Öğretmenlik sistemi sil baştan değişiyor!

Milli Eğitim Bakanlığı, ‘öğretmenlik' sistemini yenileyen taslağı tamamladı. Buna göre öğretmenlik daha kaliteli olacak ama zorlaşacak. İşte ayrıntılar...

Öğretmenlik sistemi sil baştan değişiyor!
Öğretmenlik sistemi sil baştan değişiyor!
GİRİŞ 14.05.2013 07:07 GÜNCELLEME 14.05.2013 08:56
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Eski Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer döneminde başlatılan ve şimdiki Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı döneminde tamamlanan Öğretmen Stratejisi Taslağı onaya sunuldu. Star'ın ulaştığı yeni planın detayları şöyle:

-Uygulama dersleri: Fakültelerde öğretmen adaylarının uygulama dersleri arttırılacak.

-Alan soruları: KPSS'de öğretmenler sadece alanlarıyla ilgili soruları yanıtlayacaklar.

-Kariyer planlama sistemi: Öğretmenlerin tümü aynı basamaktan mesleğe başlayacaklar ve basamak atlamak için dönemsel sınavlara girecekler.

-Başöğretmen: Başarılı öğretmenler öğretmen adaylarına formasyon eğitimi verecek.

-Başarılı öğrenciler: Ortaokullarda başarılı öğrencilertespit edilerek öğretmen olmaları için yönlendirilecek.

-Öğretmen liseleri: Öğretmen liseleri şehir merkezlerine taşınacak. SBS dışında öğretmen liselerine girişler için ek bir sınav daha uygulanacak.

-Pedagojik formasyon: Pedagojik formasyon yerine "Teknolojik Pedagojik Alan Bilgisi" kavramı geliştirecek.

-İhtiyaç fazlası öğretmen: Adayların alımlarında uzun vadede ihtiyaçlar hesaplanacak

-Yükseklisans: Doktora ve araştırma bursları artacak.

-Ortaöğretim öğretmenliği: Öğretmenler alan fakülteleri mezunlarından atanacak.

-Öğretmenin yer değiştirmesi: Bir öğretmenin yıllarca aynı okulda kalmaması için Bakanlık yeni model geliştirecek. Öğretmenlerin zorunlu hizmet bölgelerine gitmeleri de özendirilecek.

-Özelden kamuya geçiş: Kıdemleri kaybolmayacak.

YORUMLAR 24
  • emiko Emiko 10 yıl önce Şikayet Et
    öğretmenlik bittimhalk da biter.i . Okulllarda ahlaksızlık aldı başını gidiyor.Öğretmen iki öğrenci birbirine küfretse duymamazlıktan geliyor.Kavgayı ayırsa öğrencilere kızsa başı derde girecek.Yazık bu ülkenin vatan evlatllarına aşağı doğru çukura sürükleniyoruz .Genciyle yaşlısıyla. Amaç bir yerlere adamını getirmek işi bilmek değil.
    Cevapla
  • Atila KOÇ 10 yıl önce Şikayet Et
    Biz öğretmenleri varya. dansöz yapın oynayalım bundan iyi vallah, insanı mesleğinden nefret eder ettiniz yaw, bir araştırma yapın bakalım öğretmenlerin kaç tanesi mesleğinden zevk alıyor bir araştırın, soğuttunuz öğretmenleri meslekten hacılar soğuttunuz AB standartlarına ulaşacağız diye herkesi lise sonra da üniversite mezunu yapacaz diye sadece sayısal verileri düzeltmek için ne öğrencinin öğrenciliğini kodunuz ne de öğretmenin öğretmenliğini. Ancakk bu bakan iyi iyi hakaret etmiyor en azından kendi memurlarına...
    Cevapla
  • mehmet akif 10 yıl önce Şikayet Et
    boş işler. MEB boş işlerle uğraşıyor. yahu bir sabit kalın. her yıl bir (çizgi) film çıkarıyorsunuz. öğretmenlıkle ugrasıyorsunuz. hiç kımse demıyor ki öğrencılerı adam edelım dıye. ogretmenın elını kolunu bağlamışsınız sonra bu ogretmenler bışeye yaramıyor dersınız. öğretmenlerımız hepsı yeterlı yeterlılıge sahıbtır.yapcaksanız okuları zorunlu olmaktan cıkarın. snavlı ogrencı alın o zaman gorun başarıyı.ÖĞRENCI ÖĞRENMIŞ; ELİMİ KOLUMU SALLARIM sınıfımı GECERIM .siz öğrettınız bunu.
    Cevapla
  • hakanasil 10 yıl önce Şikayet Et
    BAK UYARIYORUM. MAdem Polis ve subay-astsubay alırken sülalesine kadar bakıyorsunuz. Öğretmen alırkende bakın. Adam ilkokul öğretmeni ama sınıfta 2 3 sınıflara Allah nerde yokki diyor. Bir diğeri lise pekaka cı bir diğeri üniversite marksit maocu bilmem neyken 56 ay formasyon alıp öğretmen oluyor. Kardeşim bunların sicil notu olmalıdır. Öğrtmen olamadıkları için ortalığı yakandan öğretmen olmaz. Seceresine iyi bakın. Dhkpc si ibda c hizbullahsıcı, maocusu lenincisi. marks cısı öğretmen oluyor. Olmazzzzzzzzzzzzz olmazzzzzzzzzz. buna bir çözümmm
    Cevapla
  • ramazan sarışınboğa 10 yıl önce Şikayet Et
    banazlı. senin okuman yok mu, aşağıda kaç öğretmen maaştan bahsetmiş? dikkat et senin gibi ön yargılı olanların da çocukları ön yargılı oluyor ve okula karşı tavır alıyor sonuçta okumuyorlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Alçakça anlaşmayı duyurdu!
CHP'deki "para sayma" soruşturmasında yeni gelişme! Şüphelilerin ifadeleri ortaya çıktı