Yunanistan'ın talip olduğu fırkateynler yeni ülkesine teslim edildi

Yunanistan'ın da bir dönem talip olduğu platformlardan HMAS Melbourne (FFG 05) ve HMAS Newcastle (FFG 06), HMAS Watson Donanma Üssü'nde düzenlenen törenle yeni kullanıcısı olan Şili'ye teslim edildi.

Yunanistan'ın talip olduğu fırkateynler yeni ülkesine teslim edildi
Yunanistan'ın talip olduğu fırkateynler yeni ülkesine teslim edildi
GİRİŞ 25.04.2020 06:46 GÜNCELLEME 25.04.2020 06:46
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Avustralya Kraliyet Donanması'nın geçtiğimiz aylarda emekliye ayırdığı iki Adelaide Sınıfı fırkateyn, yeni kullanıcısına teslim edildi.

Yunanistan'ın da bir dönem talip olduğu platformlardan HMAS Melbourne (FFG 05) ve HMAS Newcastle (FFG 06), HMAS Watson Donanma Üssü'nde düzenlenen törenle yeni kullanıcısı olan Şili'ye teslim edildi. Şili Donanması'nın hizmet dışına çıkardığı iki adet Jacob van Heemskerck Sınıfı hava savunma fırkateyninin yerini alacağı belirtilen gemiler, CS Capitan Prat (FFG 11) ve CS Almirante Latorre (FFG 14) olarak yeniden adlandırıldı.

Adelaide Sınıfı hava savunma fırkateynleri 139 metre uzunluğunda ve 4 bin 100 ton deplasmana sahip. Mk 13 ve Mk 41 VLS'lerden RGM-84J/L Harpoon Blok II, RIM-67 SM-2MR Blok IIIA ve RIM-162B ESSM füzelerini fırlatabilen ve Oto Melara Mk 75 76 mm Compatto topuna sahip olan platformlar, 324 mm Eurotorp MU90 torpidolarını kullanabiliyor. ADACS muharebe idare sistemi ile komuta edilen Adelaide sınıfı gemilerde Spherion karinaya monteli sonar da mevcut. Avustralya kullanımında iken Mk 15 Phalanx nokta savunma sistemi (Close-in Weapon System / CIWS) ile korunan platformlarda bahse konu sistemler sökülürken, yerlerine Şili'ye intikalin ardından Goalkeeper CIWS entegre edileceği açıklandı.

Kısa bir bakım onarımdan geçirilen gemilerin mürettebat eğitimleri de Sydney'de konuşlu HMAS Kuttabul Üssü'nde devam ettiği, ancak COVID-19 nedeni ile Şili'ye demir alacağı tarihin henüz netleşmediği belirtildi.

YORUMLAR 15
  • TuncTunc 4 yıl önce Şikayet Et
    Ne güzel uslu uslu sakin sakin ya$amak varken´denize aciliop cupra avlayip ak$am eve gelip uzo icip zirrrttaki oynamak varken neyinize lazim gemi almak uleeenng.Hadi balikci sandali olsa eyyyvvaaalllh. ama gemi alip napcan uleeenng..!
    Cevapla
  • Hasan 4 yıl önce Şikayet Et
    Bazı yorumculara bakıyorum, bunlar ya okuma yazmaları yok yada bir yerlerinde sorun var. Arkadaşlar gemileri Şili denen bir latin amerika ülkesi almış.
    Cevapla
  • ABDULLAH 4 yıl önce Şikayet Et
    Şükürler olsun artık üretiyoruz birzamanlar ABD aldığımız hibe gemileri zamanla bizde ürettikce donanma gemi envanterinden çıkartıcaz milgemi yaptık havuzlu çıkarma gemisi denize indi 1 yıl sonra envanterde inşallah birde üzerine dikey kalkış yapan f35 olsaydı tadından yenmezdi artık nasip kısmet sırada hava savunma sistemli gemimizde onuda yapmaktayız yapınca şuan kullanılan ABD hibesi hava savunma gemilerinide envanterden çıkarmış olucaz ha gayret Türkiyem
    Cevapla
  • Ankaral> 4 yıl önce Şikayet Et
    Diline saglik
    Cevapla
  • saheh 4 yıl önce Şikayet Et
    açlıktan nefesleri kokuyor , hiç kimseye güven vermiyor , neden satsınlar
    Cevapla
  • Sdf 4 yıl önce Şikayet Et
    Adamların işi bitmiş Üçüncü dünya ülkelerine kakalıyorlar, Birzaman ABD nin bize yaptığı gibi, Gerçi şimdide yapıyorlar F35 Teknolojisi geçinceye kadar oyalıyorlar. Bizimde fiyatını düşürerek almamız lazım.
    Cevapla
  • Cem 4 yıl önce Şikayet Et
    F-35 alamayınca mecburen siha ordusu kurduk bu daha guzel oldu
    Cevapla
  • Ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Haha diye cevap yazan arkadaş Türkiye en gelişmiş ülke sıralamasında 15. Sırada (G20 ülkeleri) Şili kaçıncı bir araştır istersen milleti okumamakla itham etmeden
    Cevapla
  • HAHA 4 yıl önce Şikayet Et
    Şili mi üçüncü dünya ülkesi ? 15 bin dolardan fazla kişi başı gelirleri var bizden daha iyiler.Dünya bakır ihracatının neredeyse tamamına sahipler. Sorununuz ne bılıyormusun ? OKUMUYORSUNUZ.ARAŞTIRMIYORSUNUZ
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'nin Saadet'e gönderdiği vekil dönüyor! Saadet Partisi grubu düşebilir
AK Partili Çalkın'dan skandal paylaşımda bulunan DEM'li Koçyiğit'e tarihi cevap!