Aynı şırıngayla 900 çocuğa HIV bulaştıran doktor halen görevde

Pakistan'ın Ratodero kentinde çocuk doktorluğu yapan Muzaffer Gangro, aynı şırıngayı kullandığı için 900 çocuğa HIV bulaştırmakla suçlanıyor. Doktorun hala bir devlet hastanesinde pratisyen hekimlik yaptığı öğrenildi.

Aynı şırıngayla 900 çocuğa HIV bulaştıran doktor halen görevde
Aynı şırıngayla 900 çocuğa HIV bulaştıran doktor halen görevde
GİRİŞ 01.11.2019 15:28 GÜNCELLEME 01.11.2019 15:34
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Pakistan'da korkunç bir olay yaşandı. Ratodero kentinde çocuk doktorluğu yapan Dr. Muzaffer Gangro, 900 çocuğa AIDS bulaştırmakla suçlanıyor. Gangro'nun muayene başına sadece 16 rupi (yaklaşık 60 kuruş) alması ise dikkat çekiyor.

 

 

Hastalardan gelen şikayetler sonucunda Gangro’nun hastalarda aynı şırıngaları kullandığı öğrenildi. 6 çocuğu Dr. Gangro tarafından tedavi edilen İmtiyaz Celbani yaptığı açıklamada, doktorun 6 yaşındaki oğlu için çöpten arayıp bulduğu eski bir iğneyi kullandığını ve çocuğa daha sonra HIV tanısı konduğunu anlattı. İddiaya göre baba Celbani buna itiraz edince, doktor onun "yeni bir iğne alamayacak kadar fakir olduğunu" söyledi. Yapılan HIV testinde ise celbani’nin 4 çocuğunun HIV pozitif olduğu belirlenirken, en küçük 2 çocuğununsa yaşamını yitirdiği öğrenildi.

Çocukları Dr. Gangro tarafından tedavi edilen bir başka ebeveyn ise Reuters’a verdiği röportajda, çocuk hekiminin "aynı iğneyi 50 çocuğa uyguladığını" belirtti. Gözaltına alınan doktor, Görevi ihmal ve taksirle adam öldürmekle suçlanan doktor ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı. 

Pakistan’da mahkumiyet kararı olmadan kefaretle serbest bırakılmayı engelleyen yasalar bulunuyor. Ancak Dr. Gangro'nun buna rağmen tıp diplomasını yenileyip bir devlet hastanesinde pratisyen hekim olarak çalıştığı öğrenildi.

Ratodero’daki salgının nisan ayında doğrulanmasından bu yana yapılan testlerde yaklaşık 200 yetişkinin de HIV pozitif olduğu belirlendi.

KAYNAK: HABER 7 / DIŞ HABERLER SERVİSİ
YORUMLAR 2
  • Yakub 4 yıl önce Şikayet Et
    Devlet el atmalı
    Cevapla
  • Ordulu 4 yıl önce Şikayet Et
    Öyle ise cehemmde yansın
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan son dakika emekli maaşı açıklaması: Masaya yatıracağız!
Murat Kurum: İstanbul artık yeni dönem için gün saymaktadır