İngiltere'de reform oylaması geri çekildi

İngiltere'de tartışmalara neden olan, ''Lordlar Kamarası reformu''na ilişkin yapılacak oylama geri çekildi.

İngiltere'de reform oylaması geri çekildi
İngiltere'de reform oylaması geri çekildi
GİRİŞ 10.07.2012 22:20 GÜNCELLEME 10.07.2012 22:20

İngiltere'deki koalisyon hükümeti, koalisyonun küçük ortağı Liberal Demokrat Parti'nin önerisiyle, Lordlar Kamarası'nın küçültülmesini ve büyük oranda seçilmiş üyelerden oluşmasını istiyor.

Konuya ilişkin görüşmeler parlamentoda iki gündür devam ederken, koalisyon hükümeti geri adım atarak, oylamayı yapmamaya karar verdi. Hükümetin reform planını, gelecek hafta yaz tatiline girecek olan parlamentoda sonbaharda tekrar gündeme getirmesi bekleniyor.

Koalisyonun büyük ortağı ve Başbakan David Cameron'ın lideri olduğu Muhafazakar Parti'den yaklaşık 100 milletvekilinin, hükümetin reformun yasalaşması konusunda zaman sınırlaması getirilmesi için yapılacak oylamaya karşı çıkması bekleniyordu. İngiliz basını, ''Koalisyon hükümetindeki çatlağın Cameron'ın geri adım atmasına neden olduğu'' yorumunu yaptı.

Reformun İngiltere'de referanduma sunulması gerektiğini savunan muhalefetteki İşçi Partisi ise konuya ilişkin daha fazla zamana ihtiyaç olduğu gerekçesiyle oylamaya karşı çıkıyordu.

İngiliz Hükümeti reform planını yasalaştırarak, Lordlar Kamarası'ndaki 826 olan üye sayısını 450'ye indirmeyi ve yüzde 80'inin seçilmiş üyelerden oluşmasını amaçlıyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Muhalefet medyasından Merkez Bankası'na operasyon girişimi!
Dubai'deki havalimanı sele teslim oldu! Uçakların zor anları kamerada