Pentagon'dan İdlib açıklaması

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Jonathan Hoffman, uluslararası toplumun Esed rejimine İdlib'deki saldırılarına son vermesi konusunda baskı uygulaması gerektiğini söyledi.

Pentagon'dan İdlib açıklaması
Pentagon'dan İdlib açıklaması
GİRİŞ 19.02.2020 22:31 GÜNCELLEME 19.02.2020 23:17
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Hoffman, ABD Genelkurmay Başkanlığı Sözcüsü Tuğamiral William D. Byrne ile Pentagon'da ortak basın toplantısı düzenledi.

ULUSLARARASI TOPLUMA İDLİB BASKISI

İdlib'deki son gelişmelere ilişkin bir soruya yanıt veren Hoffman, Pentagon'un Suriye konusundaki duruşunun değişmediğini ve ülkede nihai çözümün siyasi olması gerektiğine inandıklarını ifade etti. 

Hoffman, şöyle devam etti: 

 

 

"Esed'in kendi halkına saldırmaya devam ettiğini görüyoruz. İdlib'deki saldırılarını görüyoruz. Uluslararası topluma Suriye'ye İdlib'deki saldırıları durdurmak konusunda baskı uygulama ve barışçıl bir çözüm bulması çağrımıza devam ediyoruz."

ABD Başkanı Donald Trump'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile İdlib konusunda yakın çalıştıklarını ifade ettiği hatırlatılarak, Pentagon'un da bu çalışma içinde yer alıp almadığına ilişkin soruya ise Hoffman yanıt vermedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 21
  • Ergenekon 4 yıl önce Şikayet Et
    F16 lar o ucaklardan assagı degıl uygun bır zamanda mısılleme yapılmalı
    Cevapla
  • Hıdır BUDUR 4 yıl önce Şikayet Et
    Trumpt " Ortadoğuda NATO'nun daha fazla görev üstlenmesini" istemesinden sonra NATO'nun bunu emir telakki ederek "daha etkin olacağım" açıklamalarına çok dikkat edelim. Hele hele ABD'nin yıllardır İNCİRLİK merkezli ne haltlar karıştırdığı ortadayken, ister ortadoğu, ister İran hedeflerine yönelik "NATO ŞAPKASI İLE ECNEBİLERİN GÜNEYDOĞUYA GETİRİLMESİ" çok zararlı olacağını yöneticilerimiz herhalde biliyorlardır?? Sözde Ermeni soykırım tasarısını kabul eden ABD senatosuna "ABD hedeflerine atılan İran füzelerinden KÜRECİK Radarı ile haberdar oldukları faturası ne zaman konacak??
    Cevapla
  • hakan 4 yıl önce Şikayet Et
    Şamı esedin başına yıkın Türkiye'deki tüm suriyeliler tekrara ülkelerine dönsünler yeni bir hükümet kurun ve garantörü Türkiye olsun
    Cevapla
  • C.Türk 4 yıl önce Şikayet Et
    Katil Esed Gebertilmedikçe Suriyede kan durmaz!?.
    Cevapla
  • misafir8 4 yıl önce Şikayet Et
    Trump petrol kuyularından çekilmedik merak etmeyin petrol diye açıklama yapmıştı kongrede onu aklamıştı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son Dakika: ABD’li heyetten Ankara’ya F-16 ziyareti!
İstanbul için deprem uyarısı! En riskli 5 ilçe...