İran'dan ABD'ye kınama: ABD yenilgiyi kabullenecek

İran yönetimi, ABD Hazine Bakanlığı tarafından alüminyum, bakır, demir çelik sektörleri ile bazı devlet yetkililerine getirilen yeni yaptırımları kınadı.

İran'dan ABD'ye kınama: ABD yenilgiyi kabullenecek
İran'dan ABD'ye kınama: ABD yenilgiyi kabullenecek
GİRİŞ 12.01.2020 03:40 GÜNCELLEME 12.01.2020 03:44
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Abbas Musevi, yaptığı yazılı açıklamada, ABD'nin İran firmalarına ve vatandaşlarına getirdiği son yaptırımları kınadı. 

 

 

ABD'nin aldığı yaptırım kararının Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin  2231 sayılı kararına aykırı olduğunu savunan Musevi, "Ne yazık ki ABD'liler yasa dışı ve tekrardan ibaret olan neticesiz tek taraflı politikalara saplanmış durumda. Bu anormal çabalar sonuç vermeyecek. ABD, en sonunda gerçeği görecek ve yenildiğini kabul edecek." ifadelerini kullandı. 

ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, dün Beyaz Saray'da basın toplantısı düzenleyerek "İran'ın Amerikan ve müttefik güçlerine yönelik saldırısına karşılık bu ülkeye ilave yaptırımlar getiriyoruz." ifadesini kullanmış, özellikle İran'ın metal sanayisini ve söz konusu saldırıyla bağlantılı İranlı yetkilileri hedef aldıklarını vurgulamıştı.

 

 

İRAN'A YAPTIRIM

İran'ın alüminyum, bakır, demir çelik sektörlerinde faaliyet gösteren 17 firmanın yanı sıra, Irak'taki iki üsse düzenlenen füze saldırısının organizasyonunda yer aldığı belirtilen 8 İranlı üst düzey yetkiliye de yaptırım getirilmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 6
  • 67li 4 yıl önce Şikayet Et
    170 kişiyi oldürdünüz halen kınıyormuşlar.bir sivil olarak yolcu uçağıyla askeri jeti ayıramayan adamları füzelerin başına geçirmişler.iran askerinin ne kadar eğitimli olduğu buradan anlaşılıyor
    Cevapla
  • Naim 4 yıl önce Şikayet Et
    Al birini vur otekine
    Cevapla
  • hasan 4 yıl önce Şikayet Et
    İşiniz gücünüz hava civa. İş ciddiyetiniz yok, hazırlığınız yok, altyapınız yetersiz . Sadece asık suratla ciddi olunmuyor . Ciddiyet yerli yerinde çalışmayla gayretle ve güvenilir olmakla olunuyor. Sizin bu laubaliliğiniz yüzünden kimi cenazede kimi uçakta 200 den fazla insan can verdi. Herkesle kavga etmekle mi güçlü ülke olacaksınız. Peki ya onca mazlumun ahını aldınız onlarne olacak. İşte böyle çıkacak.
    Cevapla
  • Safya HARMAN 4 yıl önce Şikayet Et
    ''Sonra elbette onlara önlerinden, arkalarından, sağlarından, sollarından sokulacağım ve sen onların çoklarını şükredenlerden bulmayacaksın."
    Cevapla
  • Konyalı 4 yıl önce Şikayet Et
    halen utanmadan konuşuyorlar ya. yolcu uçağı düşürme olayından sonra 100 sene sessiz kalın. ne kadar dandik bir ülke olduğunuzu bütün dünya gördü.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'den skandal İran ve kara operasyonu duyurusu! Resmen ilan ettiler
Almanya'dan Türkiye açıklaması: Her zaman kolay olmayan bir ortak