Pamukkale Üniversitesi o haberi yalanladı

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Bağcı, medyada çıkan "başörtüsü skandalı" haberini yalanladı, "diplomalarda fotoğraf kullanmıyoruz" dedi.

Pamukkale Üniversitesi o haberi yalanladı
Pamukkale Üniversitesi o haberi yalanladı
GİRİŞ 10.09.2014 19:23 GÜNCELLEME 10.09.2014 19:28
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Pamukkale Üniversitesi'nde mezuniyet belgesi almak isteyen öğrencilerden "başörtüsüz ve sakalsız" fotoğraf istendiği yönündeki haberlere üniversitenin rektöründen yalanlama geldi. 

Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, söz konusu belgenin geçmiş dönemde hazırlanmış bir belge olduğunu, dolayısyla geçersiz olduğunu söyledi. Bağcı açıklamasında, "üniversitemiz diplomalarında fotoğraf bulunamamaktadır. Gerek meznuiyet belgesinde, gerekse diplomalarımızın hazırlanmasında, fotoğraf istenmemektedir" ifadelerini kullandı. 

İŞTE REKTÖR BAĞCI'NIN O AÇIKLAMASI:

Değerli Basın Mensupları; 

Bireyin iç dünyasındaki dini duygu ve insanların dış dünyaya yansıması özgürlüklerin gereğidir. Anayasa'nın 15'inci maddesinde savaş, seferberlik, sıkıyönetim veya olağanüstü hallerde dahi, kimsenin din, vicdan, düşünce ve kanaatlerini açıklamaya zorlanamayacağı ve bunlardan suçlanamayacağı açıkça belirtilmiştir. 

Başörtüsü serbest olmadan diğer özgürlükler yapay ve anlamsız olmakta, bütün insan hakları demokrasi, eşitlik, söylemleri havada kalmaktadır. Din ve vicdan özgürlüğü başta olmak üzere bütün özgürlüklerin ilk ve en önemli eşiği başörtüsü özgürlüğüdür. 

Bu bağlamda üniversitemizde, öğrencilerimiz, örğretim üyelerimiz ve çalşanlarımız inançlarının gereğini yerine getirmektedirler. 

Geçmiş dönemde hazırlanmış ve geçersiz olan belgede, başörtüsüz ve sakalsız fotoğraf istendiği ibaresi yer almaktadır. Oysa üniversitemiz diplomalarında fotoğraf bulunmamaktadır. Gerek mezuniyet belgesinde gerekse diplomalarımızın hazırlanmasında, fotoğraf istenmemektedir. 

Bu olayla ilgili soruşturma başlatılmış olup, gereği süratle yapılacaktır. 

Pamukkale Üniversitesi Rektörü

Prof. Dr. Hüseyin Bağcı

YORUMLAR 5
  • fetih1453 9 yıl önce Şikayet Et
    KASIT VAR. önceki rektör için bir şey diyemem ama bu rektör için haksızlık var... bu rektör sayesinde başörtülüler ve mescitler serbest kaldı...bir çalışanı olarak yorum yazsam mı yazmasam mı bilemedim ama ortada bu rektöre haksızlık var...
    Cevapla
  • serhat efe 9 yıl önce Şikayet Et
    rektör doğru söylüyor. yaklaşık bir buçuk iki ay evvel bir yakınımın diplomasını aldık pamukkale ünv. den. istenen evraklar listesinde ne yazıyordu hatırlamıyorum ama kesinlikle açık fotoğraf istemediler, hatta belkide hiç istemediler. çünkü yakınım da başörtülü. hiçbir sorun olmadı diplamayı aldık çıktık. üstelik başörtüsünün yasak olduğu dönemlerde bile pau. öğrencileri bu konuda oldukça rahattı.(diğer ünv. lere göre)
    Cevapla
  • osman öztürk 9 yıl önce Şikayet Et
    Üniversitelerdeki En Büyük Parelel Yapı !. Çapulcu Ayyaş İnançsız ve Gezi Ruhlu Cumhuriyet Halk Partili Militanlardır !
    Cevapla
  • HalitBinVelit 9 yıl önce Şikayet Et
    Hangi çağda yaşıyoruz...Başörtüsü konusunda Emsal kararlar var ..... ...Yasa gereği Pamukkale Üniversitesindeki sorumluların derhal yargılanması lazım.
    Cevapla
  • Ruhi Kara 9 yıl önce Şikayet Et
    AŞAMADIK. Hala hurafelerle yaşıyoruz. Avrupa ekonomi ve silah derdinde. Asya ve Uzakdoğu ihracat derdinde. ABD ve RUSYA uzayı aşmaya çalışırken şu bizim entrikalarımıza bir bakın Şu bizim barbarlarımıza bakın. Bizi biz yapanları ilim kapısından yoksun bırakmaya çalıştıkça kedinin ciğere baktığı gibi bakarız dünyaya...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı