Almanya'da iki kafeye silahlı saldırı: Çok sayıda ölü

Almanya'nın Hessen Eyaleti'ne bağlı ve Frankfurt kenti yakınlarındaki Hanau kasabasında, iki ayrı kafe silahla tarandı. Olayda 11 kişi hayatını kaybetti, 4 kişi yaralandı. Ölenlerin arasında 3 Türk'ün olduğunu ileri sürüldü. Alman Bild gazetesi, Hanau'daki silahlı saldırıyı yapan kişinin aşırı sağcı Tobias R. olduğunu yazdı.

GİRİŞ 20.02.2020 02:18 GÜNCELLEME 20.02.2020 11:55
Bu Habere 55 Yorum Yapılmış

Alman medyasında yer alan haberlere göre, yerel saat ile 22.00 sıralarında Hanau kasabasında iki ayrı kafe, otomobille gelen bir grup tarafından silahla tarandı. İlk saldırıyı Hanau merkezindeki kafeye gerçekleştiren saldırganlar ardından, Kesselstadt semtinde başka bir kafeyi taradı. İki saldırıda toplam 11 kişi hayatını kaybetti, 4 kişi de yaralandı.

 

Olayın ardından saldırıların yaşandığı yere, çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Yaralıların ambulans ve helikopterle hastanelere ulaştırıldığı belirtildi. DHA'nın haberine göre; olayda ölü ve yaralı sayısının artmasından endişe edilirken, saldırının bir terör olayı olup olmadığı da araştırılıyor.

Alman polisi olayın ardından bir eve baskın düzenledi. Polisin açıklamasında saldırının şüphelisinin evinde ölü bulunduğu belirtildi. Evde saldırganın dışında bir ceset daha bulunduğu ifade edildi.

ÖLENLERDEN 3'Ü TÜRK İDDİASI

Öte yandan, Hanau kasabası Türklerin yoğun şekilde yaşadığı yer olarak biliniyor. Saldırıda hayatını kaybedenlerin kimlikleri henüz açıklanmazken sosyal medyadan birçok Türk, ölenlerin arasında 3 Türk'ün olduğunu ileri sürdü.

SALDIRGAN AŞIRI SAĞCI

Alman Bild gazetesi, Hanau'daki silahlı saldırıyı yapan kişinin aşırı sağcı Tobias R. olduğunu yazdı.

Alman Federal Savcılığı da, saldırıyla ilgili işaretlerin aşırı sağcı bir motivasyonu gösterdiğini açıkladı.

KAYNAK: DHA, AA
YORUMLAR 55
  • Hakan almanya 4 yıl önce Şikayet Et
    Endişeliyiz
    Cevapla
  • Fatih 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu abe nereye gidiyor çöp tenekesinemi?
    Cevapla
  • Mert 4 yıl önce Şikayet Et
    Hırıstyan Haçlı faşist terörü
    Cevapla
  • Gurbetçi 4 yıl önce Şikayet Et
    Biz hazırız ve bekliyoruz, kendi topraklarını onlara cehennem etmek bizim boynumuzun borcu. Korkmuyoruz va aslında artık ne zaman başlıyacak diye kendimizi hazır hale getirdik, yeterki desteğinizi bırakmayın anavatan olarak. Şunu da özelikle ifade edeyim, kesinlike başka bir dilden anlamazlar bunlar, nazi kalıntısı ırkçı kesimler.
    Cevapla
  • Güner 4 yıl önce Şikayet Et
    Almanya'nın gerçek yüzü bu. Elbet bunlar daha güzel günleri. Çünkü azıtalı çok oldular
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Eski bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu!
Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'ndaki sorun 50 saattir giderilmedi: Vatandaş isyan etti!