Almanya resmen duyurdu: Tüm taraflar anlaştı! Bir açıklama da Türkiye'den

Türkiye'yi Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun temsil ettiği toplantıda, Libya'da ateşkes ve silah ambargosunun uygulanması konuları ele alındı. Toplantı sonrası açıklama yapan Almanya Dışişleri Bakanı Maas, "Tüm taraflar Berlin Konferansı'ndaki hedefleri tekrar teyit etti" dedi. İtalya, bir sonraki toplantının Roma'da yapılacağını duyururken, Çavuşoğlu da toplantı sonrası bir açıklama yaptı.

Almanya resmen duyurdu: Tüm taraflar anlaştı! Bir açıklama da Türkiye'den
Almanya resmen duyurdu: Tüm taraflar anlaştı! Bir açıklama da Türkiye'den
GİRİŞ 16.02.2020 15:42 GÜNCELLEME 17.02.2020 09:20
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Libya'da kalıcı ateşkes ve siyasi sürecin canlandırılması amacıyla düzenlenen Libya Uluslararası İzleme Komitesi toplantısı Almanya'nın Münih kentinde yapıldı. Başkent Berlin'de 19 Ocak'ta düzenlenen Libya Konferansı'nın devamı niteliğindeki Libya Uluslararası İzleme Komitesi toplantısına, Dışişleri Bakanı Heiko Maas ev sahipliği yaptı.

 

LİBYA MASAYA YATIRILDI

 

Türkiye'yi Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun temsil ettiği toplantıya, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin beş daimi üyesi ABD, Rusya, Çin, Fransa ve İngiltere ile Mısır, İtalya ve Birleşik Arap Emirlikleri'nden temsilciler katıldı. Toplantıda, Libya'da ateşkes ve silah ambargosunun uygulanması konularının tartışıldı.

LİDERLER DAHA ÖNCE BİR MUTABAKAT ÜZERİNDE ANLAŞMIŞTI

Almanya Başbakanı Angela Merkel'in daveti üzerine, 19 Ocak'ta, aralarında Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un da bulunduğu devlet ve hükümet başkanlarının katılımıyla Libya Konferansı yapılmıştı.

MASS'TAN AÇIKLAMA: TÜM TARAFLAR ANLAŞTI

Almanya Dışişleri Bakanı Maas, Münih'teki Libya toplantısı hakkında yaptığı açıklamada, "Tüm taraflar Berlin Konferansı'ndaki hedefleri tekrar teyit etti" dedi.

GELECEK AY İTALYA'DA TOPLANILACAK

İtalya, ateşkes ve silah ambargosu uygulamalarındaki ilerlemeyi görüşmek için gelecek ay Libya toplantısına ev sahipliği yapacak.

BİR AÇIKLAMA DA TÜRKİYE'DEN

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Almanya'nın Münih kentinde, Libya'da kalıcı ateşkes ve siyasi sürecin canlandırılması amacıyla düzenlenen Libya Uluslararası İzleme Komitesi toplantısından sonra açıklamalarda bulundu. Libya'da ateşkesin bağlayıcı şekilde sağlanmasının bundan sonraki siyasi süreç için önemli olduğunu vurgulayan Çavuşoğlu, "Bundan sonra Birleşmiş Milletler (BM) ve diğer uluslararası örgütlerle de neler yapacağız onları konuştuk. Biz de Türkiye olarak tek çözümün siyasi çözüm olduğunu ve bunun için de (Libya'nın doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife) Hafter'in ihlallerinin ve saldırganlığının durdurulması gerektiğini vurguladık" diye konuştu. Bir sonraki Libya Uluslararası İzleme Komitesi toplantısının Roma'da yapılacağını belirten Çavuşoğlu, "Tarihini İtalyanlarla belirleyeceğiz" dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 20
  • izmir 4 yıl önce Şikayet Et
    keşkem gerçek anlaşma olsa ve suriyede her yerde böyle taraflar gelse anlaşsaya yok oranın halkı kan ağlıyor sürgüne gidiyor.suriye örnek
    Cevapla
  • oyun oyun 4 yıl önce Şikayet Et
    yapmamız gereken hafteri vurmaya devam etmek. bunların hepsi yalancı. onların boş laflarına kanarak duracak degiliz.
    Cevapla
  • BAE ne ayak 4 yıl önce Şikayet Et
    BAE ne için orada, niye cagrılmış?
    Cevapla
  • Sultan 4 yıl önce Şikayet Et
    İngilizler adına katılıyor Herkes kendi görevini yapıyor Bunu iyi anlamak lazım
    Cevapla
  • Recep 4 yıl önce Şikayet Et
    Ajanlık için oradadır. Şayet başına kapalı bir karar çıkarsadiye
    Cevapla
  • Salih 4 yıl önce Şikayet Et
    Boş zaman kaybı aynı durum devam eder Hafter vurur diğerleri izler. Bunlar Hafter'in zaman kazanıp rakibi devirme anlaşmaları bunları Suriye'de de gördük biz izlerken Rusya ve rejim bir milyon kişiyi kucağımıza attı. Yanlış yapıp duruyoruz sonra iş karışıyor hükümeti Suriye ve Libya'da ve Pkk _Ypg konusunda ciddi olmasını istiyoruz.
    Cevapla
  • SON DURAK 4 yıl önce Şikayet Et
    Lazım Osmanlı gibi güçlü kuvvetli bir Türkiye amcak dünyada huzur olur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sena Nur Çelik Kanat Filistin'deki çatışmayı önlemek için çağrıda bulundu
Erdoğan'dan Bahçeli'nin DEM Parti çıkışına destek: Bedelini ödemeye hazır olmalılar