İşte 18 milyon öğrencinin başkanı

Türkiye Öğrenci Meclisi’nin İmam Hatipli Başkanı Mahmut Ekrem Varol Haber7’ye konuştu.

İşte 18 milyon öğrencinin başkanı
İşte 18 milyon öğrencinin başkanı
GİRİŞ 06.06.2016 11:05 GÜNCELLEME 06.06.2016 20:21
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

“Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Projesi” kapsamında 11-12 Mayıs’ta Sivas’ta yapılan Öğrenci Meclisi Başkanlığı Seçimi’nde oyların çoğunluğunu alarak başkanlığa seçilen İstanbul Sultanbeyli Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Mahmut Ekrem Varol, Haber7’ye kısa sürede bu konuma nasıl geldiğini ve 18 milyon öğrenci için hangi projeler geliştirdikleri hakkında açıklamalarda bulundu.

Önce Sultanbeyli İl Başkanı, ardından İstanbul İl Meclisi Başkanı ve son olarak da Türkiye Öğrenci Meclisi Başkanı oldu. 2003-2004 yılında kurulan meclisin bugüne kadarki ikinci İmam Hatipli başkanı olmayı başaran Varol, gençlerin siyasete yönelik olumsuz bakışlarını yıkmak istediklerini ifade etti.

Küçüklüğünden beri birçok yardım ve sosyal faaliyetlere katılan Ekrem Varol, öğrencilerin ne yaptığını bilerek hedefine doğru koşması gerektiğini işaret etti. Şimdiden iki büyük projenin planını yapan Varol bunları gerçekleştirmek için büyük çaba sarf edeceğini ifade etti.

Bu projelerden biri olan ‘1 TL’ye 1 Okul Projesi’, ülke çapındaki tüm öğrencilerden toplanan birer TL ile özellikle Doğu ve Güneydoğu’daki okul ihtiyacının giderilmesini kapsıyor. Diğeri ise DABAK (Doğu-Batı Kardeşliği), ülkenin dört bir yanındaki öğrencilerin birbiriyle tanışması, yeni şeyler öğrenmesi için geliştirilecek.

İşte genç yaşta atılganlığı ve faaliyetleriyle hocalarının ve çevresinin büyük övgüsünü alan Mahmut Ekrem Varol’un Haber7’ye yaptığı açıklamalar;

‘’ANİDEN GELİŞTİ’’

İstanbul Öğrenci Meclisi’ni ben bu sene tanıdım. Normalde böyle bir planım yoktu. Çevrem ve hocalarım, benim aday olmam gerektiğini ifade ettiler. Ben de böyle bir şeye atılma kararı aldım.

Önce İstanbul İl Öğrenci Meclisi seçimine katıldım. Burada oyların çoğunluğunu aldım. 12 Mayıs’ta da iş daha da büyüdü. Türkiye Öğrenci Meclisi Başkanlığı için Sivas’a gittim. Orada da oyların çoğunluğunu alarak başkanlığa nail oldum.

Şırnak’ta, Hakkari’de, Van’da eğitime muhtaç kardeşlerimiz bizim yardımlarımızı bekliyor.

‘’2 TL DEĞİL 1 TL VERSİNLER’’

İHH ile ‘1 TL’ye 1 Okul Projesi’nde ortak çalışıyoruz. 18 milyon öğrencimizin yüzde 8’i bile yardımda bulunsa yeterli olabiliyor. 2 lira değil bir lira koysun ama herkes koysun.

Oradan kazandığımız paralarla Türkiye'nin dört bir yanında okul inşası ve tadilatı yapmak istiyoruz. Sadece yurt içinde değil dünyada da okul yapmak istiyoruz.

Afganistan’da bin kişilik bir yatılı okulun maliyeti 170 bin TL. Oradaki öğrencilerin çok ihtiyacı var. 

Güneydoğu’da, Doğu’daki öğrencilerin bazıları hiç kitap okuyamıyor. Bizim Türkiye Öğrenci Meclisi olarak oradaki kardeşlerimize istediği şeyleri ihtiyacı olan şeyleri ulaştırmamız gerekiyor. 

Bu başkanlık bizim için büyük bir vebal. Benim niyetim, maden biz öğrenci meclisiyiz, öğrencilerin sesiyiz; bunun için çalışmalar yapmamız gerekiyor. Öğrencilerin meselelerini konuşmamız lazım. Biz, öğrencilerin gerekli makamlara sesini ulaştırabilmesi için bir aracıyız.

YORUMLAR 15
  • Pazar 7 yıl önce Şikayet Et
    Öğrenci meclisi seçimleri her okulda yapılıyor. Ben oy vermedim diyen vatandaş okulunun yolunu bulabiliyor mu acaba. Genel seçim mi yapılacaktı.
    Cevapla
  • Rahmet Bey 7 yıl önce Şikayet Et
    Ben seçmedim, nasıl benim baskanim oliyor bu
    Cevapla
  • cemal aydın 7 yıl önce Şikayet Et
    bizim niye haberimiz yok.ne ara sectik ki 18 milyon ögrenci olarak
    Cevapla
  • İdrak 7 yıl önce Şikayet Et
    Aferin benin evladıma
    Cevapla
  • harun ünal 7 yıl önce Şikayet Et
    D0ğu ve güneydoğuya okul yaptırarak tererüstlere yeni yakacak mekanmı temin edeceğiz.Tabiki ordaki çocuklar gençler okumalı,yalnız batıda devlet yatılı kollejlerde hertürlü imkanı seferber ederek devlet,millet otakça karşılayalım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ticaret Bakanı Bolat'tan fahiş fiyat açıklaması! Harekete geçildi: Kapatma cezası...
Kabinede değişiklik olacak mı? AK Parti'den son dakika açıklaması