İsrail'den tarihi Türkiye itirafı! 'Böylesi görülmedi'

Filistin topraklarını işgal eden İsrail’in en büyük gazetelerinden olan The Jerusalem Post gazetesi Türkiye’nin Libya hamlesini “Osmanlı geri döndü” başlığıyla yorumladı.

İsrail'den tarihi Türkiye itirafı! 'Böylesi görülmedi'
İsrail'den tarihi Türkiye itirafı! 'Böylesi görülmedi'
GİRİŞ 05.01.2020 19:13 GÜNCELLEME 05.01.2020 19:13
Bu Habere 90 Yorum Yapılmış

Libya’daki çatışmalar ve iç savaş Türkiye gündemine bazen girerken 27 Kasım’da Libya ile varılan anlaşmalar ile birden Türkiye gündemine oturdu. Meydana gelen gelişmelerin yanı sıra dünyada da ses getiren Libya mutabakatına son olarak İsrail’deki en büyük gazetelerden olan The Jerusalem Post gazetesi de sessiz kalmadı. İtiraf niteliği taşıyan bir başlıkla yorumlayan İsrailli gazete Türkiye’nin Libya hamlesini “Osmanlı geri döndü!” başlığıyla yer verdi.

 

 

Haberde, Türkiye’nin son yıllarda Orta Doğu’da attığı önemli adımlar anlatılmakla birlikte Libya mutabakatı haberin asıl konusunu oluşturmaktadır.

''BÖLGEDEKİ DENGELERİ DEĞİŞTİRDİ'' İTİRAFI

 

 

Jerusalem Post gazetesi, Türkiye’nin Libya’daki uluslararası tanınırlığa sahip Ulusal Mutabakat Hükümetine (UMH) verdiği desteği ve meşru hükümetle vardığı iki anlaşmayı ''Türkiye’nin bu hamlesi, 1. Dünya Şavaşı’nın sona ermesinden bu yana görülmeyen etkiyi canlandırma girişimini temsil eden çok daha geniş bir mücadelenin bir parçası'' şeklinde yorumladı. Ayrıca haberde ''Bugün Türkiye geri döndü. Gücünü Irak’ın Kuzeyine, Suriye’nin Kuzeyine, Libya ve hatta Körfez ve Somali gibi bölgelere taşındı.'' ifadeleri ile sınır ötesinde atılan anlaşma ve protokollere de dikkat çekti.

Haber, Libya müzakerelerinin bölgedeki dengeleri değiştirdiğini ''Türkiye’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın giderek artan küresel hedefleri var. Türkiye zaten Trablus’a insansız hava araçları ve zırhlı araçlar gönderiyordu. Ama bölgedeki dengeleri bugüne kadar sarsmamışlardı.'' ifadelerle itiraf ediyor.

“YUNAN VE RUMLARIN PLANLARI ÇÖPE GİTTİ”

Haberde ayrıca, Türkiye’nin karadaki dengeleri değiştirdiğini itiraf etmesinin yanı sıra Akdeniz’deki dengeleri de değiştirdiğini, imzalanan “Deniz Yetki Alanları” anlaşmasıyla gerçekleştiğini söylüyor. Türkiye’nin bu hamlesinin Yunanistan’ın ve Rum Yönetimi’nin ENI gibi şirketleri doğal gaz arama faaliyetleri için davet etmesinin önüne geçerek Akdeniz’deki planlarını baltaladığını vurguluyor.

Öte yandan, Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki faaliyetlerine değinerek bölgedeki haklarını savunacağını ve bu mücadelede savunmasını artırmak için yerli İHA ve mühimmatları kullandığını söylüyor.

LİBYA HAMLESİ YENİ DÜNYA DÜZENİNİ SEMBOLÜ OLDU

Gazetenin haberinde, Türkiye’nin denizlerdeki tarihi hamlelerini, Libya’ya asker gönderme kararı gibi tüm bu adımlar “Osmanlı İmparatorluğu'nun çöküşünden bu yana bir yüzyıl süren Türkiye'nin politikaları ışığında görülmelidir.'' şeklinde ifade ediliyor.

Haber son olarak ''Türkiye’nin Libya'ya seferi, Orta Doğu’daki yeni dünya düzeninin sadece bir sembolü.'' olduğunu belirtiyor. 

KAYNAK: DİRİLİŞ POSTASI
YORUMLAR 90
  • Bozkurt 4 yıl önce Şikayet Et
    Büyük Türkiye kuruluyor ve Osmanlı'dan da çok kuvvetli olacak çünkü teknolojiyi kendisi geliştiriyor artık Osmanlı kılıçtan baz geçememişti şimdi füzelerimizde insansız hava ve deniz hatta kara araçlarımız bile var böyle devam edersek gerçekten aman dileyene vurmayan Osmanlıyı çok arayacaksiniz Türk milleti merhametli de olsa müthiş hinçli sinirlı artık aklı olan önümüze çıkmasın.
    Cevapla
  • Göktürk 4 yıl önce Şikayet Et
    Osmanlının tek hatası sizi kurtarmak ve topraklarında yaşamanıza izin vermesi oldu o hatasının bedelini de ödedi
    Cevapla
  • osmanlı 4 yıl önce Şikayet Et
    Artık sonun gelsin İsrail. Mazlumlara ettiğin zulmun karşılığını her iki cihanda da çekersin inşallah. Allah bize de senin yok oluşunu bu dünyada gösterir İnşallah.
    Cevapla
  • erdal 4 yıl önce Şikayet Et
    size küçük seytan deniyordu ama siz büyüğünüde geçtiniz.
    Cevapla
  • As. 4 yıl önce Şikayet Et
    Ağaç Budandı tekrar filizlendi ey İsrail kendine gel.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!