Bölümün kapanmaması için broşürle öğrenci arıyorlar
Türkiye'nin ilk ve tek Kuruyemiş Üretimi ve İşleme Teknolojisi Bölümü, 3 öğrenci daha bulunamazsa kapanma tehlikesiyle karşı karşıya.

Kuruyemiş sektörüne kalifiye eleman yetiştirilmesi amacıyla Gaziantep Üniversitesi Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu bünyesinde 2010-2011 eğitim öğretim yılında Tüm Kuruyemiş Sanayicileri ve İş Adamları Derneği'nin (TÜKSİAD) desteğiyle kurulan Türkiye'nin ilk ve tek Kuruyemiş Üretimi ve İşleme Teknolojisi Bölümünün eğitim öğretim faaliyetine başlayabilmesi için en az 10 öğrencinin kayıt yaptırması gerekiyor. Sadece 7 öğrencinin tercih ettiği bölüme yeni öğrenciler aranıyor.
Naci Topçuoğlu Meslek Yüksek Okulu Gıda İşleme Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Hatice Çatal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 30 öğrenci kapasiteli bölümde eğitim yapabilmek için yeterli öğrenci sayısına ulaşamadıklarını belirtti.
En az 10 öğrencinin kayıt yaptırması gereken bölümü 7 öğrencinin tercih ettiğini ifade eden Çatal, "En az 3 öğrenciye daha ihtiyacımız var. O yüzden de öğrencilere tanıtım yapıyoruz. Tanıtım amaçlı broşür ve afişler hazırlayarak meslek liselerine gönderdik. İnşallah bunun sonucunun ek kontenjanlarda görüleceğini düşünüyorum. Bu program Türkiye'de sadece Gaziantep Üniversitesi Naci Topçu Meslek Yüksek Okulunda var. Kontenjan sayısına ulaşılamazsa YÖK tarafından bu program kapatılmış olacak" diye konuştu.
Burslu ve istihdam garantili bölüm
Bölümü tercih eden öğrencilere öğrenimleri süresince burs verileceğini, mezun öğrencilere iş garantisi sunduklarını vurgulayan Çatal, "Bu programı tercih eden ilk 10 öğrenciye öğrenim süresince aylık 200 lira burs veriliyor. Ayrıca TÜKSİAD istihdam sağlıyor. Bizden mezun olan öğrencilerin iş bulmak gibi bir sorunu olmayacak. Kuruyemiş teknikeri olarak çalışacaklar" dedi.
Geçen yıl ilk mezunlarını verdiklerini kaydeden Çatal, tercih yapacak öğrencilere seslenerek, "Burası özel bir meslek yüksekokulu, üniversite ve sanayinin işbirliği yaptığı bir meslek yüksekokulu. Bölüm olarak da oldukça özel bir alan, bu sektörün yetişmiş elemana ihtiyacı var" çağrısında bulundu.
''Bölümün tüketici açısından önemi''
Çatal, bölümden mezun olan öğrencilerin tüketici açısından önemine de değindi.
Mezun olan öğrencilerin kuruyemişte kullanılan hammaddenin alımı, depolanma şartları ve kuruyemiş üretimi konularında bilgi sahibi olacağını anlatan Çatal, şöyle devam etti:
"Kuruyemiş sanayisinde büyük bir yetişmiş kalifiye eleman açığı var. Bunu karşılamak için böyle bir program açılma gereği duyuldu. Gaziantep kuruyemiş sanayisinde ileri bir şehir, o yüzden burada böyle bir bölüm açılması uygun görüldü. Mezun öğrencilerimiz sayesinde tüketici daha denetimli, daha kaliteli, daha temiz kuruyemiş tüketmiş olacak. Ara eleman açığını mezun olan öğrenciler kapatmış olacak."
Gaziantep Üniversitesi Naci Topçu Meslek Yüksek Okulu'nun Türkiye'de "trimester" yöntemi uygulayan ilk üniversite olduğunu hatırlatan Yrd. Doç. Dr. Hatice Çatal, bu uygulamayla öğrencilerin 4 dönem teorik, 2 dönem iş yeri eğitimi aldığını sözlerine ekledi.
-
mehmet akif 11 yıl önce Şikayet EtBU DOĞAL!. çorumda tavşanlıda bu işin okulunu okumadan çok klıtelı kuruyemış uretımı yapılmata. her işe uygun bır okul açamak boş iştir. bır bakanın dıplomalı cobanlık ıle ılgılı bır konusmasını okuyunca delı oldum. yahu kardesım herkesı okurtursan tarlayı kim sürecek kım ekecek kım bıcecek.dıoplomayı alanlardan kaç kısı tarlayı eker bıcer ineği sağar hademelık yapar çöpcü olur tuvaletcı olur....Beğen Toplam 2 beğeni
-
Monte Cristo 11 yıl önce Şikayet Etİlginç. İş garantisi veriyorlarmış görende aylık 2-3 bin tl maaş verecekler sanır en fazla asgari ücret verirler sende oturursun oturduğun yerdeBeğen Toplam 13 beğeni
-
kazanmakgaranti.tk 11 yıl önce Şikayet EtYüzdeelli nickli akıllı. "Ak Parti hükümeti işçiliği bitirmiştir." diyorsun. 10 sene önce asgari ücret ne kadardı? O paraya kaç tane simit alabiliyordunuz? İş güvenliği kanunu bile çıkartıldı. Ne konuşuyorsun sen?Beğen Toplam 16 beğeni
-
deniz ersoy 11 yıl önce Şikayet Etkuruyemiş bölümüymüş. okul ve bölüm söylenildiği gibi bir yer deil sakın aldanmayın anlatılacak çok şey var da uzun sürer buradaki karakter sayısı yetmezBeğen Toplam 5 beğeni
-
kamil hisarlı 11 yıl önce Şikayet EtMeslek liseleri hala belini tam doğrultamadı. Halbuki İşin kötüsü mesleksizliktir.. 28 şubatın etkisi ve halkımızın abartılmış Anadolu/Fen lisesi ezberi, meslek liselerini çok mağdur etti. Halbuki her türlü meslek insanı olgunlaştırır, ufkunu açar. Bir mesleği elde eden başka bir mesleğe geçmek için de daha elverişli bir hal kazanır. Mesleksizliktir işin kötüsü. Meslek sahibi olmak, mesleğini en iyi şekilde sürdürmek veya şartlarını sağlayarak meslek değiştirmek insanı olgunlaştırır ve geliştirir. Meslek liseleri genellikle teşvik ve tavsiye edilmelidir. İnsanların meslek değiştirmesinin önü de daima açık tutulmalıdır.Beğen Toplam 10 beğeni