Tek bir cümlesi yetti: Türkiye meydan okuyacak

İngilizlerin önde gelen gazetelerinden The Times, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki hamlelerini incelediği son dakika bir haber yayımladı. "Cüretkar Türkiye, Akdeniz'de üçüncü sondaj gemisini konuşlandıracak" başlıklı haberde, Türkiye'nin tüm tepkilere rağmen geri adım atmadığı ve Akdeniz'deki planlarını kararlı bir şekilde uygulamaya devam ettiği vurgulandı.

Tek bir cümlesi yetti: Türkiye meydan okuyacak
Tek bir cümlesi yetti: Türkiye meydan okuyacak
GİRİŞ 10.12.2019 13:33 GÜNCELLEME 10.12.2019 13:59
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

İngiliz The Times gazetesi, Türkiye'nin Fatih ve Yavuz sondaj gemilerinin ardından Doğu Akdeniz'e üçüncü gemiyi gönderme arayışına sayfalarında yer verdi. Gazete, Ankara'nın bu adımla Brüksel'in uyarılarına karşın Avrupa Birliği'ne (AB) meydan okuyacağını yazdı.

 

"CÜRETKAR TÜRKİYE"

Gazetenin son dakika olarak yayımladığı ve İstanbul'daki Türkiye muhabiri Hannah Lucinda Smith'in imzasını taşıyan haber, "Cüretkar Türkiye, Akdeniz'de üçüncü sondaj gemisini konuşlandıracak" başlığını taşıyor. Sabah gazetesinde dün yayımlanan haberde, üçüncü sondaj gemisi için temas kurulan ülkeler arasında ilk iki geminin alındığı Norveç'in de olduğu bildirilmişti. Bu habere atıfta bulunan Times, Türkiye ve Libya'nın 27 Kasım'da, deniz yetki alanları sınırlandırmasına dair mutabakat muhtırasını imzaladıklarını ve Yunanistan'ın anlaşmaya tepki gösterdiğini hatırlatıyor.

 

HABERDE YER ALAN BAZI SATIRLAR ŞU ŞEKİLDE:

"AB Dışişleri Bakanları dün yaptıkları toplantıda hızla büyüyen krizi değerlendirdi. Birliğin yeni Dış Politika Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, bugün itibarıyla Türkiye'ye yaptırımlar uygulanmasının söz konusu olmadığını, dışişleri bakanlarının Türkiye ve Libya'nın imzaladığı mutabakat muhtırasını inceleyeceklerini söyledi. Birçok dışişleri bakanı ise anlaşmaya karşı olduklarını söyledi. Avusturya Dışişleri Bakanı Alexander Schallenberg anlaşma için 'hayret verici' dedi."

AKAR VE ÇAVUŞOĞLU'NUN SÖZLERİNE DE YER VERİLDİ

Times'taki haberde, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun anlaşmayla ilgili sözleri de yer alıyor. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar "Mutabakat hiçbir komşumuza karşı değil, iki egemen ülke Libya ve Türkiye'nin hak ve menfaatlerinin kollanması için yapılmıştır" derkenDışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise "Biz kimseyle çatışmak, savaşmak istemeyiz ama Kıbrıs etrafındaki gemilerimizi de koruruz" ifadelerini kullanmıştı.

KAYNAK: BBC TÜRKÇE
YORUMLAR 30
  • ... 4 yıl önce Şikayet Et
    GABYA (Oliver Hazard Perry) Sınıfı Fırkateyn ve bir F-16 C/D Blok 50+ Savaş Uçağı..Allah (c.c.) görevdeki kardeşlerimizi muhafaza ve Devletimizin Bekasını daim eylesin inşaAllah.Amin.
    Cevapla
  • Serco 4 yıl önce Şikayet Et
    TOPUNUZ gelin
    Cevapla
  • mevlüt 4 yıl önce Şikayet Et
    Sabret Avusturya, yeniden komşu olmaya geliyoruz. Artık ne AB, ne ABD umurumuzda değil, ARSLAN uyandı ve yürüyüp gezmeye başladı, hele siz bir de koşmaya başlasın o zaman ürkmek değil, korkudan şoka gireceksiniz. Çünkü biz adalet istiyoruz ve o adalet size hoşlanacağınız şeyler fısıldamayacak.
    Cevapla
  • Hakan 4 yıl önce Şikayet Et
    O kişiler kim oluyorki ülkemizi ve liderimizi pis ağızlarıyla ağızlarına alıyorlar edep yahu. Başkanımız başa geçt geçeli haber izlemenin gazete okumanın lezetini almaya başladım allah başımızda ve ümetin başında eksik etmesin bu can sana feda olsun reyis
    Cevapla
  • Trakyali amica 4 yıl önce Şikayet Et
    Biz zamaninda avusturya ilede sinir komsusu idik
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kiralık evlere yeni uygulama: 500 bin TL ceza gelebilir
Gelirini beyan etmeyenler için ‘pişmanlık’ imkanı! Bakan Şimşek'ten çağrı