Koronavirüs dehşeti! Dünya eli kolu bağlı izliyor: Ölü sayısı 81 oldu

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve salgına dönüşen yeni tip koronavirüs (2019-nVoC) nedeniyle can kaybı 81'e, enfekte kişi sayısı 2 bin 744’e yükseldi. Pekin yönetimi, Ay Takvimi'ne göre yeni yıla giren ülkede yeni yıl tatilini 2 Şubat'a kadar uzatma kararı aldı. Dünya Sağlık Örgütü Başkanı ise Pekin'e gidiyor.

GİRİŞ 27.01.2020 07:48 GÜNCELLEME 27.01.2020 11:00
Bu Habere 33 Yorum Yapılmış

Ulusal Sağlık Komisyonundan yapılan açıklamaya göre, Tibet Özerk Bölgesi dışında her eyalet, özerk bölge ve özel idari bölgeye sıçrayan koronavirüs nedeniyle ölenlerin sayısı 81'e çıktı, enfekte kişilerin sayısı da 461’inin durumu ağır olmak üzere 2 bin 744'e ulaştı.

 

RAKAMLARLA KORONAVİRÜS

 

Ayrıca, Hong Kong’da 8, Makau’da 5 ve Tayvan’da 4 vaka tespit edildi. 

Virüsten etkilendiğinden şüphelenilenlerin sayısı 5 bin 794, enfekte kişilerle temas ettikleri gerekçesiyle müşahede altına alınanların sayısı da 30 bin 453 olarak açıklandı.

DSÖ BAŞKANI PEKİN'E GİDİYOR

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Başkanı Tedros Adhanom, Çinli yetkililer ve sağlık uzmanlarıyla salgını görüşmek için Pekin'e hareket etti.

DSÖ Başkanı Pekin yolcusu...

Salgından etkilenenlerden bugüne kadar 51 kişi iyileşerek taburcu edildi.

Salgın nedeniyle Hubey eyaletinde 76, Hınan, Şanghay, Heylongciang ve Hıbey’de birer kişi yaşamını yitirdi.

Salgından etkilenenlerin eyaletlere göre sıralamasında Hubey, bin 423 vakayla başı çekti, başkent Pekin’de 68, Şanghay’da 53 kişinin salgına yakalandığı saptandı.

TATİL UZATILIYOR

Diğer yandan, Çin Başbakanı Li Kıçiang liderliğinde toplanan Devlet Konseyince 31 Ocak’ta sona ermesi planlanan Bahar Bayramı tatilinin 3 Şubat’a kadar uzatılacağı, okulların yarıyıl tatilinin uzatılmasına yönelik ayarlamalar yapılacağı açıklandı. Ülkede insan hareketliliğinin azaltılması için önlemlerin alınması çağrısında bulunulan toplantıda internet üzerinden çalışma modeli gibi tedbirlerin desteklenmesi gerektiği belirtildi.

SALGIN ÖNLEMLERİ SIKILAŞIYOR

Hubey eyaletinin Vuhan kentinde virüsün tespit edilmesinin ardından eyaletteki bazı şehirlerde toplu ulaşım hizmetleri durduruldu. Toplam nüfusu 150 milyonu bulan Guangdong ve Ciangşi eyaletlerinde maske takmak zorunlu hale getirildi. 

Pekin, Şanghay, Tiencin ve Şian kentlerine uzun yol seferi yapan otobüslerin giriş ve çıkışı yasaklandı.

HUBEY EYALETİNDE TIBBİ MALZEME EKSİKLİĞİ

Hubey Valisi Vang Şiaodong, eyaleti etkisi altına alan salgına ilişkin basın toplantısında, mevcut durumdan dolayı kendisini çok üzgün ve sorumlu hissettiğini söyledi.

Vali Vang, eyalette durumun ciddi olduğunu belirterek, tıbbi malzeme ihtiyacının bulunduğunu dile getirdi. 

Ülkede dün yapılan açıklamalarda salgına neden olan koronavirüse karşı aşı geliştirilmeye başlandığı belirtilmişti ancak Ulusal Sağlık Komisyonu, virüsün uzmanlar tarafından tam olarak anlaşılamadığını ve yayılma hızının güçlendiğini kaydederek, salgının bir süre daha süreceğini bildirmişti. 

Son günlerde ülkede ciddi şekilde salgın ve ölü sayısı artarken henüz virüse karşı aşı ya da ilaç bulunmuyor. Salgının ülkede ne dereceye ulaşacağı ise bilinmiyor. Salgının Vuhan'daki kapatılan Huanan Deniz Ürünleri Pazarı'ndan çıktığı ihtimali üzerinde duruluyor. 

Yeni tip koronavirüs ilk olarak 12 Aralık'ta Vuhan'da tespit edilmişti. Vuhan Belediyesi Sağlık Komisyonu, 31 Aralık'ta kentteki Huanan Deniz Ürünleri Pazarı ile teması bulunan 27 kişide daha "gizemli hastalığın" görüldüğünü açıklamış ve pazarı kapatmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 33
  • okadar 4 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH mazlum doğu tuksanın bedelini alır ALLAH ölenlerin sayısını artırsın inşallah başkanlarına varıncaya kadar kimse kaolmaz
    Cevapla
  • orhan 4 yıl önce Şikayet Et
    Virüs bulaşan sayısı çok çok fazla keza ölenlerin sayısıda ama böyle durumlarda halk panik olmasın diye saklanıyo.. Ayrıca her pisliği yediklerinden böyle olacağı belliydi....
    Cevapla
  • Müco 4 yıl önce Şikayet Et
    Bizim ülkedede virus var bulaşanın gözü var görmez kulağı var duymaz saplantılı ve baya sakıncalı hdpchppk virusu
    Cevapla
  • Yilmaz 4 yıl önce Şikayet Et
    bu virüs türkiye ye ulasirsa medyatik adamlar ve carpik medya ne yapacak merak ediyorum
    Cevapla
  • hukumet 4 yıl önce Şikayet Et
    ulkeye cinli girisinin yasaklanmasi gerekir, cunku bahsedilen sayilar yalandir..yuzbinlerce kisi virusu tasiyor ve yeni yapilan cinli hemsirenin aciklamasinda yuzbinlerden bahsediliyor ve virusun kulucka doneminden bahsediliyor 1hafta ile 14 gun kuluska donemi demek korkunc bir olay demek..ve her turlu bulasiyor..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas’la ilgili en vahim iddiaydı! ‘Toplu tecavüz’ iftirasını İsrail de yalanladı
Manipülasyonun havada uçuştuğu günlerde hatırlamak ve unutmamak kadar değerli ne olabilir