Açıköğretimlilerin kitap çilesi başladı

Geçtiğimiz yıllarda da var olan kitap sıkıntısı, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi'nde bu sene artarak sürdü.

Açıköğretimlilerin kitap çilesi başladı
Açıköğretimlilerin kitap çilesi başladı
GİRİŞ 08.10.2013 13:28 GÜNCELLEME 08.10.2013 15:58
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Haber7.com'a ulaşan bir AÖ öğrencisi, kitapları için günlerce büroya geldiğini ancak her seferinde eksiklerini tamamlamadan ayrıldığını, katkı payının üstüne 10 lira daha alarak kargo veya posta yoluyla gönderilmesinin zor olmadığını belirterek "Hangi çağda yaşıyoruz?" serzenişinde bulundu.

"O AYRI" NE DEMEK?

Felsefe bölümünde okuyan ve Ankara'da ikamet eden bir başka öğrenci de Fakültenin Aydınlıkevler Şubesi'nden kitaplarının bir tanesi hariç hepsini temin ettiğini, ardından eksik olan kitabı almak için Anıttepe Şubesi'ne gittiğini, burada aldığı cevap karşısında neden bu üniversitede okuduğunu sorgulamaya başladığını ifade etti.

Eksik olan kitabının (Çağdaş Felsefe 1) Cebeci'deki Büroda 29 tane bulunduğu cevabını alan öğrenci, "Posta veya kargo yoluyla iletilemez mi? Her seferinde iş yerinden izin almak zorunda kalıyorum." sorusunun karşılığında "Hayır" cevabı aldı.

Bunun üstüne "Ancak katkı payını alırken, bu öğrenciye eksik kitap veriyoruz o halde katkı payını da eksik alalım." demiyorsunuz sözleri üzerine, isminin Ömer ÖZÇELİK olduğunu söyleyen yetkiliden "O ayrı" cevabını aldı.

OYSA "O AYRI" SÖZÜNÜN KAPSAMINDA KİTAP MASRAFLARI DA VAR

Oysaki geçen sezon kalkan harç payı üzerine kitapların masrafları, ulaşımı ve sınavda görevlendirilen gözetmen paralarından dolayı katkı payını almaya devam edeceklerini belirten üniversitenin bu açıklamasına göre kitap masrafları "o ayrı" cevabı kapsamına girmiyor.

Yani üniversitenin aldığı bu payın içinde öğrencilere verilen kitaplarının da dâhil olduğunu söyleyen mağdur öğrenci, kitabı pdf ortamından da indirilebileceğini ama sırf üniversitenin bu tutumundan ve verdiği paranın karşılıklarından biri olan kitabını almak istemesinden dolayı Ankara Cebeci Bürosuna da gittiğini açıkladı.

SİSTEMDE CEBECİ'DE 29 TANE VAR YAZIYOR AMA…

Mağdur öğrenci, iş yerinden izin alarak gittiği Cebeci Bürosunda da (Tıpkı Anıttepe Bürosunda olduğu gibi) sistemde 29 tane Çağdaş Felsefe 1 kitabı olduğunu belirttiklerini, ancak yaklaşık 15 dakikalık aramadan sonra yine olumsuz yanıt aldığını söyledi.

Mağdur öğrenci hem verdikleri paranın karşılığını alamamanın hem de ülkenin en saygın (!) üniversitelerinden biri olarak bilinen Anadolu Üniversitesi'nin kendinden bile bihaber bu tablosunu görmenin üzüntüsüyle oradan ayrıldığını ifade etti.

Haber7.com

YORUMLAR 5
  • emr avs 10 yıl önce Şikayet Et
    Yıllardır bu aöf deki mantığı çözmek mümkün değil ki.. Ben bu sorunla ilgili okul yönetimini kaç kez aramama karşın çok saçma olan cvpalar aldım şimdi onlarla iligili şikayette bulunsam mı diyi düşünmeden edemiyorum. Okul kayıtları yaptırıldıktn sonra alınan kitapların eksik olmasının yanında ara sınavların 4 ünite üzerinden bakılırsa üstüne bahar dönemi sınavını 1 ay sonra yapma mantığını anlamış değilim zaten bu sefer neticede 8 üniceden sorumluyuz. çoğumuz çalışıyor neticede ve kısıtlı zaman içinde nasıl yetiştirmemizi bekliyorsunuz sorusunu sorunca cvp dahi alamıyorsunuz. burda personelleri kesinlikle suçlamıyorum ama kalkıpta bana normal okullarda aynı şartlar altında eğitim ve statüde okudumu söylemeleri ayrı bir aptallık. hangi şartlar bunlar açıklık getirsinler öncelikle. O zaman herkes eskişehirde okulda eğitim alsın bu sefer hepsinin eğitimini orda karşılayabilecekler mi. daha bi çok şey var da kelimeler yetmiyor buraya ....
    Cevapla
  • salma hayek 10 yıl önce Şikayet Et
    posta kargo olmaz. olursa her şey kolay olur. kolay olmaması lazım ki rektörler, dekanlar keyif alsın. vatandaş 5 defa gidecek, eli boş dönecek ki ağalar önemli bir iş yaptıkları hissine girsin. kendilerinde, başkalarına bakarak değer buluyorlar.
    Cevapla
  • abuzer kadayıf 10 yıl önce Şikayet Et
    AÖF mü dediniz . Kitaplarımı tam olarak alamadan mezun oldum .. Yardımcı ders kitabı ve internet ortamındaki formları tarayarak kitabın özetini buldum oradaki konulara çalışarak mezun oldum
    Cevapla
  • burak yılmaz 10 yıl önce Şikayet Et
    Evet. Gerçekten AÖF ün bu mantığını anlamak zor. Orda bir sürü memur çalışıyor ve işleri gelen öğrencilere kitap dağıtıp imzalarını almak. Bunun için harcanan yol parası, mesaiden alınan izin vs insanı bezdiriyor. YÖK yine yok!
    Cevapla
  • murat buyuklu 10 yıl önce Şikayet Et
    o ayrı demek. paramızı alırız, keyfimize bakarız demek. Anadolu ünv. halen ilkel yöntemlerle kitap dağıtıyor.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türk savunma sanayiinin ihracat başarısı Çin'in gündeminde
Bakan Bolat: Kamu kurumları İsrail firmaları ile ticaret yapmıyor