Yunanistan şikayet etmişti! BM'den Türkiye-Libya mutabakatı açıklaması

BM sözcülerinden Farhan Haq, üye devletlerin denizler üzerindeki egemenliği, egemenlik hakları ve yetki alanı ile ilgili konularda bir pozisyon almadıklarını bildirdi

Yunanistan şikayet etmişti! BM'den Türkiye-Libya mutabakatı açıklaması
Yunanistan şikayet etmişti! BM'den Türkiye-Libya mutabakatı açıklaması
GİRİŞ 11.12.2019 22:32 GÜNCELLEME 11.12.2019 22:32
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Birleşmiş Milletler'in (BM), Türkiye ve Libya arasında deniz yetki alanlarının sınırlandırılmasına ilişkin imzalanan anlaşma konusunda, üye devletlerin denizler üzerindeki egemenliği, egemenlik hakları ve yetki alanı ile ilgili konularda bir pozisyon almadığı, ancak kapalı veya yarı kapalı belirli bölgelerde, üçüncü tarafların çıkarlarının göz önünde bulundurulması gerektiği belirtildi. 

 

 

BM Genel Sekreter sözcülerinden Farhan Haq, günlük basın brifinginde Türkiye ve Libya arasında deniz yetki alanlarının sınırlandırılmasına ilişkin imzalan anlaşmaya ilişkin soruları yanıtladı. 

Haq, BM'nin üye devletlerin denizler üzerindeki egemenliği, egemenlik hakları ve yetki alanı ile ilgili konularda bir pozisyon almadığını ancak kapalı veya yarı kapalı alanlar gibi belirli bölgelerde, üçüncü tarafların çıkarlarının özellikle dikkate alınması gerektiğini söyledi. 

 

 

Sözcü Haq, ilgili tüm taraflara bu tür hassas konularda diyaloğu sürdürme ve görüş ayrılıklarını barışçıl yollarla çözme çağrısı yaptı.

YUNANİSTAN'DAN ŞİKAYET

Öte yandan Yunanistan, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'e ve BM Güvenlik Konseyi'nin aralık ayı dönem başkanı ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Kelly Craft'a bir mektup göndererek, Türkiye'yi şikayet etti.

Türkiye'yi Uluslararası Deniz Hukuku Anlaşmasını ihlal emekle suçlayan Yunanistan, BM Güvenlik Konseyi'ni de toplantıya çağırdı. 

Türkiye ile Libya'daki Uluslararası Mutabakat Hükümeti arasında 27 Kasım'da "Güvenlik ve Askeri İşbirliği Mutabakat Muhtırası" ile iki ülkenin uluslararası hukuktan kaynaklanan haklarının muhafazasını hedefleyen "Deniz Yetki Alanlarının Sınırlandırılmasına İlişkin Mutabakat Muhtırası" imzalanmıştı. 

YORUMLAR 12
  • aslancik 4 yıl önce Şikayet Et
    Nasil TR'nin yararina Sudan, Misir, Irak vs. ile yaptigi anlasmalar havada kaldiysa, ABD darbe yoluyla bunu da bosa cikarabilir.. bölgede cok sey kaygan zemin üzerinde, einde sonunda ancak askeri gücün gecerli
    Cevapla
  • mustafa 4 yıl önce Şikayet Et
    Birleşmiş milletler güvenlik konseyi kimdir. Yeryüzünün en aşağılık, en vahşi, en emperyalist 5 ülkesi. Şimdi bu konseyden kim adil bir karar bekleyebilir ki? Zaten dünya üzerindeki bütün ihtilaflar, bütün çatışmalar bu 5 ülkenin dünyayı sömürme arzusunda kaynaklanmıyor mu? Dünyaya adalet ve barış gelecekse yapılması gereken ilk iş BM denilen rezil yapıyı yıkmaktır.
    Cevapla
  • Mert 4 yıl önce Şikayet Et
    Başı ve kolları herhangi bir balık yemiş olsa idi diyer yerlerini yememesi için bir bahanesi olmazdı .
    Cevapla
  • Mustafa 4 yıl önce Şikayet Et
    Chpkk nerde? yunanı korusun, ișleri gucleri gavuru korumak ,ahhhh... Atatürk șimdi bunlari keșke görseydi.
    Cevapla
  • bulent 4 yıl önce Şikayet Et
    musti çok haklısın
    Cevapla
  • Musti 4 yıl önce Şikayet Et
    Görse ne olacak o çokmu farklı işler yaptı.
    Cevapla
  • bekir 4 yıl önce Şikayet Et
    Yunan a mısırla israil le oldu bittiye getirip Suriye Lübnan Türkiye Libyanın hakkını yiyemezsin diye fena çakmış BM. Zaten Türkiye de aynı bunu diyordu Bölge ülkeleri biraraya gelip herkes için hakkaniyetli uluslararası hukuka uygun bir paylaşım yapalım - Yunan lar Türkiyeye sormadan bu haltları yemeye kalkınca Türkiye Libya ile beraber benim hakkımı yiyemezsin dedi - Tek karşı çıkan PKK - CHP nin de içi yandı ama mecburen evet dedi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kral 2. Abdullah'tan son dakika operasyon açıklaması! İsrail'i resmen uyardı
Arabalarda dijital devrim! Tek tuşla motor gücü değişecek