Türk asıllı gönüllü itfaiyeci Arnavutluk'un yardımına koştu

Makedonya'da yaşayan Artan Demiri, 10 yıl önce kurduğu "Gönüllü İtfaiyeciler" grubu üyeleriyle depremin yaşandığı Arnavutluk'ta arama kurtarma çalışmalarına destek oluyor.

Türk asıllı gönüllü itfaiyeci Arnavutluk'un yardımına koştu
Türk asıllı gönüllü itfaiyeci Arnavutluk'un yardımına koştu
GİRİŞ 29.11.2019 11:49 GÜNCELLEME 29.11.2019 11:51

Makedonya'da yaşayan Türk asıllı Artan Demiri, kurduğu "Gönüllü İtfaiyeciler" grubu üyeleriyle depremin yaşandığı Arnavutluk'ta arama kurtarma çalışmalarına katılıyor.

Makedonya'nın başkenti Üsküp'te 23 yıldır oto galericiliği yapan 40 yaşındaki Demiri, zor anlarında insanlara yardım elini uzatabilmek amacıyla 10 yıl önce bir grup kurma kararı aldı.

Projesini anlattığı arkadaşlarından da destek alan Demiri, "Gönüllü İtfaiyeciler" grubunu kurdu.

Başlangıçta az sayıda kişinin bulunduğu grup, aradan geçen sürede 380 üyeye ulaştı.

18 BİN İSVİÇRE FRANGINA İTFAİYE ARACI ALDILAR

"Gönüllü İtfaiyeciler", bir yıl öncesine kadar yangın, deprem ve göçük gibi olaylarda insanların yardımlarına kendi özel araçlarıyla gitti.

Ancak bu şekilde itfaiyecilik görevini yapmakta zorlanan grup, İsviçre'den 18 bin İsviçre frangına kamyon alarak itfaiye aracına dönüştürdü.

Son bir yılda 5 yangın ve bir göçük olayına müdahale eden Makedonya'nın "Gönüllü İtfaiyecileri", 6,3 büyüklüğündeki depremle sarsılan Arnavutluk halkını da yalnız bırakmadı.

Demiri ve arkadaşları, önüne 4 farklı dilde "Gönüllü İtfaiyeciler" yazdırdıkları itfaiye aracıyla gerek Makedonya'da gerekse farklı ülkelerde zor durumdaki insanların yardımına koşuyor.

"YARDIM YAPMAK GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM"

Arnavutluk'un Dıraç kentindeki depremde yıkılan otelin enkazındaki arama kurtarma çalışmalarına 4 gönüllü arkadaşıyla katılan Demiri, AA muhabirine yaptığı açıklamada, deprem haberini aldıktan sonra arkadaşlarıyla bölgeye gelmeyi kararlaştırdıklarını söyledi.

Arama kurtarma faaliyetine katıldıklarını ve molozlar toplanırken itfaiye aracından su sıktıklarını belirten Demiri, "Ankara'dan AFAD da, buraya yardıma geldi. Yardım için birlikte çalışıyoruz." dedi.

Demiri, "Gönüllü İtfaiyecilik" projesine ilişkin "Allah rızası için yaptık. Yardım yapmak gerektiğini düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

İtfaiyecilik faaliyetlerini Üsküp'ün Çayır Belediyesi bünyesinde sürdürdüklerini belirten Demiri, gruba üye 380 kişiden sadece 20'sinin asıl mesleğinin itfaiyecilik olduğunu bildirdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail'den skandal İran ve kara operasyonu duyurusu! Resmen ilan ettiler
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Son asrın en büyük katliamlarından birisi Gazze'de yaşanıyor