Macar hükümetinden şaşırtan Türkiye hamlesi!

Macar hükümeti, Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi’ne Budapeşte’de temsilcilik açılması için meclise yasa tasarısı sundu. Tasarıda temsilcilik ve çalışanlarına diplomatik dokunulmazlık öngörülmesi dikkat çekti.

Macar hükümetinden şaşırtan Türkiye hamlesi!
Macar hükümetinden şaşırtan Türkiye hamlesi!
GİRİŞ 14.11.2019 11:39 GÜNCELLEME 14.11.2019 11:39
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Avrupa'da çok sayıda ülke Türkiye'ye karşı ön yargı ile hareket ederken, Macaristan ise Ankara ile olan ilişkilerini geliştirmek için her geçen gün yeni adımlar atıyor. Son olarak da Başbakan Orban hükümetinden Türkiye ile ilginç bir atak geldi.

Macar hükümeti, kısa adı Türk Konseyi olan Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi'nin başkent Budapeşte'de bir temsilcilik açması için harekete geçti.

Dışişleri Bakanı Peter Szijjarto'nun Çarşamba günü meclise sunduğu yasa tasarısı, temsilcilik ve çalışanlarına tam diplomatik dokunulmazlık tanınmasını öngörüyor. Diplomatik statü tanınması, temsilcilik çalışanlarının cezai işlemlerden, vergi ve gümrükten muaf tutulması, ayrıca temsilcilik binasına polisin girememesi anlamına gelecek.

Tasarıda bu adımın "Macar halkı ve Türki halklar arasındaki yakın tarihi ve kültürel bağlar” ışığında atıldığı belirtildi.

Macaristan Başbakanı Viktor Orban ile Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında yakın ilişki bulunduğu biliniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan son olarak Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi'nin dördüncü toplantısına katılmak üzere 7 Kasım'da Macaristan'a resmi ziyaret gerçekleştirmişti.

2009 yılında kurulan Türk Konseyi Türkiye, Azerbaycan, Kırgızistan, Kazakistan, Türkmenistan ve Özbekistan'dan oluşuyor. Macaristan 2018 yılından bu yana gözlemci ülke statüsünde bulunuyor.

YORUMLAR 13
  • erol 4 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa ülkeleri her ortamda Türkiyeye düşmanlık yaparken macaristan hükümeti nerdeyse her konuda Türkiyenin yanında ve açık destekçisi oldu. Macaristana karşı müteşekkiriz.
    Cevapla
  • osman 4 yıl önce Şikayet Et
    helal olsun
    Cevapla
  • Murat 4 yıl önce Şikayet Et
    Macarların kökeni Hun Türkleridir ve bunu inkar etmezler gurur duyarlar. Macaristan ın ingilizce ismi Hungary dir yani Hun Türklerinden olduğu devlet isminden de anlaşılmaktadır. Ayrıca Bulgarlarda Türk kavmidir. Macarlar ve Bulgarlar slavlaşmış Türk kökenli halklardır.
    Cevapla
  • adem 4 yıl önce Şikayet Et
    7 türk devleti olacak bun da şaşılacak bir şey yok macarlar zaten türk
    Cevapla
  • Aron 4 yıl önce Şikayet Et
    Macarlar Attila'nın soyu Kıpçak Türkleri...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika haberi: MİT'ten yeni operasyon: Fehmi Oral Meşe yakalandı!
İşte Baykar'ın neden hedefe konulduğuna dair gerçek