Ukrayna'dan bomba iddia: Füze ile düşürülmüş olabilir

İran'ın başkenti Tahran'da düşen ve 176 kişiye mezar olan Ukrayna Havayolları'na ait yolcu uçağına ilişkin çarpıcı bir açıklama yapıldı. Ukrayna Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi Sekreteri Aleksey Danilov, İran’da meydana gelen uçak kazasının ana nedenleri olarak füze saldırısı, motor arızası ya da terör saldırısının değerlendirildiğini bildirdi.

GİRİŞ 09.01.2020 14:20 GÜNCELLEME 09.01.2020 15:38
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Danilov, Ukrayna merkezli internet sitesi Censor.NET’e yaptığı açıklamada, İran'da düşen, Ukrayna Havayolları'na ait Boeing 737 tipi yolcu uçağıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’nin talimatı doğrultusunda bir komisyonun kazayı araştırmak üzere Tahran’a gittiğini anlatan Danilov, "Söz konusu ekipte bakanlık ve ilgili birimlerden toplam 45 kişi bulunuyor ve İranlı yetkililerle görüşmeler yapıyorlar" dedi.

 

 

Image result for iran boeing 737 crash

Uçağın düşmesine ilişkin farklı senaryoların değerlendirildiğine işaret eden Danilov, "Bu senaryolar arasında, uçağın bölgede bulunan Rus yapımı Tor hava savunma füze sistemi nedeniyle düşmesi ve uçağın içerisinde terör saldırısı sonucu yaşanan bir patlama da var. Diğer senaryolar ise motorun teknik nedenlerle patlaması ve uçağın havada insansız hava aracı ile çarpışması" ifadelerini kullandı.

 

 

Image result for iran boeing 737 crash

Ukrayna'nın başkenti Kiev'e gitmek üzere Tahran İmam Humeyni Uluslararası Havalimanı'ndan havalanan Boeing 737 tipi yolcu uçağının kısa süre sonra dün yerel saatle 06.18'de teknik arıza nedeniyle düştüğü bildirilmişti. Uçaktaki yolcu ve mürettebattan oluşan 176 kişiden kurtulan olmadı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • miço 4 yıl önce Şikayet Et
    putinin işi dir
    Cevapla
  • VATANDAŞ 4 yıl önce Şikayet Et
    HAARP cihazı kullanıldığı alanda mikrodalga fırın etkisi yaratır, bu cihaz ile üretilen manyetik dalgalar, füzeleri havadayken imha eder, uçakların hassas elektronik kartlarını yakar, uçak yakıtının patlamasına sebep olur. Mikrodalga üretip yönlendirebilen HAARP cihazı ABD tarafından bir silah olarak kullanılıyor. Bu teknoloji kullanılarak üretilecek mikrodalga savunma kalkanı bilinen konvansiyonel savunma kalkanı sistemlerinden çok daha etkili olacaktır. MANYETİK ALAN ve MİKRODALGA konularında çalışma yapacak modern bir tesis istiyoruz.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!
EYT düzenlemesinden en çok faydalananlar SSK’lı çalışanlar