Yunan pilot, Türk gemisini hedefe kilitledi!

Türkiye'nin Doğu Akdeniz ve Ege Denizi'ndeki art arda yaptığı hamleler ile gösterdiği kararlı duruş Rum Yönetimi ve Yunanistan'ı çıldırtmaya devam ediyor... Tüm gelişmeler sonrası Türkiye'nin dik duruşu karşısında aciz duruma düşen Yunanistan'dan bir skandal hamle daha geldi. Loannis Nikitas isimli Yunan savaş pilotu, sosyal medya hesabı Twitter'dan skandal bir paylaşım yaptı.

Yunan pilot, Türk gemisini hedefe kilitledi!
Yunan pilot, Türk gemisini hedefe kilitledi!
GİRİŞ 09.12.2019 00:42 GÜNCELLEME 28.05.2020 01:57
Bu Habere 242 Yorum Yapılmış

Gerginliği her geçen gün artırmaya çalışan Yunanistan hadsizlikte sınır tanımamaya devam ediyor.

 

 

Yunanistan'ın savaş pilotu Loannis Nikitas, Türkiye'nin savaş gemisini hedefe kilitleyerek skandal bir olaya imza attı. Nikitas, Türk gemisinin hedef alındığı kokpit görüntüsünü sosyal medya hesabından paylaştı. 

Yunan pilot Loannis Nikitas'ın paylaşımı

YUNAN PİLOT: TÜRKLER BU DİLDEN ANLAR

 

 

Savaş pilotu Nikitas, yaptığı paylaşımda ''Türkler bu dilden anlar'' şeklinde ifadeler kullanarak ne derecede aciz bir duruma düştüklerini resmen gözler önüne serdi.  

Yunan pilotun Türk fırkateynini hedefe kitlediği anlar.Yunan pilotun Türk fırkateynini hedefe kitlediği anlar.

HULUSİ AKAR: BUNA MUSAADE ETMEYECEĞİZ

Savunma Bakanı Hulusi Akar, AA Editör Masası'nda gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Akar, Libya mutabakatı ile ilgili olarak, ''Yunanistan'ın Libya'lı büyükelçiyi sınır dışı kararının bir acizlik, zafiyet olduğunu değerlendiriyoruz. Sonucu etkilemeyecek. Ne Türkiye'nin kendi hak ve hukukunun ne Kıbrıslı kardeşlerimizin hak ve hukukunun çiğnenmesine müsaade edeceğiz. Herhangi bir şekilde oldubittiye göz yummayacağız, izin vermeyeceğiz ve Türkiye'nin içinde olmadığı çözüm yollarının da hiçbir şekilde geçerli olmayacağını herkesin bilmesini istiyoruz. Libya Mutabakatı, hiçbir komşumuza karşı değil, iki egemen ülke Libya ve Türkiye'nin hak ve menfaatlerinin kollanması için yapılmıştır. Bu konuda sükunet, sabır, akıl ve mantıkla olaylara yaklaşmayı, uluslararası hukuka uygunluğu tavsiye ediyoruz. Bu mutabakatın tamamen uluslararası hukuka uygun olduğunu altını çizerek belirtmek istiyorum. 

Türkiye'nin içinde olmadığı planlar yürümez, çünkü garantör ülkeyiz. (Doğu Akdeniz) Sorunun çözümü için tüm tarafları masaya davet ediyoruz.'' ifadelerini kulandı. 

LİBYA, TÜRKİYE İLE İMZALANAN ANLAŞMANIN YÜRÜRLÜĞE GİRDİĞİNİ DUYURDU

Libya'da uluslararası tanınırlığa sahip Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH), Türkiye ile imzalanan "Güvenlik ve Askeri İşbirliği Mutabakat Muhtırası" ve "Deniz Yetki Alanlarının Sınırlandırılmasına İlişkin Mutabakat Muhtırası"nın yürürlüğe girdiğini açıkladı. 

Doğu Akdeniz'deki yeni sınırları belirten harita

Son dakika Türkiye açıklaması: Resmen yürürlüğe girdi


İSRAİL İLE MISIR BİRBİRİNE DÜŞTÜ

Türkiye’nin Akdeniz’de Libya ile yaptığı anlaşmayla İsrail, Güney Kıbrıs ile mutabakatta kayıp yaşayınca 12. parselden pay istedi.

Telaşlanan GKRY yüzde 10 pay verdi. Mısır’da ise darbeci Sisi, GKRY-İsrail işgaline göz yumdu.

İsrail Başbakanı Netanyahu ve Mısır Cumhurbaşkanı Sisi

Sisi, ''7 bin kilometrekare alan kaybı olacağı'' uyarılarını gözardı ederek Yunanistan ile münhasır bölge görüşmelerini sürdürdü. 

BAKAN ÇAVUŞOĞLU TEHDİTLERE KARŞI ÇOK SERT TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Dışişleri Bakanı Mevlüt ÇavuşoğluDışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yunanistan'ın Libya ve Türkiye'ye karşı yapmış olduğu tehditlere çok sert yanıt verdi.

Çavuşoğlu, "Bir ülkeyi tehdit etmek doğru mu? Bu gizli saklı bir şey değil. Büyükelçini sınır dışı edeceğim dersen Libya böyle bir duruma boyun eğmez. Adam gibi isteselerdi Libya da verirdi biz de verirdik. Düşmanca tavır devam ederse karşılığını veririz" ifadelerini kullanmıştı. 

ERSİN TATAR: ANLAŞMA YENİ BİR HARİTAYA SEBEBİYET VERMİŞTİR

KKTC Başbakanı Ersin Tatar, Kıbrıs Sosyal Bilimler Üniversitesi ile Türkiye Düşünce Kulübü işbirliğin de düzenlenen “Mavi Vatan Kıbrıs” konulu programa katılan Kulüp Başkanı Ercan Yakut ile AK Parti Bursa Milletvekili ve TBMM Dışişleri Komisyonu Üyesi Atilla Ödünç’ü kabul ederek görüştü.

Başbakan Ersin Tatar kabulde yaptığı konuşmada, Türkiye ile KKTC arasındaki işbirliğinin her platformda var olduğunu söyleyerek, bunun da iki ülke arasındaki bağları daha da güçlendirdiğini kaydetti. Tatar, bu tür etkinliklerin Doğu Akdeniz’deki mücadelede ve Türkiye ile KKTC’nin hak ve çıkarlarının korunmasında yapılan çalışmaların ve azimli mücadelenin değerlendirilmesinde önemli olduğunu vurguladı.

Tatar konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

“Böylesi ziyaretler ve bir takım önemli değerlendirmeler Doğu Akdeniz’de bütün bu mücadelede Türkiye Cumhuriyeti’nin hak ve çıkarları ve aynı zamanda Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin hak ve çıkarlarının korunmasında yapılan çalışmaları ve azimli mücadelemizi değerlendirmesi bizlere ışık tutuyor. Çünkü bunu canlı tutmak lazım, mücadelemizi taçlandırmak lazım. Bu oyunları iyi okuyabilmek lazım. Burası fevkalade aktif bir bölge Doğu Akdeniz’in şuan da KKTC’nin de içinde bulunduğu bu bölgede, belli ki çok büyük mücadeleler verilmektedir.”

Başbakan Tatar, Türkiye’nin Libya ile yaptığı anlaşmanın TBMM’de onaylanması ve yürürlüğe girmesinin KKTC’yi de ilgilendiren önemli bir gelişme olduğunu vurgulayarak, ”Türkiye’nin Libya ile yaptığı anlaşmanın TBMM’de onaylanması ve yürürlüğe girmesi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni de ilgilendiren bir gelişmedir. Çünkü Türkiye’nin Doğu Akdeniz’e en uzun sahil şeridi olarak ana kıta olması, KKTC’nin de kendi varlığı Kıbrıs Türk halkının bu adadaki egemenlik haklarından kaynaklanan aynı zamanda Libya ile yapılan bu anlaşma yeni bir haritaya sebebiyet vermiştir. Bu harita bağlantısı ile söz konusu bölgelerde, ileride bulunacak olan zenginliklerde bizlerin de haklarının, hak mücadelesinde önemli bir pozisyondadır” ifadelerini kullandı. 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 242
  • Dadas 4 yıl önce Şikayet Et
    Mısırı yanımıza almamız lazım.
    Cevapla
  • Sinan 4 yıl önce Şikayet Et
    Madem hedefe kilitledin yiyorsa vursaydın ya sen yeniden karaya ayak basacakmıydın. Yiğit olan vuracaktım demez sadece vurur.
    Cevapla
  • Mehmed 4 yıl önce Şikayet Et
    Şavaşa hazırlanıyorlar cevabını alacaklar evel "ALLAH"."ALLAH" dostları bunu bildirmişler.
    Cevapla
  • Salih 4 yıl önce Şikayet Et
    Mal yunan pilotu, aşağıdaki balıkçı teknesi mi, Türkiye deki radar sistemleri daha sen havalanmadan seni farketmiştir bile, sen orda paylaşım yaparken kaç füze sana kikitlenmiştir haberin yok öküz
    Cevapla
  • Xye 4 yıl önce Şikayet Et
    Yav kendi egitimlerinden görüntü Ucak Ici Display görüntüsü Tatbikat yaziyor PRAC egitim demek algi oyunu bu. 2018 tatbikatlarindan kendi gemileri o.
    Cevapla
  • Efe 4 yıl önce Şikayet Et
    Dünya artık şunu kavramalı bence. Güçlü ve gelişen bir ordu, milletiyle bütünleşik bir lider, gelişen bir ekonomi, genç ve dinamik bir nüfus ve tuttuğunu koparan bir ülke var artık. Bütün bunlar yeni bir imparatorluğun doğum sancılarıdır, elbet istemeyecekler ama doğum başladı bile.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Belediye binasına asılan borç sonrası Şeyma Döğücü sessizliğini bozdu
Keskin nişancı Gazze'de işgalci İsrail askerini böyle öldürdü