İranlı büyükelçi, İngiliz dışişleri tarafından çağırıldı

İngiltere hükümet sözcüsünün yaptığı son dakika açıklamasına göre İran'ın İngiltere Büyükelçisi Hamid Baeidinejad Dışişleri Bakanlığı'na çağırıldı.

GİRİŞ 13.01.2020 14:42 GÜNCELLEME 13.01.2020 16:23
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

İran'ın başkenti Tahran'da Cumartesi düzenlenen rejim karşıtı gösterilere katılan İngiltere'nin Tahran Büyükelçisi Rob Macaire, bir süre gözaltında tutulduktan sonra sonra serbest bırakılmıştı.

 

İran Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Macaire'in "anormal hareketi ve yasa dışı gösterilere katılması" nedeniyle bakanlığa çağrıldığı ve Tahran yönetiminin resmi protesto notasının kendisine ve İngiltere yönetimine iletildiği ifade edildi.

İngiltere hükümet sözcüsünün yaptığı açıklamaya göre Macaire'in gözaltına alınmasından dolayı İngiltere'nin İran Büyükelçisi Hamid Baeidinejad Dışişleri Bakanlığına çağırıldı.

 

Yapılan açıklamada, "Yaşanan olay, Viyana Sözleşmesi'nin açık bir ihlalidir ve bunun soruşturulması gerekir. İran hükümetinden bunun bir daha yaşanmayacağına dair teminat bekliyoruz. İran Büyükelçisi Baeidinejad bugün şiddetli itirazlarımızı iletmek üzere çağırılmıştır" ifadeleri kullanıldı.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 4
  • Murat 4 yıl önce Şikayet Et
    Büyük elçinin gösterilere katılması ihlal değil mi.?
    Cevapla
  • Erhan Akman 4 yıl önce Şikayet Et
    yabancı ülkenin büyükelçisi böyle bir gösteride ne işi var. Kim vurduğu gitmediğne şükür etsin
    Cevapla
  • yiğido 4 yıl önce Şikayet Et
    Halkı kışkırtmaya çalışan batının iki yüzlü elçilikleri için viyana sözleşmesi tanınmamalıdır. yeni sözleşmeler yapılmalıdır. halkı kışkırt, ben elçiyim, bu teröre girer olmaz. ülkemize gelen yabancılarda gezi olaylarında bu pisliği yaptılar.
    Cevapla
  • Şereflikoçhisarli 4 yıl önce Şikayet Et
    Aslında siyonist ve emperyalistler iran içine burunlarini sokmasalar iran halki rejim sorununu cözecek müdahele ederek halki birleştiriyorlar rejimin gitmesini istemiyorlar çünkü rejime cok ihtiyaçlari var rejim sayesinde ortadoğuya yerleşip sömürüyorlar
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Murat Kurum acil eylem planını açıkladı: 6 ayda 5 yıllık icraat - Gazete manşetleri
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...