Talimat verdi, üniversiteler harekete geçti!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Arap üniversiteleri kurulması konusundaki talimatı İstanbul'daki üniversiteleri harekete geçirdi.

Talimat verdi, üniversiteler harekete geçti!
Talimat verdi, üniversiteler harekete geçti!
GİRİŞ 11.01.2017 16:07 GÜNCELLEME 11.01.2017 16:56
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Türkiye'de yaşayan Arap öğrencilerin eğitim alması amacıyla açılan okulların yanı sıra İstanbul'daki bazı üniversitelerde de giderek artan Arapça eğitimi ihtiyacını karşılamak için, ilahiyat, ekonomi, İslami finans, siyasal bilgiler ve uluslararası ilişkiler bu dilde eğitim vermeye başladı.
 
Bu çerçevede, Türkiye'nin köklü eğitim kurumlarından İstanbul Üniversitesi, 2013 yılında lisansüstü düzeyde Arapça eğitim veren İslami Bilimler Bölümü'nü açtı. Bölüme gerekli şartları taşıyan tüm Arap ve Türk öğrenciler başvurabiliyor.
 
ARAP ÖĞRENCİLERE DE HİZMET VERİLECEK
 
AA muhabirine konuşan İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Temel İslam Bilimleri Bölümü kurucularından Yrd. Doç. Dr. Abdullah Tırabzon, bu bölümün İslam hukuku dersini Arapça öğretmenin yanı sıra, Türkiye'deki Arap öğrencilere de eğitim imkanı sunma hedefi taşıdığını dile getirdi.
 
İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi (İZÜ) de 2015'te Uluslararası İslam Ekonomi ve Finansı Uygulama ve Araştırma Merkezini açtı. İZÜ I·slami I·limler Faku¨ltesi Öğretim Üyesi Yrd. Doc¸. Dr. Abdulmuttalip Arpa, ekonomi ve İslami finans eğitimini Arapça vermenin, Türkiye'de bulunan Arap öğrencilerin eğitimlerini tamamlamaları açısından iyi bir fırsat olduğunu ifade etti.

YORUMLAR 12
  • vatansever 7 yıl önce Şikayet Et
    Arapma eğitim vermek yerine onlar türkçe öğrensin bu şekilde integrasyon sürecide hızlanmış olur
    Cevapla
  • Türkçe sever 7 yıl önce Şikayet Et
    ''Sureci de'' yazarken de ayrı. ''Entegrasyon'' kelimesi İ harfi ile başlamaz. Türkçe karşılığı ''bütünleşme'' kullanılır.
    Cevapla
  • Zühtü 7 yıl önce Şikayet Et
    Aman ne faydalı. Geliyorlar Türkiye'nin verdiği bursla okuyorlar, para vermiyorlar, bir kelime de Türkçe öğrenmeden geri gidiyorlar. Biz ne kazanıyoruz onu pek anlamadım. Zaten zengin Araplar Türkiye'yi seçmezler okumak için. Haksız da sayılmazlar hani.
    Cevapla
  • vtn 7 yıl önce Şikayet Et
    İstanbul dışında olursa iyi olur, buranın trafiği birgun gelecek hepten kitlenecek, baska küçük illerimiz de gelişsin, İstanbul daha fazla şişmesin
    Cevapla
  • ankara 7 yıl önce Şikayet Et
    bu eğitim çok önce verilmeliydi bana kalrsa devlet medrese açmalı ve medreseler gelşmiş olmalı.. ayrıca dil de öğretilmeli medresede ibranice arapça ve gerekli olan diğer diller... bence bu kesnlkle yplmalı ben şuna karşıym neden tek işimiz olsun ?? bir insan hem mühendis olabilir hemde dinini çok güzel bir şekilde ve üst dzy olarak öğrenebilir keşke medreseler açlsa...
    Cevapla
  • İnsan 7 yıl önce Şikayet Et
    Ne olursa olsun daima kendi milletine hizmet verir. Haberde de görüldüğü gibi.
    Cevapla
  • Mustaaa 7 yıl önce Şikayet Et
    eğitim veriliyor eğitim. onlarında buna ihtiyacı var. asıl olması gereken bu
    Cevapla
  • normal insan 7 yıl önce Şikayet Et
    adınla çelişiyorsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Aliyev planı deşifre ederek 3 ülkeyi işaret etti: Ciddi önlemler almak zorunda kalacağız
Ancelotti inadını kırıyor! Real Madrid'de Arda Güler gelişmesi