YGS puanı ile girilebilecek 2 ve 4 yıllık üniversite bölümleri!

28 Mart salı günü itibariyle ÖSYM, YGS puanları açıklayacak. LYS girmeye hak kazanamayan veya LYS'ye girmek istemeyen öğrenciler YGS puanı ile 2 ve 4 yıllık üniversite bölümlerine yerleşecek. Peki YGS puanı ile hangi bölümlere girilir?

YGS puanı ile girilebilecek 2 ve 4 yıllık üniversite bölümleri!
YGS puanı ile girilebilecek 2 ve 4 yıllık üniversite bölümleri!
GİRİŞ 01.04.2017 13:39 GÜNCELLEME 01.04.2017 13:39
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

2016 - 2017 eğitim öğretim yılı içinde YGS'ye giren binlerce öğrenci 2 yıllık ve 4 yıllık üniversite ve bölümlere gözünü dikti. Üniversite eğitimine LYS girmeden iki veya dörkt yıllık devam etmek isteyen öğrenciler YGS sonuçları doğrultundan önlisans bölümlerine yerleşecek. Peki YGS 1, YGS 2 ve YGS 3 puanlamasına göre alım yapan Önlisans bölümleri hangileri? 28 Mart 2017'de 2017 YGS Sonuçları açıklanacak. YGS Sonuçlarının ardından bazı öğrencileri tercih heyecanı saracak. 

İşte sizin YGS puanı ile öğrenci alan bölümlerin listesinden 2 ve 4 yıllık girebileceğiniz bölümleri listeledik.

YGS ile girilen 2 yıllık ön lisans bölümleri için tercih edebileceğiniz bölümler şunlar

YGS-1 puan türüyle ön lisans programları olan Bilgisayar Teknolojisi, Elektronik Teknolojisi, Harita ve Kadastro, İnşaat Teknolojisi, Makina, Mekatronik, Otomotiv Teknolojisi; YGS-2 ile Ağız ve Diş Sağlığı, Anestezi, Boya Teknolojisi, Çevre Sağlığı, Kağıt Teknolojisi, Kimya Teknolojisi, Maden Teknolojisi; YGS-3 ile Basın ve Yayıncılık, Adalet, Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik;


YGS-4 ile Aşçılık, Büro Hizmetleri ve Yönetici Asistanlığı, Çocuk Gelişimi, Geleneksel El Sanatları, Görsel İletişim, Halkla İlişkiler ve Tanıtım, Turizm Animasyonu, Marka İletişimi; YGS-5 ile Basım ve Yayın Teknolojileri, Emlak ve Emlak Yönetimi, İkram Hizmetleri, Kooperatifçilik, Kuyumculuk ve Takı Tasarımı, Mimari Restorasyon, Otobüs Kaptanlığı, Posta Hizmetleri, Turizm ve Seyahat Hizmetleri; YGS-6 ile Bankacılık ve Sigortacılık, Bilgi Yönetimi, Çay Eksperliği, Deniz ve Liman İşletmeciliği, İnsan Kaynakları Yönetimi, Tapu ve Kadastro, Ormancılık ve Orman Ürünleri, Pazarlama gibi bölümlere girilebilecek.

2017 YÜKSEK ÖĞRETİME GEÇİŞ BARAJ PUANI KAÇ?

Üniversite'ye gitmek için önemli aşamalarda biri olan Yükseköğretime Geçiş Sınav (YGS) 12 Mart pazar günü itibariyle düzenlendi. Sınavın hem ardından öğrenciler 2017 YGS baraj puanını merak etti. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi YGS baraj puanı ile ilgili açıklama yaptı.

YGS puanlarından en az biri 180 ve daha fazla olan adaylar isterlerse LYS’lere başvurabilecek. 180 puanın altında kalan öğrenciler Lisans Yerleştirme sınavına girmeye hak kazanamayacak ve sadece YGS puanı üzerinden alım yapan bölümleri tercih edebilecekler.

YGS ile girilen 4 yıllık bölümler listesi

YGS için belirlenen puan türlerinin her biriyle girilebilecek yükseköğretim programları farklı olacak. YGS-3 puan türü ile girilebilecek 4 yıllık bölümler çok fazla değil. 2017 YGS puanı ile tercih edebileceğiniz 4 yıllıklar arasında şunlar var : Kimya Öğretmenliği YGS-2, Okul Öncesi Öğretmenliği programına YGS-5; Özel Eğitim Öğretmenliği, Zihin Engelliler Öğretmenliği, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği, Görme Engelliler Öğretmenliği, İşitme Engelliler Öğretmenliği, İlahiyat gibi programlara YGS-4; Üstün Zekalılar Öğretmenliği, İşletme Bilgi Yönetimi (Yüksekokul), İnsan Kaynakları Yönetimi (Yüksekokul) programlarına YGS-6 puan türüyle öğrenci yerleştirilecek.

KAYNAK: İNTERNETHABER
YORUMLAR 8
  • gulsema 6 yıl önce Şikayet Et
    Zonguldak bulent Ecevit 2 yıllık ilahiyat var mı
    Cevapla
  • Furkan 6 yıl önce Şikayet Et
    İyi Akşamlar geçen sene elektrik mezunuyum mezuna kaldım bu sene ygs de barajı geçtim lysye giriş hakkım var ama ygs 1 154 puan elektrik 2 yıllık blüme gidebilirmiyim
    Cevapla
  • isimsiz 6 yıl önce Şikayet Et
    İmam hatip mezunuyum 2 yıllık ilahiyata geçiş yapmam için puan gereklimi
    Cevapla
  • bir sorum var 6 yıl önce Şikayet Et
    İyi de ilahiyat YGS 4 puanıyla halen lisans programı olarak seçilebilir yazıyor yeni haberlerde yani ikinci aşama olmadan YGS üzeri oluyor mu??
    Cevapla
  • isimsiz 6 yıl önce Şikayet Et
    140 alanlar okul puanıyla 180 olsa 2 yılığa gidebilirmi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...
Biden ve eski ABD başkanlarının katılacağı bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı