İtiraf geldi: Türkiye'ye boyun eğdiremedik

Türkiye'nin Rusya'dan aldığı S-400 hava savunma sistemleriyle ilgili Pentagon'dan dikkat çeken bir itiraf geldi. ABD Savunma Bakanlığı yetkilisi Ellen Lord, Ankara'nın Washington'un baskısına boyun eğmediğini ve aldığı Rus S-400 hava savunma sistemlerinden vazgeçmeyi reddettiğini belirtti.

İtiraf geldi: Türkiye'ye boyun eğdiremedik
İtiraf geldi: Türkiye'ye boyun eğdiremedik
GİRİŞ 15.01.2020 00:38 GÜNCELLEME 15.01.2020 00:38
Bu Habere 52 Yorum Yapılmış

Türkiye ile ABD arasında krize neden olan Rusya'dan alınan S-400 hava savunma sistemleriyle ilgili ABD'den yeni bir açıklama geldi Pentagon yetkilisi Ellen Lord, Ankara'nın ABD'nin baskısına boyun eğmediğini ve aldığı Rus S-400 hava savunma sistemlerinden vazgeçmeyi reddettiğini belirtti.

"İKİ SİSTEMİN UYUMSUZ OLDUĞUNU SÖYLEDİK"

Pentagon'un Satın Alma ve İdame İşlerinden Sorumlu Müsteşar Yardımcısı Ellen Lord, bugünkü basın toplantısında, "Henüz aynı konumdayız, F-35 ve S-400'lerin uyumsuz olduğunu net bir şekilde söyledik. Maalesef Türkiye, S-400'le ilgili herhangi adımlar atma kararını almadı, bu yüzden biz Türkiye'deki çalışmalarımıza (Türkiye'deki F-35 parça üretimini ABD'ye taşıma çalışmaları) devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.



"F-35 PARÇALARINI ABD'YE TAŞIMAYI PLANLIYORUZ"

Lord, bu bağlamda, Türkiye'deki F-35 parça üretiminin büyük bir kısmını gelecek Mart ayına kadar ABD'ye taşımayı planladıklarını doğruladı. Pentagon yetkilisi ayrıca Türkiye'nin daha önce satın aldığı 4 adet F-35'in geleceğini Ankara ile görüşmediklerini de sözlerine ekledi.
 

YORUMLAR 52
  • Xcc 4 yıl önce Şikayet Et
    Paramızı iade edin İngiltere altınlarımıxıda iade etsin
    Cevapla
  • Öteki 4 yıl önce Şikayet Et
    abd nin düşmanca taavırlarına karşılık başta istanbuldaki TRUMP Plaza olmak üzere F35ler için ödediğimiz paraların en az 2 katı abd malına el koymalıyız.
    Cevapla
  • istek 4 yıl önce Şikayet Et
    hiç bir zaman Tr'nin hava savunma sistemi olsun istemediler, neden ? çünkü bir ülkenin hava savunması uçakla sağlanması zor hemde daha maliyetli, beyefendiler bol bol uçak satacaklardı.
    Cevapla
  • KapşonluGenç 4 yıl önce Şikayet Et
    bırakın kendilerinin olsun biz napcaz 2 3 tane hurda metal parçasını boş yere vakit kaybı
    Cevapla
  • Göktürk 4 yıl önce Şikayet Et
    defolun gidin aşağılık katil terörist abd
    Cevapla
  • Orhsn korayoğlu 4 yıl önce Şikayet Et
    S400 ' leri ve F 35 konudundaki iki yüzlülüğünüzü tekrar gördük..Abd.bu dünyanın terörist bşr ülkesidir. Tüm ülkeler Abd.vatandaşlarına ve Abd.de eğitim görmüş vatandaşları mercek altına alması gerekiyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tarihi ziyaret öncesi Erdoğan açıklaması! Türkiye'ye net mesaj: İzin vermeyeceğiz
İstanbul Valiliği duyurdu! Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 96 vatandaş tahliye edildi