Rusya'ya tehdit gibi sözler: Savaş çıkar!

Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko, Rusya'yı, iki ülkeyi birleşmeye zorlamaması, aksi takdirde bu adımın savaşı tetikleyebileceği konusunda uyardı.

Rusya'ya tehdit gibi sözler: Savaş çıkar!
Rusya'ya tehdit gibi sözler: Savaş çıkar!
GİRİŞ 24.12.2019 23:24 GÜNCELLEME 24.12.2019 23:25
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Rus radyosu Ekho Moskvy'ye mülakat veren Lukaşenko, Moskova'nın bu girişiminin Batı tarafından tehdit olarak algılanacağını ve Rusya'ya karşı duracağını dile getirdi.

 

Lukaşenko'nun eski SSCB üyesi iki ülke arasındaki siyasi gerilimin arttığı bir döneme denk gelen açıklamasında, ""Rusya eğer egemenliğimizi ihlal etmeye kalkarsa, bazılarının da dediği gibi uluslararası kamuoyunun buna nasıl cevap vereceğini biliyorsunuz; Savaşın içine çekiliriz. Batı ve NATO da buna hoşgörülü bakmayacaktır. Çünkü bunu kendileri için bir tehdit olarak göreceklerdir ki bu anlamda haklılar da." ifadelerini kullandı.

BELARUS-RUSYA İLİŞKİLERİ

Rusya ile Belarus, 1997'de Birlik Devleti Anlaşması imzaladı. Söz konusu anlaşma, iki ülke arasında yakın siyasi, ekonomik ve askeri iş birliği öngörüyor ancak tam bir birleşmeyi kapsamıyor. Kremlin ise iki 'müttefik' arasındaki ilişkilerin ve entegrasyonun daha da derinleştirilmesi için bastırıyor.
 

YORUMLAR 15
  • Ata 4 yıl önce Şikayet Et
    Ne Rusyasi nede Amerikasi... Sen ilk basta kendi icini temizle... Kani bozuk olanlar cok kardes... icimiz den yikmaya calisiyorlar... Anlayan anlarr...SAYGILAR
    Cevapla
  • BİZce 4 yıl önce Şikayet Et
    Siyonistlerin sağ eli ABD, sol eli Rusya'dır.
    Cevapla
  • BİZce 4 yıl önce Şikayet Et
    Rusya Avrupa'daki NATO ülkeleri ile olan sınır uzunluğunu kısaltmak ve Moskova'dan uzaklaştırmak istiyor. NATO'ya üye olan Estonya, Letonya ve Litvanya için geç kaldı ama Ukrayna'daki Dinyeper nehrinin Doğusunu ve Beyaz Rusya'yı almak istiyor. Moskova'ya yaklaşık 400 km mesafedeki Beyaz Rusya, Rusya ile birleşirse Polonya-Moskova arası 900 km olur. Ayrıca NATO üyesi olmak isteyen Ukrayna ve Gürcistan'ın bir kısmını Rusya işgal ederken, Montrö yüzünden NATO Karadeniz'e savaş uçağı gemilerini sokup bu ülkeleri koruyamadı. Montrö Rusya savunması için hayati önemdedir, asla vazgeçmez. Montrö'nün bozulması halinde, Rusya Boğaza nükleer başlık taşıyan bir gemiyi gizlice getirip demirleyebilir.
    Cevapla
  • Selman 4 yıl önce Şikayet Et
    90'lı yılların derin ekonomik krizini atlatan Rusya gözü açılınca oraya buraya göz dikmeye başladı. Yarın Kars'ı Ardahanı da ister bunlar.
    Cevapla
  • Osmanlı 4 yıl önce Şikayet Et
    Belarus, Ukrayna ve Rusya...Rus tezine göre bunlar bir bütündür ve ayrılamazlar...Kiev manevi başkenttir rus ortodoksluğu açısından...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye nasıl diplomasinin merkez ülkesi oldu?
ABD hazırladı! Skandal rapora Türkiye'den tepki!