Uluslararası Af Örgütü'nden Yunanistan ve Bulgaristan'a göçmen çağrısı!

Pazarkule ile Kastanies Sınır Kapısı arasındaki ara bölgede bekleyişini sürdüren düzensiz göçmenlere, Yunan güvenlik güçleri tarafından biber gazı ve ses bombasıyla müdahale edilmesinin ardından bir son dakika gelişmesi yaşandı. Uluslararası Af Örgütü, Yunanistan ve Bulgaristan’a göçmenleri kabul etme çağrısında bulundu.

GİRİŞ 29.02.2020 11:21 GÜNCELLEME 28.05.2020 01:42
Bu Habere 67 Yorum Yapılmış

Uluslararası Af Örgütü (Amnesty International) Araştırma Direktör Yardımcısı Massimo Moratti tarafından yapılan yazılı açıklamada, Avrupa Birliği (AB) üye ülkelerinin hem finansal olarak hem de Avrupa’ya güvenli geçiş yolu sağlayarak Türkiye’ye gelen göçmenlerin sorumluluğunu paylaşmak için daha fazla şey yapmaları gerektiği ifadeleri yer aldı. 

 


Son dakika - Uluslararası Af Örgütü'nden Yunanistan ve Bulgaristan'a göçmen çağrısı!

Ayrıca sınır polisinin sınırda toplanan göçmenlere karşı aşırı güç kullanmaktan kaçınması gerektiği belirtilen açıklamada, “Yunanistan ve Bulgaristan koruma arayan insanların, ülke topraklarına erişimini sağlamalı. Geçerli seyahat belgelerine sahip olup olmadıklarına bakılmaksızın resmi sınır geçişlerinden geçmelerine izin verilmeli” ifadeleri yer aldı. 

YUNANİSTAN BAŞBAKANI: SINIR GÜVENLİĞİMİZİ ARTIRIYORUZ

 

 

Öte yandan Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis sosyal medya hesabından göçmenlere ilişkin yaptığı açıklamada, “Önemli sayıda göçmen büyük gruplar halinde Yunanistan-Türkiye sınırında toplandı ve ülkeye yasadışı girmeye çalıştı. Açık olmak istiyorum, Yunanistan’a hiçbir yasadışı girişe tolerans gösterilmeyecek. Sınır güvenliğimizi artırıyoruz” ifadeleri yer almıştı. 

Son dakika - Uluslararası Af Örgütü'nden Yunanistan ve Bulgaristan'a göçmen çağrısı!

Ayrıca Miçotakis, Suriye’de yaşanan olaylardan Yunanistan’ın sorumluluğu bulunmadığını ve ülkesinin başkalarının kararlarının sonuçlarına katlanmak zorunda olmadığını belirtmişti. 

Son dakika - Uluslararası Af Örgütü'nden Yunanistan ve Bulgaristan'a göçmen çağrısı!

Son dakika - Uluslararası Af Örgütü'nden Yunanistan ve Bulgaristan'a göçmen çağrısı!

YORUMLAR 67
  • Mehmet Viyana 4 yıl önce Şikayet Et
    Avrupanın zaten mültecilere ihtiyacı var (genç nesil ucuz işci). Ama siyasiler halklarına anlatamıyorlar. Avrupanın yabancıları olmazsa zaten bitik yeni nesil yok. Gönder Reis gelsin.
    Cevapla
  • Vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Yunanistan ve bulgaristan mülteciler sizden sadece geçmek istiyorlar güvenli bir transit koridor yapın ve yol verin niye Almanya Fransa için mücadele ediyorsunun. Yoj verin
    Cevapla
  • Enigma 4 yıl önce Şikayet Et
    Içişleri bakanlığı mersin, adana, gaziantep vs tüm mültecileri mersinden gemiye bindirecek tekirdağa bırakmalı ve tüm belediyelere mültecileri edirne ye gönderilmesi için talimat verilsin
    Cevapla
  • yüregir 4 yıl önce Şikayet Et
    katılıyorum
    Cevapla
  • vatoz 4 yıl önce Şikayet Et
    Yunan kafiri fazla kudurmuştu şimdi ayıklasın pirincin taşını kafire acımak yok
    Cevapla
  • samimi 4 yıl önce Şikayet Et
    Batinin insanligi bu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan son dakika emekli maaşı açıklaması: Masaya yatıracağız!
Hamas’la ilgili en vahim iddiaydı! ‘Toplu tecavüz’ iftirasını İsrail de yalanladı