Rusya'dan Türkiye açıklaması! S-400 ve Su-35 mesajı

Rusya Federal Askeri-Teknik İşbirliği Servisi (FSVTS) Başkanı Dmitriy Şugayev, Türkiye ile yeni bir parti S-400 sevkiyatı için görüşmelerin sürdüğünü, Rusya'nın öngörülebilir bir gelecekte konu üzerinde anlaşabilmeyi umduğunu ifade etti.

Rusya'dan Türkiye açıklaması! S-400 ve Su-35 mesajı
Rusya'dan Türkiye açıklaması! S-400 ve Su-35 mesajı
GİRİŞ 16.03.2020 13:21 GÜNCELLEME 16.03.2020 14:20
Bu Habere 39 Yorum Yapılmış

Rus basınına konuşan Rusya Federal Askeri-Teknik İşbirliği Servisi (FSVTS) Başkanı Dmitriy Şugayev, "Türkiye'ye yeni bir parti S-400 sevkiyatı yapılması konusu hâlâ gündemde, hiçbir yere kaybolmadı. Sistemin bileşimi, sevkiyat tarihleri ve başka koşullar hakkında konuşuyoruz. Şu an görüşme süreci devam ediyor ve öngörülebilir bir gelecekte ortak bir paydaya varmayı umuyoruz" dedi.

 

Sevkiyat konusunun üzerinin örtüldüğünü ya da gündemde olmadığını söylemek için bir neden olmadığını vurgulayan Şugayev, "Bir kez daha tekrar ediyorum, konu gündemden kaldırılmadı" ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE, S-400 ÜRETİMİNDE YER ALABİLİR"

 

Şugayev ayrıca Türkiye'nin üzerinde görüşülen yeni sevkiyat süreci çerçevesinde üretimin bir bölümünde yer alabileceğini ifade etti.

Şugayev, "Opsiyon kapsamında Türkiye'nin üretim sürecinde belirli bir katılım göstermesi öngörülüyor. Bunu böyle söyleyebilirim, ancak bir detay vermeyeceğim. Nihai karar alınana kadar bir açıklama yapmak istemiyorum" dedi.

Bu tarz bir işbirliğinin Rusya'nın ulusal güvenliğine zarar vermeyeceğini de kaydeden Şugayev, her konuda bilinçli olarak hareket ettiklerini, bu işbirliğinin iki taraf için de faydalı olurken ulusal çıkarlara aykırı olmaması gerektiğini anladıklarını vurguladı.

"TÜRKİYE HENÜZ SU-35 BAŞVURUSUNDA BULUNMADI"

Türkiye'ye olası Su-35 sevkiyatı konusuna da değinen Şugayev, "Bu konuda görüşmeler sürüyor ancak, bunlar çok aktif görüşmeler değil. Daha çok belirleyici, teknik açıdan görüşmeler. Bugün-yarın bir sözleşme imzalarız diyemem. Görünüşe göre Türkiye'nin Su-35 isteyip istemediğine dair siyasi bir karar alması gerekiyor. Türkiye, bu uçak için henüz bir başvuruda bulunmadı" dedi.

KAYNAK: SPUTNİK
YORUMLAR 39
  • Tezat 4 yıl önce Şikayet Et
    Su 35 almayalım suriyede bizi sırtımızdan hançerlediler unutmayacağız
    Cevapla
  • Ali haydar yemez 4 yıl önce Şikayet Et
    Artık S 400 değil verirlerse S 500 4 batarya alınırsa iyi olur bunların teknolojisinden faydalanılarak hisar U şekillendirebiliriz,savaşların seyrini değiştiren acil ihtiyaç olarak uzun menzilli seyir füzesi tedarik veya üretmemiz lazım ABD tamohwk füzesi gibi.
    Cevapla
  • Hasan 4 yıl önce Şikayet Et
    S-400 bizde ama bunlarin kullanimi ruslarda...bu ne rezillik yahu....
    Cevapla
  • Muhammet 4 yıl önce Şikayet Et
    Kullanımı da bizde biraz araştır
    Cevapla
  • Osman 4 yıl önce Şikayet Et
    Bir dur be daha faaliyete nisanda geçeceği söyleniyor ve üstüne üstlük kullanım programı gibi hassas unsurlar türkçe iskembeyi kuradan sallamak ne kadar kolay bekle gör sonra yorum yap
    Cevapla
  • deniz 4 yıl önce Şikayet Et
    Rezil olan şey senin iftiraların.
    Cevapla
  • Hakan 4 yıl önce Şikayet Et
    bence rusya güvenirligini kaybetti.ortak üretim falan hikaye.biz kedi hisar füzemizi gelistirelim
    Cevapla
  • ABDULLAH 4 yıl önce Şikayet Et
    Uçak notoru Tank motoru Denizaltı motoru Roket Füze motoruyla gel Rusya .Artık TSK da toptan alım devri bitti şimdi moda sadece TEKNOLOJİ TRANSFERİ buna cesaretinvarsa öyle gel karşımıza RUSYA.YOKSA LAFKALABALIĞINA KARNIMIZ TOK ÇÜNKÜ SENİ SURİYEDE TEST ETTİK ABD DEN FARKIN OLMADIĞINI SEN KENDİ YAPTIKLARINLA BELLİ ETTİN RUSYA.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP kurultayı iptal edilebilir! Delege tezgahı ortaya çıkıyor
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!