Yardımcı ders kitapları ile ilgili önemli açıklama

MEB Müsteşar Yardımcısı Yıldız, 'Hiçbir şekilde yardımcı kaynak kullanılmayacak' şeklinde algılanan açıklamalarına açıklık getirdi: "FETÖ yayınları dışındaki kitaplar yasak değil"

Yardımcı ders kitapları ile ilgili önemli açıklama
Yardımcı ders kitapları ile ilgili önemli açıklama
GİRİŞ 14.10.2016 14:30 GÜNCELLEME 14.10.2016 14:35
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Müsteşar Yardımcısı Muammer Yıldız, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) propagandasının yer aldığı yardımcı ders kitaplarının dışındaki yardımcı materyallerin kullanılmasının önünde engel bulunmadığını açıkladı.

Eğitim sektöründe yayıncılık faaliyeti gösteren Eğitim Yayıncıları ve Tedarikçileri Derneği (EYTED), Yayımcı Meslek Birlikleri Federasyonu (YAYFED), Telif Hakları ve Lisanslama Meslek Birliği (DEKMEB) ile Basın Yayın Birliği yöneticileriyle ortak basın toplantısı düzenleyen Yıldız, FETÖ'ye karşı mücadele kapsamında bakanlıkça bir süre önce yayınlanan genelge ile örgütle bağlantısı tespit edilen yayınevlerinin çıkardığı yardımcı ders kitaplarının yasaklandığını hatırlattı.

Bu yayınlar dışındaki yardımcı ders kitaplarının hiçbir şekilde yasaklanmadığını vurgulayan Yıldız, bakanlığın müfredatı çerçevesinde hazırlanan, zengin içerikli çalışmaların öğretmenler tarafından öğrencilere tavsiye edebileceğini ifade etti. Genelge ile yapılmak istenen uygulamanın, bazı öğretmen ve yöneticiler tarafından yanlış anlaşıldığını söyleyen Yıldız, şunları kaydetti:

"Yakın bir zaman önce valiliklere gönderdiğimiz genelge ile bir belayı defetmeyi, bir terör örgütünün toplumumuzun her kesiminde yapmış olduğu tahribata dikkat çekmek istedik. Genelgemiz, 'Hiçbir şekilde bir yardımcı kaynak kullanılmayacak' şeklinde algılanmış. İçeriği itibariyle müfredatımızı destekleyen, beklentilerimizi ifade eden yardımcı kitaplar neredeyse önerilmez duruma gelmiş. Bizim amaçladığımız şey bu değildi. Müfredatımızı destekleyen yardımcı materyallerin kullanılmasının önünde bir engel yoktur."

Eğitimin sisteminin hedeflerini gerçekleştirmek için kullanılan temel unsurların başında müfredatın geldiğini ancak bunun tek başına yeterli olmayacağını belirten Yıldız, sektör temsilcilerinin hazırladığı yardımcı ders kitapları ve materyallerinin de bu sürecin önemli araçları arasında yer aldığını söyledi.

Yıldız, "Kamu olarak bu işi ne kadar çok iyi yaparsak yapalım bir sivil inisiyatifin üretmiş olduğu bilgilerin de öğrencilerimizle buluşması gerekiyor. İsteyen öğrenciler bundan yararlanmalıdır. Buyurgan ve ahlaki sınırları zorlayacak şekilde alınması teşvik edilmemelidir." diye konuştu.

Yıldız, "Bu dönem itibariyle yaşamış olduğumuz bir darbe ve işgal girişiminin ardından toplumumuzda bir hassasiyet gelişti. Bakanlık olarak biz de bu hassasiyeti dikkatli bir şekilde takip ediyoruz. Okullarımızda ders kitaplarının yanında kullanılan yardımcı materyaller var. Bunların program çeşitliğini ve zengin içeriğe sahip olmalarını önemsiyoruz." ifadelerini kullandı.

FETÖ başta olmak üzere diğer terör örgütlerinin kendilerini gizleyerek, yeniden kamu kurumlarına ve ders kitaplarına sızmalarına karşı mücadele vermeye devam edeceklerini vurgulayan Yıldız, "Bunun sulandırılmasına hiçbir şekilde müsaade etmememiz gerekiyor. MEB olarak, FETÖ ile mücadelede bizim için milat 17/25 Aralık darbe girişimiydi. Dolaysıyla bakanlık, insan kaynakları başta olmak üzere bütün unsurlarıyla 'amasız, fakatsız' bir mücadele yürütüyor." diye konuştu.

YAYINCILARDAN DA TAM DESTEK GELDİ

Eğitim sektöründe faaliyet gösteren yayıncılar adına konuşan EYTED Genel Başkanı Osman Öztürk de FETÖ'nün devletin ücretsiz dağıttığı ders kitaplarına bile sızdığını belirterek, "Bakanlığımız FETÖ'yü öven içeriklere yer veren ders kitaplarını okullara dağıtmama kararı almıştır. Bakanlığımızın bu hassasiyetinin son derece değerli olduğunu ve alınan önlemleri sonuna kadar desteklediğimizi belirtmek isteriz." dedi.

Eğitim yayıncıları olarak hazırlanan kitaplarda FETÖ veya başka bir terör örgütünü öven açık ya da gizli mesajların bulunmadığını söyleyen Öztürk, "Yayınlarımızı veli ve öğrencilerimizin güvenle kullanabileceğini, isteğe bağlı olmak şartıyla öğretmenlerimizin, öğrencilere uygun gördüğü yayınlarımızı gönül rahatlığıyla tavsiye edebileceğini temin ve taahhüt ederiz." ifadesini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 30
  • fetih1453 7 yıl önce Şikayet Et
    bıktık artık, madem yardımcı kitap alınacak niye bedava kitap dağıtılıyor! hiçbir öğretmen bedava okul kitaplarından ders yaptırmıyor! 2 çocuğum var şimdiden yardımcı kitaplara 200TL harcadık, daha da alınacaklar var! yeter yaw Allah aşkına! başlarım böyle MEBe de eğitim sistemine de! Hükümet kendi icraatını boşa çıkartıp kendi ayağına sıkıyor resmen! Tayyib reis c.başkanı oldu sonra hükümetler saçma saçma işler yapmaya başladı!
    Cevapla
  • RECEP 7 yıl önce Şikayet Et
    klasik milli eğitim bakanlığı birşeye olmaz der iki gün sonra çark eder, olur der kısaca amaç çözüm değil çıkacak sorunları günü birlik çözmek yada ötelemektir malesef işin doğrusu budur...bu yüzden veli, öğretmen ve öğrenci sürekli karşı karşıya gelir.soruyorum size sorunlu çocuğunu okutmak için fedakarlık yapan aile mi? bakanlığın herşey yasak dediği dersini anlat çık çoçukları konuşarak yola getir dediği öğretmen mi ? yoksa okumaya çalışan öğrenci mi? cevabı siz verin KESİNLİKLE başka suçlu yok
    Cevapla
  • bozok 7 yıl önce Şikayet Et
    kim ne diyor belli değil. okula resmi yazı geldi kesinlikle aldırmayın kitap diye.
    Cevapla
  • nurettin ilhan 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu eğitim sistemi acilen değişmeli... Kitaplar ücretsiz veriliyor fakat yardımcı kitaplardan ödev veriliyor. Almak ailenin inisiyatifine bırakılıyor fakat öğretmenler neredeyse zoraki aldırıyorlar. Öğretmenler ne yapıyor acaba ? Eğitiyorlarmı yoksa ezberletiyorlarmı ? Öğretmenmi (Eğitmenmi) yoksa ezberletmenmi anlamadım. Öğretmenlerin yapması gereken işi yardımcı ! kitaplar yapıyorsa okula göndermeyelim o zaman. Kitapları kapsamlı ve yeterli şekilde yapın. Yoksa ücretsiz dağıtılması daha pahalıya mal oluyor. 3 tane çocuğum var öğrenci para yetiştiremiyorum.
    Cevapla
  • ahmet 7 yıl önce Şikayet Et
    öğretmenle kitabı bir tutan zihniyetle mi çözüm arıyorsunuz. yardımcı kitaplar genellikle ygs ve lys ye hazırlık amaçlı kitaplar. sınav yarışında ki ek materyaller ve bu yarışın olmazsa olmazıdırlar. sistem içinde başarı kıstası yazılı diploma ya da öğretmen kanaati proje değildir. sadece sınavda yapılacak netler belirler geleceğimizi. maalesef...
    Cevapla
  • trabzonlu 7 yıl önce Şikayet Et
    bu isi devlet olarak yardimci kitabi basan yayin kurulusu ile anlasip devletin bastigi kitap yerine yayinevinin bastigi kitabi ulkemizin her yerinde okutarak tek tip egitim gorsek daha adil olmazmi yada yasaklayin devletin haricinde kitap okutmayin cok sacma bir durum yazik hem devlet para veriyor hem biz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Tekin: Öğretmen atama rakamında uzlaştık
1. Lig'de play-off tarihleri açıklandı