Katliam Tugayı Gazze'ye saldırmaya hazır

İsrail Ordusu'na bağlı Kfir Tugayı yine iş başında. 2008 yılında binden fazla Filistinli'yi katleden tugay, dün sabah dozerlerle ve helikoplerlerle Gazze'ye girdi.

Katliam Tugayı Gazze'ye saldırmaya hazır
Katliam Tugayı Gazze'ye saldırmaya hazır
GİRİŞ 25.09.2012 11:41 GÜNCELLEME 25.09.2012 13:02
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

İsrail Ordusu'na bağlı Kfir Tugayı'nın Gazze'deki El-Megazi Mülteci Kampı'nın doğusundaki kırsal alana girdiği bildirildi. Görgü tanıkları, buldozer ve tanklardan oluşan Kfir Tugayı'nın bölgeye girdiğini, insansız hava araçlarının ise keşif uçuşları yaptığını belirtti. İsrail Ordusu tarafından yapılan açıklamada ise, küçük çaplı operasyonların Gazze'ye yönelik yapılacak yeni saldırı için hazırlık niteliği taşıdığı ayrıca tarihi verilmeyen yeni Gazze saldırısı için İsrail'in Tzeelim bölgesinde askeri tatbikat yapıldığı ifade edildi. Kfir Tugayı, 2008'de İsrail Ordusu'nun Gazze'ye yönelik başlattığı ve binden fazla sivilin hayatını kaybettiği Dökme Kurşun operasyonunda görev almıştı. Bu arada, İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak ise, Filistinliler ile barış görüşmelerindeki tıkanıklığın devam etmesi halinde İsrail'in Batı Şeria'nın büyük bölümünden tek taraflı çekilmesi çağrısında bulundu. Diğer yandan İsrail, Beytüllahim'de 300 yeni yerleşim birimi inşa etmek için kazı çalışmalarına başladı. Hafriyatına başlanan arazilerin, daha önce İsrail ordusu tarafından askeri kamp olarak kullanılan 300 dönümlük alanın da içinde olduğu 500 dönümü kapsadığı bildirildi.

Öte yandan, "Osmanlı İmparatorluğu Filistin'e yatırımla geri dönüyor" başlığını atan İsrail Jerusalem Post gazetesi, Cenin sanayi bölgesinin kurulmasına ilişkin TOBB-BİS şirketi ve Filistin yönetimi arasında imzalanan imtiyaz sözleşmesine dikkat çekti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TÜRKİYE

YORUMLAR 14
  • saldıray gündüzalp 11 yıl önce Şikayet Et
    kafir tugayı'na. "bir ülkeyi helâk etmek istediğimizde, o ülkenin zenginlik sebebiyle şımarmış elebaşılarına (iyilikleri) emrederiz; buna rağmen onlar orada kötülük işlerler. böylece o ülke, helâke müstahak olur; biz de orayı darmadağın ederiz." isra 16
    Cevapla
  • ALİ ÜNLÜER 11 yıl önce Şikayet Et
    heryerde müslüman kanı ve cenazesi. artık müslümanlar ne zaman kendine gelecek, namaz ,niyaz elbette ama biraz da kafayı kaldırı tepemizde kimler var kimler ne iş çeviriyor, diye bilinçlenmek lazım, okumak lazım, birlik olmak lazım gelir diye düşünüyoruz.tabi sadece düşünüyoruz.insan bazen ne düşüneceğini bile şaşırıyor.
    Cevapla
  • ahmet uçar 11 yıl önce Şikayet Et
    irandan ne haber. kimse iranı hatırlamıyor bakıyorum? kimin suçu var bunda? hizbullah terör örgütü ve iran. iran destekliyor anlamıyor musunuz? provokasyonu iran yapıyor maksat sünni müslümanlar yok edilsin. size birşey söyleyim ama şaşırmayın, ızrael ordusu içinde komutanların emirlerine uymayan şii iranlılar var ve sünnileri öldürenler bunlar. durduk yere bir izrael askeri bir sivile niye saldırsın? gazzeye abluka sadece iranın işine gelir anlayana tabii. ALLAH iranın belasını versin verdi ve verece inşALLAH.
    Cevapla
  • selim ms 11 yıl önce Şikayet Et
    yer yüzü o nun hürmetine yratıldı ama savaşa silshını kuşanıp girdi. tabii ALLAH'a dua edeceğiz yardım isteyeceğiz ama paramızı cebimize koyup silahlarımızı yapıp sonrada yardım dileyeceğiz .. öyle yan gelip yatıp sonrada ALLAHım bana yardım et olmaz öyle iş. bu türkiye için daha mühim çünkü düşman bir değil uzak yakın hepsi düşman
    Cevapla
  • selim ms 11 yıl önce Şikayet Et
    akılllı olun akıllı. sen çalışıp üretip para ve silah sahibi olmazzsan ALLAH'a yalvarmayla bu işler olmaz . eğer ALLAH c.c savaşlarda kafirleri helak edip müslümanları ölümden korusaydı .. ne uhud da ne hendek te nede diğer savaşlarda hiç müslüman şehit olmazdı .irade senin elinde
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrailliler esir takası anlaşması ve Netanyahu'nun istifası için yine sokaklara indi
Tam saha direniş: İşgal güçlerine hiçbir noktada rahatlık yok!