Yeni sınav sistemle ilgili kritik açıklama

Milli eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, TEOG sonrası gelecek yeni sistemle ilgili konuştu.

Yeni sınav sistemle ilgili kritik açıklama
Yeni sınav sistemle ilgili kritik açıklama
GİRİŞ 29.11.2017 10:33 GÜNCELLEME 29.11.2017 11:56
Bu Habere 53 Yorum Yapılmış

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, ''Öğrencilerin evlerine yakın 9 lise sunulacak, öğrenci bunların arasından 5 tercih yapacak. Sınava girecek öğrenci sayısın ailelere sınavdan önce okul adı verilerek azaltılacak '' dedi.

'Tercihte yoğunluk olursa evi en yakın öğrenci şanslı diyen' Tekin, "İsteyen öğrenci yatılı da okuyacak" ifadesini kullandı. 

Öğrencilerin her okul türünden tercih yapacağını anlatan Tekin, "8. sınıf öğrencilerin tamamı Mayıs ayına kadar bilgilendirilecek.Sınav süresi 135 dakika ve tek oturum olacak.Liseye yerleşemeyen öğrenci kalmayacak. Herkes istediği okula gidebilecek" dedi.

 

YORUMLAR 53
  • KocaAli'li 6 yıl önce Şikayet Et
    Okuma-yazma bilmeyen çocuklar anadolu liselerine mi yerleşecek.Üst düzey başarılı çocukları sınava alacaksınız, peki alt kesim nasıl ayrışacak?Var mı bir caresi.
    Cevapla
  • cem 6 yıl önce Şikayet Et
    taşımalı eğitimle köyden gelenlerin durumu ne olacak...her işi süper yap''boz''an yetkililer...medyacılar sizin çoluğunuz çocuğunuz yok mu...bu eğitim ateşi size dokunmuyormu...
    Cevapla
  • Horozkentli 6 yıl önce Şikayet Et
    MEB istifa
    Cevapla
  • ...... 6 yıl önce Şikayet Et
    12 yıl zorunlu eğitim yerine 5. sınıftan itibaren sınıfta kalma ve sınıf tekrarı arkasından yine kalırsa tasdikname ile çıraklık okuluna gönderilerek meslek sahibi yapılmalıdır.herkes lise bitirmek zorunda değil.okullardaki disiplin kurullarınada süreli ve süresiz okuldan uzaklaştırma yetkisi verilmelidir.yaramaz okumayacak dersle ilgisi olmayanları okulda tutmaya çalışmak diğer öğrencilere haksızlıktır.sınav tamamen kalkmalı adrese dayalı sistemle yerleştirme yapılmalı iyi bilinen okullardaki öğretmenler diğer okullara dağıtılmalıdır.iyi öğrenci ve öğretmen her okulda olmalıdır.sınıf içinde okul içinde semt ve bölgede başarı ayrıca ödüllendirilmelidir.
    Cevapla
  • Aşk olsun 6 yıl önce Şikayet Et
    14 yıldır oy verdim size bunun vebalini nasıl vercem onu bilmiyorum neyse Allah büyük
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Almanya'dan Türkiye açıklaması: Her zaman kolay olmayan bir ortak
Keskin nişancı Gazze'de işgalci İsrail askerini böyle öldürdü