Rusya'dan Su-57 açıklaması: Türkiye'ye o zamana kadar satmayacağız...

Rusya Federal Askeri Teknik İşbirliği Servisi (FSVTS) Başkanı Dimitri Şugayev, yeni nesil Su-57 tipi savaş uçaklarını 'Rusya Silahlı Kuvvetleri'ne yeterli teslimat yapılana kadar' Türkiye'ye satmayacaklarını söyledi. Şugayev, Türkiye'nin ilgilenmesi durumunda Su-35 seçeneğinin değerlendirilebileceğini ifade etti.

Rusya'dan Su-57 açıklaması: Türkiye'ye o zamana kadar satmayacağız...
Rusya'dan Su-57 açıklaması: Türkiye'ye o zamana kadar satmayacağız...
GİRİŞ 18.11.2019 10:18 GÜNCELLEME 18.11.2019 10:18
Bu Habere 33 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 27 Ağustos'ta Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yaptığı görüşmede Su-57 savaş uçağını da incelemişti.

 

 

Bu ziyaret, Ankara'nın F-35'in muadili olarak görülen bu uçakları satın alabileceği yönünde bir mesaj olarak da algılanmıştı.  

'RUS ORDUSUNUN TALEPLERİ KARŞILANIRSA DEĞERLENDİRİLECEK'

Rus Interfax haber ajansına konuşan Şugayev, "Su-57 savaş uçaklarının Türkiye'ye muhtemel teslimatı ancak Rus ordusunun beşinci nesil savaş uçaklarıyla ilgili öncelikli talepleri karşılanırsa değerlendirilecek" dedi.

 

 

2028'E KADAR 76 ADET SU-57 TEDARİK EDİLECEK

Vladimir Putin, Mayıs ayındaki açıklamasında Rusya Savunma Bakanlığı'nın 2028'e kadar 76 adet Su-57 savaş uçağı tedarik edeceğini duyurmuştu. 

Şugayev, Rusya'nın Türkiye'ye Su-57 yerine Su-35 savaş uçağı temin edebileceğini söyledi. 

Şugayev, "Türk tarafı ilgi duyduğunu dile getirirse, Rus tarafı Türkiye'ye Su-35 savaş uçağı tedarik etme seçeneğini değerlendirmeye hazır" dedi.

Şugayev'e göre Rusya ayrıca, Türkiye'ye kendi dördüncü ve beşinci nesil uçaklarını geliştirmesinde de yardım etmeyi değerlendiriyor.

Rus yetkili, tarafların yeni nesil uçakların teknik özellikleri ve beşinci nesil savaş uçaklarının ilk deneme çalışmaları için de istişarelerde bulunduklarını söyledi. 

ABD, Türkiye'yi üreticisi olduğu F-35 programından çıkarmıştı. Su-57 ve Su-35 de Amerikan F-35'e alternatif görülüyordu. 

YORUMLAR 33
  • Alagöz 4 yıl önce Şikayet Et
    Almayalım ona vereceğimiz parayla kendi uçağımızı yapalım.
    Cevapla
  • SEMİH 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye nin şu anki siyasi konjonktür ü gereği f-35 programından çıkıp , tfx projesi tamamlanana kadar , ABD nin silah satışındaki en büyük rakibi olan Rusya federasyonun dan Su-35 ve Su-57 uçaklarından alım yapmalıyız ki Amerika ile 100 milyar dolarlık ticaret anlaşması hayale sükute uğrasın!
    Cevapla
  • Dede 4 yıl önce Şikayet Et
    Biz gendimiz yapılıp teknoloji trasferi motoru da
    Cevapla
  • Müco 4 yıl önce Şikayet Et
    Biz saten satın demiyoruz lisans altında a dan z ye kadar biz üretelim ve geliştirelim diyoruz hem milli ucak içinde belirli bir teknoliji akışı olabilir her ikiside kendi mecrasında devam etmesi lazım
    Cevapla
  • Ömer 4 yıl önce Şikayet Et
    Bize eski teknoloji değil yenisi lazim. Kendiniz üretin zaten bol bol siha mız olacak idare ederiz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tarım Kredi Market'ten yeni indirim! Yeni liste yayınlandı
 O maçtan sevindiren haber! Türkiye'ye ülke puanı müjdesi