Son dakika: Güney Amerika'yı sallayan 7,7 şiddetinde deprem! Tsunami alarmı verildi

Son dakika haberine göre Küba'da 7.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Küba'daki şiddetli depremin ardından Jamaika, Küba ve Cayman'da tsunami alarmı verildi.

GİRİŞ 29.01.2020 00:26 GÜNCELLEME 29.01.2020 10:52
Bu Habere 63 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: Küba'da 7.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin ardından Jamaika, Küba ve Cayman'da tsunami alarmı verildi.

 

ABD Jeolojik Araştırmalar Enstitüsü (USGS), merkez üssü Küba'nın güneyi ile Jamaika'nın 117 kilometre kuzeybatısı olan depremin, deniz tabanının 10 kilometre altında gerçekleştiğini bildirdi.

Son dakika | Küba 7,7 şiddetindeki deprem ile sarsıldı

ABD Pasifik Tsunami Uyarı Merkezi (PTWC), Jamaika, Küba, Belize, Honduras, Meksika ve Cayman Adaları kıyıları için dev dalga (tsunami) uyarısı yaptı.

TSUNAMİ 3 SAAT İÇERİSİNDE GELEBİLİR

Tsunami nedeniyle kıyılarda deniz seviyesinin 30 santimetre ile 1 metre yükselebileceği ifade edilen uyarıda, dalgaların ilkin Cayman Adaları'nı, Küba'nın güneydoğusunu ve Jamaika'nın kuzeyini vurmasının beklendiği belirtildi. 

Tsunaminin 1 ile 3 saat sonra Honduras ve Belize kıyılarına ulaşabileceği kaydedildi. 

USGS, depremin büyüklüğünü ilk anda 7,3 olarak açıklanmıştı. 

Merkez üssü Küba'nın güneyi ile Jamaika'nın 117 kilometre kuzeybatısı olan depremin deniz tabanının 10 kilometre altında gerçekleştiği bildirildi.

Depremin çevre ülkelerde can kaybı ya da maddi hasara yol açıp açmadığı bilinmiyor.

YORUMLAR 63
  • Hacivat 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu depramlerde gep garibani vuruyor ne hikmetse
    Cevapla
  • ayhan 4 yıl önce Şikayet Et
    Ekrem İmamoğlunu küba halkı ile yakın ve uzun süreli dayanışma içinde olduğunu görmek istiyoruz.Ne de olsa adama tatil yakışıyor.Daha önemlisi Kübadaki yapraklar bilge adamı çılgınca alkışlamak duygusundan mahrum kalmasın.Hadi Ekrem koş Küba seni bekliyor.
    Cevapla
  • E.A 4 yıl önce Şikayet Et
    Dünyanın her yerinde depremler olur. Gelişmiş ülkeler yapılarını sağlam yaptıklarından bizim gibi yıkılıp haber olmuyorlar. Bizdeki yapıların çoğu eski, zemin ise kırılgan olduğu için biz hep haber oluyoruz. Elazığ ve Malatya'da etkili olan 6.8 büyüklüğündeki depremde binalar yıkılmayıp insanlar açıkta kalmasaydı haber olur muydu? kesinlikle olmazdı. Büyüklüğe göre yinede kayıp az fakat az kayıp vermemize rağmen yinede dünya standartlarının altındayız. Dünya standartlarına göre kaybımız çok olarak değerlendirilmektedir. Kim olursa olsun Rabbil Alemin hiç kimseyi depremle sınamasın.
    Cevapla
  • Ahmmmm 4 yıl önce Şikayet Et
    Gelir seviyesi düşük insanlarız.zar zor 100-200 Tl biriktiriyoruz onada 100metre kare ev alıyoruz.alınan bu evler genelde eski.yeni evler aynı yerde 300-400 Tl den başlıyor.onun evini yıkta hadi yeniden yaptırabiliyorsa yaptırsın.5 sene açıkta kalır ondan sonra
    Cevapla
  • Memoral 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah istemediği sürece tek yaprak dahi hareket edemez.
    Cevapla
  • Ömer Ekrem 57 4 yıl önce Şikayet Et
    Kula bela gelmez Hak yazmadıkça, Hak bela vermez kul azmadıkça, Hak Kulundan intikamı Kulu eliyle alır. İlmi Hak’kı bilmeyenler,onu Kul yaptı sanır. Emri Bari olmadıkça sanma bir çöp Kıpırdanır.. Hz.MEVLANA..
    Cevapla
  • R.... 4 yıl önce Şikayet Et
    İyi o zaman. Depremler, afetler Allah'ın takdiri deyip ellerimizi bağlayalım ölmeyi bekleyelim. Böyle mantık olur mu? Kendimizi koruyacağız binalarımızı dayanaklı yapacağız. Önlemlerimizi aldıktan sonra değişen bir şeyler olmazsa o zaman takdiri ilahi deriz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kalkınma Yolu Projesi ile Türkiye-Irak ticaretinde 20 milyar dolar hedefi
İsrail İran'a saldırdı! Türkiye'den son dakika açıklaması