Türk büyükelçi paylaştı! İşte Vuhan operasyonunun kahramanları

Pekin Büyükelçisi Emin Önen, dost ülkelerin vatandaşları dahil Türk vatandaşlarını Çin'in Vuhan kentinden getirmeye giden kahraman ekibin görüntüsünü paylaştı. Öte yandan vatandaşları sağ salim Ankara'ya getirilen Azerbaycan, Gürcistan ve Arnavutluk hükümetleri, Türkiye'ye teşekkür etti.

Türk büyükelçi paylaştı! İşte Vuhan operasyonunun kahramanları
Türk büyükelçi paylaştı! İşte Vuhan operasyonunun kahramanları
GİRİŞ 02.02.2020 14:17 GÜNCELLEME 02.02.2020 14:17
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

Türk vatandaşlarını yurda getirmek üzere geçtiğimiz günlerde Ankara'dan havalanan Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) ait dev kargo uçağı Koca Yusuf, Çin'in Vuhan kentine varmış ve yurttaşları Türkiye'ye getirmek üzere yola çıkmıştı. Yeni tip koronavirüs salgınının yaşandığı Çin'in Vuhan kentinden tahliye edilen 42 kişiyi taşıyan askeri uçak, dün gece başkent Ankara'ya inmişti.

 

TEŞEKKÜR ETTİLER

Getirilen uçakta 32 Türk vatandaşının yanı sıra 6 Azeri, 3 Gürcü ve 1 de Arnavutluk vatandaşı bulunuyordu. Azerbaycan, Gürcistan ve Arnavutluk hükümetlerinden yapılan açıklamada, Türkiye'ye vatandaşlarını sağ salim getirdiği için teşekkür edildi.

 

İŞTE KAHRAMAN EKİP

Öte yandan Pekin Büyükelçisi Emin Önen, sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı açıklamada, Vuhan operasyonunu yöneten ekibin fotoğrafını paylaştı. Büyükleçi Önen, "Hani isimsiz kahramanlar denir ya! İşte Pekin ekibim, Wuhan operasyonunun kahramanları ve onların isimleri: Soldan itibaren, Ertuğrul, Ali Murat, Deniz, Ferhat, Erdal, Duygu, Mehmet, Seda... Bu resimde yok ama bir de Ankara'dan Koca Yusuf'a binen Serhat" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 28
  • MERAL 4 yıl önce Şikayet Et
    arkadaşları tebrik ediyorum helal olsun size ve teşekkürler Türkiye
    Cevapla
  • bekir cizmeci 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah razi olsun..
    Cevapla
  • Hakan 4 yıl önce Şikayet Et
    Vatanı kurtardılar
    Cevapla
  • bülent üzüm 4 yıl önce Şikayet Et
    helâl olsun
    Cevapla
  • selam olsun sana 4 yıl önce Şikayet Et
    ayrica herkesin anlamakda zorlandigi bir konu daha var. Cinden gelen bu türk vatandaslarimiz ,aciklamalara göre virüslü olmamalarina ragmen sirf önlem icin 14 günlük kulucka döneminden ötürü karantinaya alinmasina ragmen,hergün türkiyeye ucakla giris yapan binlerce cinli neden atesleri yüksek degilse elini kolunu sallaya sallaya giris yapiyor? hatta atesi yüksek olanlar normal gripten ötürü atesliysede saliniyor gidiyor.eee kuluckaya noluyor? 14 gün süre cinlilerde neden islemiyor?türkiyede kaldiklari birkac hafta boyunca virüsü herkese bulastirmiyacakmi bunlar?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Şehirlerarası yollarda dolaşan insanlar tedirgin etti! İşte yaşanan ilginç anlar
Son Dakika... 7 ilde 'Mahzen' operasyonları: Bir suç örgütü daha çökertildi!