'Virüs' istihbaratı iddiası ortalığı karıştırmıştı: ABD'den flaş açıklama

ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Mark Milley, ABD'nin iki yıl önce istihbarattan Wuhan'daki laboratuvarın yeterince önlem almadığını ve oradan çıkacak virüsün salgına neden olabileceğine dair bilgi aldığı iddiasıyla ilgili 'Şu aşamada, bu iddialar inandırıcı değil. Doğal olduğunu gösteren önemli ölçüde kanıt var.' dedi.

'Virüs' istihbaratı iddiası ortalığı karıştırmıştı: ABD'den flaş açıklama
'Virüs' istihbaratı iddiası ortalığı karıştırmıştı: ABD'den flaş açıklama
GİRİŞ 15.04.2020 02:30 GÜNCELLEME 15.04.2020 02:42
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

Orgeneral Milley, Savunma Bakanı Mark Esper ile düzenlediği ortak basın toplantısında, Kovid-19 virüsünün laboratuvar ortamında üretildiği iddialarına ilişkin şu ifadeleri kullandı: 

"Medyada, blog sitelerinde çok sayıda dedikodu ve spekülasyon var. Bu iddialarla ilgilendiğimiz size şaşırtıcı gelmemeli ve istihbarat bu iddiaları ciddi bir şekilde inceledi. Şu aşamada, bu iddialar inandırıcı değil. Doğal olduğunu gösteren önemli ölçüde kanıt var. Ama yine de bundan tam emin olamayız."  

Kovid-19 virüsünün Çin'in Wuhan kentinde yarasalardaki zararlı virüsleri inceleyen bir laboratuvardan sızdığı ileri sürülüyordu. 

ABD Dışişleri Bakanlığının da iki yıl önce istihbarattan Wuhan'daki laboratuvarın yeterince önlem almadığını ve oradan çıkacak virüsün salgına neden olabileceğine dair bilgi aldığı iddia ediliyor. 

 
KAYNAK: AA
YORUMLAR 30
  • bulut 4 yıl önce Şikayet Et
    evet 2 yıl önce küçük bir yazı haber vardı çok belli olmaması ama tarihe de not düşülmesi bakımından Asıl sorun şu şeytan ayrıntıda gizli !!! adam istihbarat yok demiyor ! virüs doğal yolla bulaştı diyor :)
    Cevapla
  • Hakan 4 yıl önce Şikayet Et
    Abd kafayı yedi. Normal açıklamalar yapıyor. Başka zaman olsa bir sürü saçma sapan şey soylerler
    Cevapla
  • islam türkü 4 yıl önce Şikayet Et
    tanrıyı kıyamete torlayan kafirler...buyrun...sizi gidi kafirler..kana ve gozyasına boğduğunuz dünyada hesap sorma sırası..geberin. ama zavallı ameriakan halkı degil sizler geverin. çünki siz onlarıda kandırdınız pis güruh.cehennem sizi için yaklaştırılıyor. alemlerin rabbi müntakim cebbar ALLAH bu dünyanin ve tüm maddenin maneviyatın hülasa herşeyin tek hakimidir .
    Cevapla
  • Robotik 4 yıl önce Şikayet Et
    Birbirinizin aynısınız.Sizi insanlar suçlamalı ki birdaha olmasın.
    Cevapla
  • izmir-doğru söyler 4 yıl önce Şikayet Et
    amerika ve amerikan ordusu çindeki hayvan pazar istihbaratını boşverde kiliselerde rahiplerin küçük çocuklara onbinlerce tecavüz olayını çözün ayrıca suriyede amerikan askerlerinin ölenlerin üzerine işemeleri ve sivil insanlara tecavüz ve işkencelerini çözün adi köpekler utanmazlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İzmir'de peş peşe yangınlar
Dünyada eşi benzeri görülmemiş uygulama: Hakemler yalan makinesine bağlanacak