2018 LGS tercih kılavuzu! Tercih işlemleri nasıl yapılacak?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan Liselere Giriş Sınavının açıklanmasının ardından, LGS tercih kılavuzu da yayımlandı. Peki tercih işlemleri ne zaman yapılacak?

2018 LGS tercih kılavuzu! Tercih işlemleri nasıl yapılacak?
2018 LGS tercih kılavuzu! Tercih işlemleri nasıl yapılacak?
GİRİŞ 13.07.2018 13:51 GÜNCELLEME 13.07.2018 13:51
Bu Habere 49 Yorum Yapılmış

Yaklaşık bir milyon öğrencinin girdiği ve bu yıl ilk kez yapılan LGS sınavının sonuçları geçtiğimiz gün açıklandı. Sonuçların açıklanmasının ardından Milli Eğitim Bakanlığı tarafından tercih kılavuzu da yayınlandı. Liselere Giriş Sınavı yerleştirmeleri 2 Temmuz itibari ile başlayacak ve 11 gün sürerek 13 Temmuz’da son bulacak. Adaylara boş kontenjanların duyurulmasının ardından özel okullara yetenek sınavı ile öğrenci kabul eden okulların kayıtları tamamlanacak.

LGS TERCİH KILAVUZU AÇIKLANDI!

Bu yıl ilk kez yapılan LGS sınavına giren öğrenciler için tercih kılavuzuna erişim odsgm.meb.gov.tr adresinden sağlanabilecek. Ortaöğretim son sınıf olan 8. sınıfı başarı ile tamamlayan öğrenciler tercih yapacaklar.

LGS TERCİH VE YERLEŞTİRME KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ...

LGS TERCİHLERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

LGS sınavına giren öğrenciler tercihlerini, 27 Haziran 13 Temmuz arasında yapacak. Özel lise kayıtları ve yetenek sınavı ile öğrenci alan okulların kayıtları ise  2-13 Temmuzda yerleştirme işlemleri için tercihler alınacak. 30 Temmuz da ise yerleştirme sonuçları ve boş kontenjanlar ilan edilecek. 6-10 Ağustos'ta birinci, 13-17 Ağustos'ta ikinci, 27-31 Ağustos'ta üçüncü, 3-06 Eylül' de dördüncü nakil tercih başvuruları yapılacak. 10-14 Eylül'de yatılılık başvuruları alınacak.

TERCİHLER NASIL YAPILACAK?

LGS sınavına katılım sağlayan öğrenciler için merkezi yerleştirme, fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, proje uygulayan eğitim kurumları ile mesleki ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programlarına tercihler doğrultusunda merkezi sınav puanı üstünlüğüne göre yapılacak. Yerel yerleştirme ise okulların türü, okulların kontenjanı, ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri, öğrencilerin ortaokulları, tercih önceliği, okul başarı puanları, devam-devamsızlık ve yaş kriterleri göz önünde bulundurularak yapılacak.

Merkezi sınava girmeyen öğrencilerin ise yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullar ve pansiyonlu okullar olmak üzere iki grupta tercihleri alınacak. Öğrenciler, merkezi sınav puanı, yerel yerleştirme ve pansiyonlu okullar olmak üzere üç grupta toplam 15 tercih yapabilecek. İlk olarak yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullar ekranından tercih yapacaklar. Yerel yerleştirmede tercihlerinden ilk üç okulu kayıt alanından seçmek şartıyla öğrenciler en fazla beş okul tercihinde bulunabilecekler.

Yapılan tercihlerde aynı okul türünden en fazla üç okul seçilebilecek. Yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullar için tercihlerini yaparak kayıt işlemini tamamlayan öğrenciler, istemeleri halinde merkezi sınavla öğrenci alan okullar için açılacak ekrandan en fazla beş, pansiyonlu okullar tercih ekranından da en fazla beş okul olmak üzere toplamda 15 okul tercihinde bulunabilecek.

YORUMLAR 49
  • Melisa 4 yıl önce Şikayet Et
    Benim istediğim okulun taban puanı 326 benim puanım 338 puanım tutuyor ama benim yüzdelik %30 ama okulun yüzdeliği%13 puan tutuyor yüzdelik tutmuyor yerleşe nilirmiyim acaba
    Cevapla
  • Fenerbahçe li 5 yıl önce Şikayet Et
    Kardeş ben onu demiyorum ki bu diyomki bu sistem zaten saçmalık peki biz nasıl tercihleri yapcaz onu soruyoz
    Cevapla
  • Mehmet 5 yıl önce Şikayet Et
    meb sayfasına giridiğimizde duyurular kısmında 2018 merkezi yerleştirme, yerel yerleştirme tercih sayfasına girdikten sonra tıklayınız butonu göreceksiniz. tıkladıktan sonra tercih sayfasına yönlendirileceksiniz. ordaki bilgileri girerseniz kayıt yapılacak sayfaya girebilirsiniz. güvenlik kodunu okuldan almanız lazım. isterseniz tercihi okulda da yaptırabilirsiniz.
    Cevapla
  • besıktaslı :D 5 yıl önce Şikayet Et
    bende su an arıyorum okula gıttıgımde evde yapılacak denıldı henuz yapamadım eger bulursam yazarım sen bulabıldın mı ?
    Cevapla
  • Bu Gidişle Cahil 5 yıl önce Şikayet Et
    Yüzdelik dilimine benzer bir liste gören ya da duyan var mı? Taban Puanlardan başka bir menem yok. Kim yüzdelik dilim dediyse halt etmiş...
    Cevapla
  • funda 5 yıl önce Şikayet Et
    yüzdelik dilimleri geçen yılın yüzdelikleri onuda dersanelerden alabiliyosun tercihler yaklaşık o okulların yüzdeliklerine göre yapılabiliyorsun istersen.
    Cevapla
  • Melisa 5 yıl önce Şikayet Et
    E okulda tercihle ilgili bişey yok tercihi nerden yapacaz?
    Cevapla
  • bbbbbrgujnghh 5 yıl önce Şikayet Et
    okuldan yapılacak
    Cevapla
  • Berk 5 yıl önce Şikayet Et
    https://e-okul.meb.gov.tr/SinavIslemleri/BasvuruIslemleri/MYS/SNV00116.ASPX burdan yapılacak tercihler
    Cevapla
  • Sucuk Atar 5 yıl önce Şikayet Et
    E-Okul'dan Nasıl Tercih Yapılacak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
B sınıfı ehliyet değişiyor! İşte kullanabileceğiniz 125 cc motosiklet modelleri
Manipülasyonun havada uçuştuğu günlerde hatırlamak ve unutmamak kadar değerli ne olabilir