Irak'ta korkulan oldu! Bir gecede 13 ölü, 865 yaralı

Irak'tan gelen son dakika haberine göre, Kerbela şehrindeki protestolarda polis göstericilere ateş açtı. İlk açıklamalara göre en az 13 kişi öldü, 865 kişi ise yaralandı.

GİRİŞ 29.10.2019 11:25 GÜNCELLEME 30.10.2019 09:12
Bu Habere 50 Yorum Yapılmış

Reuters'ın son dakika haberine göre, Irak'taki protestolarda korkulan oldu. Kerbela şehrinde devam eden protestolarda polis, kalabalığa ateş açtı.

 

 

13 KİŞİ ÖLDÜ, 865 KİŞİ YARALANDI

 

 

Polisin ateş açması sonucunda Kerbela'da en az 13 kişi öldü, 865 kişi ise yaralandı.

Irak İnsan Hakları Komiserliğinin yaptığı yazılı açıklamaya göre, Kerbela'daki protestolarda kalabalığın dağılması için güvenlik güçlerinin ateş açtığı ifade edildi.

KERBELA POLİSİ REDDETTİ

Gece hakkında açıklamalarda bulunan Kerbela kent polisi, iddiaları reddederek "Dün gece sadece 1 kişi öldü, o da cinayet" açıklamasında bulundu.

PROTESTOLAR SÜRÜYOR

Irak'ta yolsuzluk, işsizlik ve kamu hizmetlerindeki yetersizlik sebebiyle başlayan protestolar başkent Bağdat başta olmak üzere tüm şehirlerde sürüyor. 

Irak'ın Bağdat şehrindeki protestolar

4 BİN KİŞİ YARALANDI

25 Ekim'de başlayan gösterilerde güvenlik güçlerinin müdahalesi sonucunda düne kadar 74 kişi hayatını kaybetti, yaklaşık 4 bin kişi yaralandı.

Bağdat, protestoları engellemek için sosyal medya hesaplarına erişimi engelleyerek sokağa çıkma yasağı getirmişti.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 50
  • Famil 4 yıl önce Şikayet Et
    Sevgili kardesler ben bir hafta once kerbeladaydim hersey cok guzeldi buyle seyler yoktu ne olduda bu olaylar bu hade geldi fitneciler durmazlar oranin insanlari bu gibi seyleri yapacak insanlar degil profakatorler buralari yikmak yakmak istiyor sizlerde yorumlarinizdan bunlarin ekmeyine yag surmeyin.Allah Müslümanı korusun
    Cevapla
  • Taner 4 yıl önce Şikayet Et
    Ah fitne ah münafıklar çıkarın fitneyi kırın insanları bu fitne neden fransa da abd de israilde ingilterede çıkmıyor çünkü müslüman görünümlü münafık fitneler insanları kandırıyor fitne varsa münafık vardır çıkmayın evlerinizden oturun peygamberinizi dinleyin müslüman kardeşlerim
    Cevapla
  • misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    Dünyanın birçok ülkesinde insanlar bir şeyleri bahane edip sokaklara dökülüyor ve kendi ülkelerini yaşanmaz hale getiriyor. Bu durum bu olayların arkasında aynı aklın olduğunu gösteriyor. Asıl korkutucu olan şey, bu aklın insanları bu kadar etkileyebilmesi, kendi ülkelerine zarar verdirecek şekilde olsa bile kendi komutası altına alabilmesidir. İnsanalar neyin komutası altına girdiklerinin farkında bile değiller.
    Cevapla
  • Çiçek 4 yıl önce Şikayet Et
    Iragı bu hale getire ABD mi pkk yandaşlarını başka ypg mi. Kim kim oradaki durumdan kendine fırsat çıkarır bakmak lazım
    Cevapla
  • Ercan 4 yıl önce Şikayet Et
    Yiyin birbirinizi, abd yalakalari.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son Dakika: Erdoğan'dan 1915 mesajı!
İsrail resmi televizyonu: "İsrail ordusu Refah'a çok yakında girmeye hazırlanıyor"