Darbe sonrası başa geçmişti! Art arda şaşkına çeviren hamleler

Bolivya'nın solcu ve ilk yerli devlet başkanı Evo Morales'in ordu baskısıyla istifasının ardından ülkede sürpriz gelişmeler yaşanıyor. Geçici devlet başkanı ilan edilen sağcı Jeanine Anez yönetimindeki hükümet İsrail ile diplomatik ilişkilerin yeniden kurulacağını açıkladı.

Darbe sonrası başa geçmişti! Art arda şaşkına çeviren hamleler
Darbe sonrası başa geçmişti! Art arda şaşkına çeviren hamleler
GİRİŞ 29.11.2019 23:45 GÜNCELLEME 30.11.2019 00:53
Bu Habere 43 Yorum Yapılmış

Bolivya'da geçici hükümet, 11 yıl sonra ABD’ye büyükelçi atarken İsrail ile diplomatik ilişkilerin de yeniden kurulacağını duyurdu. Bolivya’da geçici devlet başkanı Jeanine Anez yönetimindeki hükümet, iki ülke arasındaki ilişkilerin kopmasından 10 yıl sonra İsrail ile diplomatik ilişkilerin yeniden başlayacağını açıkladı. 

 

 

'İSRAİL İLE İLİŞKİLERİ YENİDEN KURACAĞIZ'

Bolivya Dışişleri Bakanı Karen Longaric, "İsrail ile ilişkileri yeniden kuracağız" açıklamasını yaptı. Longaric, diplomatik ilişkilerin devam etmesinin her iki taraf için de olumlu olacağını söyledi. İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz da Bolivya'nın aldığı kararı memnuniyetle karşıladı. 

 

 

EVO MORALES FİLİSTİN'İ RESMEN TANIMIŞTI

Bolivya'da muhalefetin ve ordunun baskısıyla istifa eden Devlet Başkanı Evo Morales, 2009 yılında İsrail’in Gazze’ye saldırmasından sonra bu ülkeyle diplomatik ilişkilerini koparmış, 2010 yılında Filistin’i resmen tanımıştı. 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 43
  • Eski Gurbetci 4 yıl önce Şikayet Et
    Bolivya dünyanin en zengin Lithium reserflerine sahip. Elektirikli Otomobil icin cok önemli. Moralles'de bundan dolayi postalandi. Aslinda Allah hidayet versin cok büyük isler becerdi.
    Cevapla
  • alican 4 yıl önce Şikayet Et
    israille küsünce ilk fırsatta darbe yapılıyor.Nitekim mavi mamrmara olayı ve "one minut" hikayesinden sonra fitnenin ecdadı israil köpeği fetö eliyle darbe peydahladı.Bolivya en öncelikle israil ve amerikayla sırnşıyorsa demekki darbeyi yaptıranlarda bunlar.Bolivya halkı darbeye şakşakçılıkla kendi elinizle ocağınıza incir ağacı diktiniz..Artık terörle,yoksullukla pençeleşirsiniz bundan böyle.Siz siz olun ülkkenizin selameti ve refahı için bu fitne abidesi israil ve abd'den uzak durun..Aklınız varsa bunları ülkenize turist olarak dahi sokmayın!.
    Cevapla
  • sinan ay 4 yıl önce Şikayet Et
    her yerde köpeklerini başa getiriyorlar ama islamın nurunu söndüremeyecekler herkes bir devir dinyada yaşayacak sonra yaşantısna göre cennet yada cehennemdeki yerini alacak
    Cevapla
  • Vatandas 4 yıl önce Şikayet Et
    Solcular filistin sağcılar emperyalizm yanlısı oluyor nedense
    Cevapla
  • serkan ozkan 4 yıl önce Şikayet Et
    Kavramlar cinsiyet değiştiriyor tabiri caizse! Bir yandan iki karşıt görüş te aynı fikri savunarak çatışıyor. Milliyetçi olanlar Millet Devlet derken, Sosyalist olanlar da Özgürlük, Halk adalet diyor. Esasen temasın da aynı şeyleri söylerken çatıştırılıyorlar.
    Cevapla
  • Mtn 4 yıl önce Şikayet Et
    Bizdede tam tersi solcular amerinaci israilci malesef
    Cevapla
  • Adalet 4 yıl önce Şikayet Et
    Yuz yil öncede .bize oynandı bu oyun1909 da abdul hamiti emunuel karaso .ve ittiyatcı siviller tarafindan sokakladagosterilerle yıktilar abdulhamiti ordu icindeki kendi su aylarıyla .muhalif olan her kesi ya suikastla yada surgunle dagittilar orduyuda savasa sokup .1915 de kırdirdılar bilicli olarak mevzileri .bombalttırdilar ve sonra dusmani davet edip .hazineyi bosalttilar .ing de 550 .ton altınimiz varbukingam sarayıninin .altinda . Sonrada kendi adamlarını başa gecirip .adina turkiye dediler ...bizde .bu .mavalları yedik .tarihimiz .yeniden yazilmalı .ıraka yapilan .yuz yil once bize yapildı ....nokta
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nden madenlerini sömüren ABD'li dev Apple'a karşı hamle
TOKİ, 33 ilde arsa satışı yapacak