İran karıştı! Hamaney'in Kovid-19 iddiasına Sağlık Bakanı'ndan yalanlama

İran Sağlık Bakan Yardımcısı Ali Rıza Reisi, ülke lideri Ali Hamaney'in "İranlıların genetiğine uygun olarak virüsün bir bölümü İranlılar için üretilmiş" iddiasını yalanladı.

İran karıştı! Hamaney'in Kovid-19 iddiasına Sağlık Bakanı'ndan yalanlama
İran karıştı! Hamaney'in Kovid-19 iddiasına Sağlık Bakanı'ndan yalanlama
GİRİŞ 26.03.2020 12:01 GÜNCELLEME 26.03.2020 12:01
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Video konferans aracılığıyla Fars Haber Ajansına konuşan Reisi, "Koronavirüs İran'a Çin'den geldi. Ülkedeki bazı medya organları Kovid-19'u iki kısım olarak göstermeye çalışıyor. İran'daki Kovid-19'la diğer ülkelerdeki Kovid-19 farklıymış gibi. Bu Kovid-19 Çin'de de İran'da da aynı" ifadelerini kullandı. 

Hamaney, 22 Mart Pazar günü İran devlet televizyonunda yayınlanan Nevruz konuşmasında, dünyayı sarsan koronavirüsle ilgili şu açıklamalarda bulunmuştu: "Söylendiğine göre İranlıların genetiğine uygun olarak virüsün bir bölümü İranlılar için üretilmiş."

Çin'de ortaya çıkan Kovid-19 İran'da ilk olarak 19 Şubat'ta Kum kentinde görülmüş, ardından ülkenin tamamına yayılmıştı.

İran Sağlık Bakanlığı, dün itibarıyla ülkede koronavirüs kaynaklı can kaybının 2 bin 77'ye yükseldiğini, vaka sayısının ise 27 bin 17 olduğunu açıklamıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 17
  • Türk 4 yıl önce Şikayet Et
    Hani bunlar ilaç bulmuştu, piyasaya sürüyorlardı. Molanın oyala uyut yslandan kim ölmüş taktiği.
    Cevapla
  • Altug 4 yıl önce Şikayet Et
    İran milliyetçiliğini İran'a karşı saldırılar var mantığıyla diri tutup beceriksizlik ve tedbirsizliginizin üstünü örtüp rejiminizi ayakta tutmaktir hedefiniz.Virus karşısındaki tedbirsizliginiz,imparatorluk ruyasiyla mezhepçilik faktörünü kullanarak ve milyarlarca dolari elinizin altındaki silahlı milislere aktararak yapmış olduğunuz israfın üstünü örtmek yine bir başka hesabınız.Keske bu coğrafyada milyonlarca mazlumun ahinı almasaydiniz o eli silahlı milislerinizle akıtılan o kana ortak olmasaydiniz Suri'ye ve Irak'ta.Emin olun elinden tutsaydiniz o mazlumlarin,sivillerin.Onların duası bile sizi kurtarıldı belki de.
    Cevapla
  • Timur 4 yıl önce Şikayet Et
    iyi de Hamaney!İranlıların genetiği demişsin;İranda tek bir genetik gösteremezsin ki sanki İranlı demeyle İran'da yaşayanların geni tek genmis gibi konuşuyorsun.Su bir gerçek ki İran'da ağırlıklı olarak iki gen görürsün.Fars ve Türk geni ki bu iki nüfus neredeyse nüfusu açısından birbirini dengeler nitelikte.Vurus üzerinden bile İran milliyetçiliğini ayakta tutmak dusuncesi nasıl bir mantık?Birincisi virüsün Çin,İtalya,İspanya,Fransa ve ABD'ye zarari sizden fazla size özel bir zararın hesabında herkesten çok zarariniz olmaliydi
    Cevapla
  • Yılmaz Tan 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu adam gerçekten gerizekalı...
    Cevapla
  • SAMSES 4 yıl önce Şikayet Et
    ne hal yahu ülkesinin belkide 3 te birinin azeri tüklerinden olduğunu bile bilmiyor. geri kalanının da milliyeti çok farklı hangisinin genetiğine göre üretilecek
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TCG Anadolu ilk kez NATO tatbikatında
İBB'nin metro beceriksizliği tam 72 saat sürdü: Seferler normale döndü!