Öncü Eğitimciler'den uluslararası öğretmen buluşması

“Eğitimle Barış” temalı I. Uluslararası Öncü Öğretmenler Zirvesi 23 - 26 Haziran 2014 tarihinde İstanbul'da gerçekleştirilecek.

Öncü Eğitimciler'den uluslararası öğretmen buluşması
Öncü Eğitimciler'den uluslararası öğretmen buluşması
GİRİŞ 08.04.2014 17:13 GÜNCELLEME 08.04.2014 17:14

Öncü Eğitimciler Derneği'nin organize ettiği "I. Uluslararası Öncü Öğretmenler Zirvesi" Türkiye, Balkanlar, Kafkasya ve Ortadoğu'dan yüz civarında öğretmenin ve bilim insanının katılımıyla gerçekleştirilecek. Zirve, Türkiye'den TİKA, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi ve Üsküdar Belediyesi, Kosova'dan Türkiye Mezunlar Derneği, Sırbistan'dan Kardeşlik ve Dostluk Yardımlaşma Derneği, Makedonya'dan Eğitim Kültür Etkinlikler Derneği, Arnavutluk'tan Yeni Nesil Bilimi Destekleme Derneği, Irak'tan Erbil Selahattin Üniversitesi ve Bulgaristan'dan Kültürel Etkileşim Derneği ortaklığıyla gerçekleştirilecek.

TOPLUMSAL BARIŞ EĞİTİMLE MÜMKÜN

Eğitim'le Barış temalı 1. Uluslararası Öncü Öğretmenler Zirvesi'nde Huzur ve Barışın Önündeki Engeller, Eğitim Faktörü ve Farklı Kültürel Toplumlara Yönelik Eğitsel Etkinlikler ana başlıklarında panel, sempozyum, bildiri sunumları, müzakereler, çalıştaylar ve atölyeler yer alacak. Zirve'de toplumsal barışın tesisinde eğitimin ve öğretmenlerin rolü bütün boyutlarıyla tartışılacak. Aynı coğrafyada yaşayan, ortak bir tarihe sahip ve birbiriyle iç içe geçmiş kültürlere ev sahipliği yapan ülkelerden öğretmenlerin katılacağı zirvede sınıf ve okul içi deneyimler de paylaşılacak.

Her yıl farklı bir ülkede yapılması tasarlanan "Uluslararası Öncü Öğretmenler Zirvesi"ne Türkiye ve çevre ülkelerden katılacak olan eğitimcilerin önerileriyle 24 Mart - 16 Mayıs tarihleri arasında http://sempozyum.oncuegitimciler.org.tr başvurmaları bekleniyor. Katılımın ücretsiz olduğu Zirve bünyesinde gerçekleştirilecek olan "Eğitim'le Barış" temalı sempozyum dinleyici katılımına da açık olacak.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Son dakika haberi: Okullardaki yeni müfredat modeli açıklandı
23 Nisan kutlamasındaki Dilan Polat rezaletine soruşturma