Pentagon'un açıklaması ortalığı karıştırdı! ABD'de F-35 savaşı

Pentagon, F-35 savaş uçaklarının üç versiyonunun da harbe hazırlık seviyesini tamamlayamadığını, uçakların sık sık bakıma girdiğini ve bakımların normalden daha uzun sürdüğünü açıkladı. F-35 uçaklarının üreticisi Lockheed Martin şirketi ise, Pentagon'un bu açıklamasına katılmadığını açıkladı.

Pentagon'un açıklaması ortalığı karıştırdı! ABD'de F-35 savaşı
Pentagon'un açıklaması ortalığı karıştırdı! ABD'de F-35 savaşı
GİRİŞ 15.11.2019 16:09 GÜNCELLEME 15.11.2019 16:09
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Operasyonel Test Müdürü Robert Behler, F-35 savaş uçaklarının Hava Kuvvetleri, Deniz Kuvvetleri ve Donanma varyantlarının güvenilirlik veya bakım edilebilirlik ölçütünün hiçbirini karşılamadığını ve üç versiyonunun da "planlanandan daha sık" bozulduğunu söyledi.

Bloomberg’de yer alan habere göre, Robert Behler, "F-35 filosunun operasyonel uygunluğu hizmet beklentilerinin altında kalmaya devam ediyor. Kısacası, tüm değişkenler için, uçak planlanandan daha sık bozuluyor ve düzeltilmesi daha uzun sürüyor" diye konuştu.

ÜRETİCİ FİRMA KARŞILIK VERDİ

Lockheed Martin F-35 Program Yöneticisi Greg Ulmer ise, Behler'in sözlerine katılmayacağını söyledi. Ulmer, "Yeni üretilen uçakların güvenilirliği ve bakımı sürdürülebilirliği önemli ölçüde daha iyidir. Ancak bazı önemli konular olduğunu kabul ediyorum ve bu sorunların peşinden gidiyoruz" açıklamasında bulundu.

"YAVAŞ İLERLİYOR"

Behler, F-35'lerin birkaç yıl nispeten istikrarlı kaldıktan sonra, birkaç temel uygunluk metriğinin yavaş iyileşme belirtileri gösterdiğini ifade etti.

Lockheed Martin ve Pentagon geçtiğimiz günlerde yaklaşık 500 adet F-35 için 34 milyar dolar değerinde bir anlaşma imzalamışlardı.

KAYNAK: STAR GAZETESİ
YORUMLAR 21
  • Şahan 4 yıl önce Şikayet Et
    Orijinal yazılım yüklü değil, açık kapısı olan gizli yazılımlar ile uçurup öyle satmak istiyorlar ! Kendi kullandıkları uçaklar için ayrı yazılım var ve sorunsuz çalışıyor. Sorun truva atı diyebileceğimiz yazılım için süre kazanmaya çalışıyorlar. Bu arada F35 hantan gereğinden fazla yüklü kamyon misali. KORAL ve benzeri sistemler Uçakları kör sagır ve sıtma yapmaya yeter. Amaç silah sanayisini güçlü tutup Müslümanları katletmek, acımadan bam bam bam !
    Cevapla
  • Bozkurt 4 yıl önce Şikayet Et
    İngilizlerin eski gemileri sultan Abdülazize kakaladıgı gibi bizde f35leri almayalım
    Cevapla
  • Faruk 4 yıl önce Şikayet Et
    Yil 2050 ve F-35 ler nihayet istenilen düzeye geldi. Türkiye eskiyen TF-X ucaklarinin yerine yeni ürettigi teknoloji harikasi ucaklari ile degistirdi.
    Cevapla
  • selim çirak 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu F-35 Ler ABD nin elinde patlayacak bana öyle geliyor.Türkiyenin yerinde olsam ABD ile olan silah anlaşmalarını iptal eder rusyaya yönelirdim.Rusya bu işin piri olmuş..
    Cevapla
  • Engin 4 yıl önce Şikayet Et
    Al işte su35. Su57 ye donmek icin daha nasil sebep olabilirki
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fahiş fiyata sivil boykot! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni talimat
Avrupa'da kim ne kadar kazandı? İşte rakamlar