Son Dakika: ABD'den Suriye'ye 100 tırlık sevkiyat!

Son dakika haberine göre ABD ordusu PKK/YPG'nin işgali altında bulunan Deyrizor ve Haseke bölgelerine askeri kuvvet gönderdi.

GİRİŞ 15.12.2019 14:30 GÜNCELLEME 15.12.2019 15:10
Bu Habere 51 Yorum Yapılmış

Son dakika bilgisine göre, ABD kuvvetleri Suriye'de bulunan PKK/YPG işgalindeki Haseke ve Deyrizor bölgelerine askeri kuvvet takviyesinde bulundu. Bölgede bulunan petrol sahalarındaki gücünü korumak isteyen ABD yaklaşık 100 tırlık bir konvoy yolladı.

 

 

100 TIRLIK KONVOY YOLLADILAR

 

 

Yerel kaynaklardan alınan bilgilere göre Irak'ta bulunan ABD kuvvetleri dün gece El Valid sınır kapısından Deyrizor'a sevk edildi.

Anadolu Ajansı'nın ulaştığı bilgilere göre 100 tırdan oluşan konvoyda pek çok akaryakıt yüklü araç da mevcut. Konvoyda personel taşıyan araçlar ve iş makineleri dikkat çekti.

HAREKATTAN SONRA DA 150 TIR YOLLAMIŞLARDI

Bölgedeki 11 üs ve askeri noktada varlık gösteren ABD ordusu, Suriye'deki petrol sahalarındaki askeri varlığını güçlendirmeye devam ediyor.

Barış Pınarı Harekatı'ndan sonra PKK/YPG'nin olduğu bölgelere 500 tırlık askeri ve lojistik sevkiyat yapan ABD, 4-5 Aralık tarihlerinde ise, 150 tırlık kapsamlı bir konvoyu Deyrizor'daki üslere göndermişti.

haseke deyrizor ırak harita ile ilgili görsel sonucu

'ÇEKİLİYORUZ' DEMİŞTİ

ABD Başkanı Donald Trump'ın 23 Ekim'de yaptığı açıklama sonrasında ABD ordusunun bölgeden tasfiyesi başlamış olsa da ABD yönetimindeki çok başlılık sebebiyle süreç tıkanmış durumda.

ABD komutanları ise, 15 Ekim'de Deyrizor'da aşiret reisleri ile görüşerek bölgeden çekilmeyecekleri sözünü vermişti.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 51
  • Bir yorum 4 yıl önce Şikayet Et
    petrolün merkezi deyrizor ve haseke bu bölgeleri abd tabiki güvenceye alacak şümkü ac gözlü canavarlar doymak bilmez nerde petrol kaynak var hoop abd oraya yerleşiyor yanlız rusyanın bu duruma seyirci kalmasına şaşıyorum görünürde düşman ama abd'ninde emrine amade yerel aşiretler hala bunları görüpte birşeyler yapmamasınada şaştım en azından savaşamıyorsan karıştırmasını bilmelisin suriyede bir aşirette 1000 kişilik gruplar var diyorlar nerde lan bunlar ...
    Cevapla
  • Talat 4 yıl önce Şikayet Et
    Yaa bunlar resmen kaşınıyorlar.
    Cevapla
  • saydemir 4 yıl önce Şikayet Et
    ABD=PKK....abd aynı israil gibi bir terör devletidir
    Cevapla
  • Mardinli Selma 4 yıl önce Şikayet Et
    Bebek katili ermeni terör örgütü pkk ve teror destekçisi amerika suc ortagidir
    Cevapla
  • yasin 4 yıl önce Şikayet Et
    girdiğimizde hepini gebertip çıkmadıkki
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi
Fahiş fiyata sivil boykot! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni talimat