NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'den önemli Türkiye, F-35 ve S-400 açıklaması

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Türkiye'nin çok önemli bir NATO müttefiki olduğunu belirterek, "Türkiye'nin NATO üyeliğinin önemini anlamak zorundayız" dedi. Stoltenberg ayrıca, ABD ile Türkiye arasında krize sebep olan F-35-S-400'ler hakkında da açıklamalarda bulundu.

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'den önemli Türkiye, F-35 ve S-400 açıklaması
NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'den önemli Türkiye, F-35 ve S-400 açıklaması
GİRİŞ 23.01.2020 15:47 GÜNCELLEME 23.01.2020 15:53
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, İsviçre'nin Davos kasabasında düzenlenen 50'nci Dünya Ekonomik Forumu'nda "NATO'nun Geleceği" başlıklı oturumda konuştu.

 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun da katıldığı oturumda, Türkiye'nin S-400 hava savunma sistemi tedariki ve NATO'nun siber tehditlere karşı hazırlığı gibi konular ele alındı.

"SORUNU ÇÖZMEK İÇİN HER ŞEYİ YAPAMAYA HAZIRIZ"

 

Stoltenberg, Türkiye'nin F-35 uçakları ile S-400 sistemlerine sahip olmasına yönelik endişelerle ilgili çalışma grubu oluşturulması önerisine ilişkin kendisinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump ve Çavuşoğlu'yla konuya dair görüşmeler yürüttüğünü anımsattı. 

Genel Sekreter Stoltenberg, "Biz bu sorunu çözmek için elimizden gelen her şeyi yapmaya hazırız" dedi.

"TÜRKİYE ÇOK ÖNEMLİ BİR NATO MÜTTEFİKİ

"S-400 konusunun NATO bağlamında çözülmesi gereken sorunlardan biri olmayı sürdürdüğüne işaret eden Stoltenberg, "Ancak Türkiye birçok nedenden ötürü çok önemli bir NATO müttefiki. NATO misyon ve operasyonlarına katkı sağlayan Türkiye, aynı zamanda DEAŞ'a karşı elde ettiğimiz başarıda çok önemli rol oynadı" şeklinde konuştu. 

Stoltenberg, DEAŞ'a karşı mücadelede Irak ve Suriye'ye komşu olan Türkiye'nin altyapı ve üslerinin kullanıldığına dikkati çekerek, "Türkiye'nin NATO üyeliğinin önemini anlamak zorundayız" ifadesini kullandı. 

SİBER SALDIRI 5'İNCİ MADDEYİ TETİKLEYEBİLİR

Mevcut teknolojik gelişmelerin savaşın doğasını tam olarak nasıl değiştirdiğini anlamanın güç olduğunu dile getiren Stoltenberg, bu bağlamda NATO'nun üst düzey teknolojiye ciddi yatırım yaptığını vurguladı. 

Stoltenberg, ittifakın özellikle siber savunmaya büyük önem verdiğine işaret ederek, siber saldırının müttefiklere ortak savunma taahhüt eden 5'inci maddeyi tetikleyebileceğini anımsattı. 

NATO'nun siber savunma alanında kendini geliştirmeye devam edeceğinin altını çizen Stoltenberg, DEAŞ'la mücadelede de siber savunmanın önemli rol oynadığını kaydetti. 

Stoltenberg, güvenlik sınamalarının öngörülemediği bir dönemde 70 yıldır barışı muhafaza eden NATO'nun daha fazla önem taşıdığını söyledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 10
  • Mmm 4 yıl önce Şikayet Et
    Bakla çıktı. Sibel saldırı için 5. Madde işletilecek. Yani bütün sistemlerimize girmek ve kontrol etmek istiyorlar. Onca terör saldırısında darbe saldırısında 5. Madde neredeydi.
    Cevapla
  • paşali1 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu hainlere asla inanilmaz arkani döndüğün an satarlar yüzleride kizarmaz S400 ler bizim için büyük bir güvence Aldik yerleştirdik bitti nokta boşuna ugraşiyorlar ülkemizde üretilen F 35 lerin parçalarini vermesinler üretim yapamazlar o parçalari toplamak yillar sürer o vermiyor brnde vermem kisasa kisas o kadar
    Cevapla
  • Safya HARMAN 4 yıl önce Şikayet Et
    Stoltenberg :'' 70 yıldır barışı muhafaza eden NATO '' ..................... : '' 100 yıldır sabrını muhafaza eden Millet''
    Cevapla
  • vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    70 Yıldır Avrupa'nın ,Bölgede ABD güvenliğini biz koruyoruz.Neden hep sırtından hançerlenen yine Türkiye ? Şahsen benim için onların hiçmi hiç önemi yok.
    Cevapla
  • paşali1 4 yıl önce Şikayet Et
    Aynen sifir eksi sifir bunlar kanla göz yaşiyla beslenen yarasalar
    Cevapla
  • Yorum 4 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar bize keşke vermeseler f 35 leri
    Cevapla
  • ALİ COŞMAN 4 yıl önce Şikayet Et
    s 400 neden alındı biliyorsunuz vermediğiniz için aldık hava savunma sistemi ihtiyacımızı karşılamadınız bize saldırı amacı güdenler kurt sofrası gibi sırtı size döndürdük fetö ile gördük nasıl kardeş olduğunuzu amacınız bizim güçlü olmamız değil istediğiniz an bize müdahele edebilecek durumda it kapıda zabın gerek mantığı var asla size güvenilmez kendi ayağı üstünde duran bir TÜRKİYE görmek sizi korkutuyor değil mi bize yaptıklarınızdan bu ülke anladı ki asla siz bizimle dost ve müttefik değiliz çıkarlarımız var bu kadar
    Cevapla
  • paşali1 4 yıl önce Şikayet Et
    Evet çok doğru tespit bunlar insani sirtindan hançerler mütefik fslan hepsi hikaye çok şükür halkimiz uyandi bunlarin ne kadar hain olduğunu biliyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'in saldırısı sonrası İran'dan peş peşe açıklamalar
IMF'den küresel ekonomi açıklaması: Endişelenecek çok şey var