Lizbon'a 28 kilometre uzaklıkta bir masal kitabı: Sintra Kasabası

Ticaretin ve denizciliğin birinci adresi olan Portekiz'de bir masal kitabının kapağını aralamış gibi hissedeceğiniz adres bulunuyor. Sintra Kasabası başkent Lizbon'a yaklaşık olarak 28 kilometre uzaklıkta.

Lizbon'a 28 kilometre uzaklıkta bir masal kitabı: Sintra Kasabası
Lizbon'a 28 kilometre uzaklıkta bir masal kitabı: Sintra Kasabası
GİRİŞ 09.08.2021 16:06 GÜNCELLEME 09.08.2021 16:07 KAYNAK HABER7

Birden fazla medeniyetin hüküm sürdüğü güzel bir kasaba burası. 'Masal kitabı' gibi benzetmesi de boşuna değil. Tarihi yapılar ve şato görünümündeki saraylar geçmişten günümüze kalarak bizi çok eski diyarlara götürmek üzere orada bulunuyor. Sintra Kasabası gezilecek yerleri daha çok eşsiz güzellikteki doğası ve masalsı tarihi yapıları ile önümüze çıkıyor.

Dar sokaklardan geçerek birbirinden güzel köşeleri keşfedebilirsiniz burada. Yürürken çok rahat bir ayakkabı giymenizi öneriyoruz. Sokaklar taş döşeme bu da gezi sonunda istemeden ayaklarınızı ovuşturmanıza sebep oluyor. Portekiz'in ileri gelenleri ve zengin halkı burayı kullanıyormuş geçmişte. Bu yüzden de her yapı ihtişamlı ve gösterişli. Gelin bu tarihi kasabayı beraber daha yakından keşfedelim her detayını öğrenelim. 

 

Dünyayı Geziyorum resmi sosyal medya hesapları  

Youtube: esirgenc 

Twitter ve İnstagram: @dunyayigeziyor 

Facebook: dunyayigeziyorum 

SİNTRA'DA GEZİLECEK YERLER

Sintra Uulsal Sarayı 

Burası Şehir sarayı olarak da biliniyor. İhtişamlı görünümü ile gittiğinizde sizi ilk önce selamlayan yapılardan biri kendisi. Tarihi ise çok eskilere dayanıyor 10. yüzyıla kadar gidiyor. İlk olarak Müslümanlar tarafından inşa edilmiş daha sonra ise Portekiz kralları tarafından yenilenmiş bu güzel eser. Bugünkü görünümünü ise kral 1. John döneminde almış. 1385 yılında son görünümüne kavuşmuş. 16. yüzyılda ise keşiflerin yapılmasıyla bu masalsı sarayda zenginliğin ve ihtişamın göstergesini yansıtır. İyice genişletilir ve yenilenir. 

Müdeccen ve Manuel mimarisi karışık olarak yapılmış bu sarayda. Kraliyet ailesi burayı yazlık olarak 1880 yılına kadar kullanmış. 1910 yılında ise ulusal varlık listesini adını yazdırmış ve müzeye dönüşmüş. 

Giriş Ücreti Ne Kadar?

Bu ihtişamlı ve zengin görünümlü sarayı gezmenin bir bedeli var. Kişi başı olarak 10 Euro ödeyen herkes bu saray müzesini gezebilir. 

Quinta da Regaleira (Regaleira Sarayı)

Sayısız gezi noktalarından biri de bu ihtişamlı masalsı başka bir saray oluyor. 1697 yılında yapılmış ve 19. yüzyıla kadar zengin tüccar aileleri tarafından kullanılmış. Son olarak ise Portekizli bir böcek bilimci tarafından satın alınmış bu ihtişamlı harika saray. Carvalho Monteiro İtalyan bir mimar ile anlaşarak sarayın günümüzdeki halini almasını sağlar. Romanesk, Gotik, Rönesans ve Manuelin tarzlarını taşıyan Regaleira Sarayı günümüzdeki hali ile herkesçe çok beğenilmektedir. 

En son 1998 yılında restore edilen saray halkın ziyaretine de o zaman açılmıştır. Beş kattan oluşan sarayda tüm katlar ziyaret edilebiliyor. Bu sarayın içindeki tüm köşeleri keşfettikten sonra manzarası harika olan balkonunda dinlenerek daha sonra arkasındaki parkta da serinleyerek oturabilirsiniz. 

Mouros Kalesi 

Mouros Kalesi Sintra şehrini korumak için yapılan bu kalenin mazisi 9. yüzyıla dayanıyor. Şehri en iyi gören noktada bulunuyor. Buradan Pena Sarayı'na bakmak çok keyifli oluyor. Kale ve manzara meraklısı herkes buraya çıkarak bu güzel manzaranın keyfine doyabilir. 

Kaleye Giriş Ücreti 

6,5 Euro ödyerek kaleye giriş sağlayabilirsiniz. Lisboa Card ise yüzde 15 indirim sağlıyor. Bu avantajı da kullanabilirsiniz. 

Palacio da Pena 

Sintra'da gezilecek yerler arasında Sintra'nın en yüksek tepesinde bulunan bu saray da bulunuyor. 19. yüzyılda yapılmış ve Lizbon'dan bakıldığı zaman eskilerde bu tarihi yapı görünüyormuş. Sarayın tarihinde Leydi Pena'ya adanmış bir şapel bulunuyormuş. 1493 yılında ise Portekiz kralı 1. Manuel tarafından 18 kişinin yaşadığı bir manastıra dönüştürülmüş. Uzun yıllar da manastır olarak kullanılmış bu güzel saray. 

Yüksek bir konumda bulunmasının kötü bir yönü olarak 18. yüzyılda bu saraya bir yıldırım düşer ardından da depremle beraber manastır kullanılmaz hale gelir. 1847 yılında ise amatör bir Alman mimara yeniden yaptırılmış saray. Amatör olmasına rağmen mimar böyle ihtişamlı güzel bir yapının ortaya çıkmasını sağlamıştır.

Lizbon'dan Sintra'ya Ulaşım Nasıl Yapılıyor?

Lizbon merkezinde yer alan trenle buraya ulaşmak mümkün. Rossio tren istasyonundan kalkan trenlerle 40 dakikada gidebilirsiniz. Lisboa Card alırsanız bu yolculuğunuz ücretsiz olarak yapılabilir. 

Lisboa Card Nedir?

Şehirdeki geziniz boyunca bu kartla ücretsiz olarak toplu taşıma kullanabilirsiniz. Ayrıca da müzelere de girebilir ve ücretsiz olarak gezebilirsiniz. Lizboa Card almak için 39 Euro ödemek gerekiyor. Burada araç kiralamak çok tercih edilen bir yol değil. Çünkü park edecek yer yok. Ancak bu ücreti ödeyerek kart alırsanız her yeri gezebilirsiniz. 

Bu da ilginizi çekebilir; 70 kilo altınla yapılan Lizbon'un Jeronimos Manastırı

 

 

 

 

 

 

 

 

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL