2018 LGS tercih başvurusu nasıl yapılır? Bu sene liseye kayıt olacaklar...

Milyonlarca öğrencinin merakla beklediği gün geldi çattı. 2018 LGS sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından tercih süreci başladı. Peki liseye geçiş sistemi tercihleri nasıl yapılır? Bu sene liseye kayıt olacaklar yakından ilgilendiren yenilikler ve tercih başvurusu ile ilgili tüm detaylar...

2018 LGS tercih başvurusu nasıl yapılır? Bu sene liseye kayıt olacaklar...
2018 LGS tercih başvurusu nasıl yapılır? Bu sene liseye kayıt olacaklar...
GİRİŞ 04.07.2018 09:00 GÜNCELLEME 04.07.2018 10:25
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

2018 LGS tercih başvurusu 02 Temmuz Pazartesi günü itibariyle başladı. Bu sene liseye kayıt yaptıracak öğrenciler yeni sınav sistemi ile birlikte ilk defa LGS'ye girdi. Sonuçlar geçtiğimiz günlerde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından erişime açıldı. Şimdide gözler tercihler çevrildi. Peki LGS tercihleri nasıl yapılır? Konuyla ilgili bilgi veren MEB ailelerin merakını dindirdi.

(MEB) e-Okul giriş sayfası! 2018 LGS tercihleri...

TERCİHLER NE ZAMAN BİTECEK

 

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından (MEB), adrese dayalı sistemle liselere yerleştirme tercihleriyle sınavla öğrenci alacak liselere yerleştirme tercihleri ve pansiyonlu okullara tercihler, aynı anda 2 Temmuz başlayıp - 13 Temmuz tarihinde bitecek.

2018 LGS TERCİH KILAVUZU AÇIKLANDI!

Bu yıl ilk kez yapılan LGS sınavına giren öğrenciler için tercih kılavuzuna erişim odsgm.meb.gov.tr adresinden sağlanabilecek. Ortaöğretim son sınıf olan 8. sınıfı başarı ile tamamlayan öğrenciler tercih yapacaklar.

LGS TERCİH VE YERLEŞTİRME KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ...

TERCİHLER NASIL YAPILACAK?

LGS sınavına katılım sağlayan öğrenciler için merkezi yerleştirme, fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, proje uygulayan eğitim kurumları ile mesleki ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programlarına tercihler doğrultusunda merkezi sınav puanı üstünlüğüne göre yapılacak. Yerel yerleştirme ise okulların türü, okulların kontenjanı, ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri, öğrencilerin ortaokulları, tercih önceliği, okul başarı puanları, devam-devamsızlık ve yaş kriterleri göz önünde bulundurularak yapılacak.

Merkezi sınava girmeyen öğrencilerin ise yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullar ve pansiyonlu okullar olmak üzere iki grupta tercihleri alınacak. Öğrenciler, merkezi sınav puanı, yerel yerleştirme ve pansiyonlu okullar olmak üzere üç grupta toplam 15 tercih yapabilecek. İlk olarak yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullar ekranından tercih yapacaklar. Yerel yerleştirmede tercihlerinden ilk üç okulu kayıt alanından seçmek şartıyla öğrenciler en fazla beş okul tercihinde bulunabilecekler.

Yapılan tercihlerde aynı okul türünden en fazla üç okul seçilebilecek. Yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullar için tercihlerini yaparak kayıt işlemini tamamlayan öğrenciler, istemeleri halinde merkezi sınavla öğrenci alan okullar için açılacak ekrandan en fazla beş, pansiyonlu okullar tercih ekranından da en fazla beş okul olmak üzere toplamda 15 okul tercihinde bulunabilecek.

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı'nın yayınladığı bilgilere göre; 2018-2019 eğitim öğretim yılı birinci kanaat dönemi 17 Eylül 2018 Pazartesi başlayacak ve 18 Ocak 2019 Cuma sona erecek. Yarıyıl tatili, 21 Ocak 2019 - 1 Şubat 2019 tarihlerinde yapılacak. İkinci kanaat dönemi ise 4 Şubat 2019 Pazartesi başlayıp 14 Haziran 2019 Cuma sona erecek.

Okul öncesi, ilkokul birinci sınıf, ortaokul ve imam hatip ortaokullarının 5'inci sınıf öğrencileri, ortaöğretim kurumlarında eğitim ve öğretime başlayacak hazırlık sınıfı ve 9'uncu sınıf öğrencileri ile pansiyonda kalacak öğrencilerin uyum eğitimi 10-14 Eylül 2018'de yapılacak.

YORUMLAR 5
  • beyza 5 yıl önce Şikayet Et
    okula gitmek gerekiyomu
    Cevapla
  • sarı civciv 5 yıl önce Şikayet Et
    okula gitmen lazım çünkü orda müdür yada müdür yardımcılarına onaylatacaksın
    Cevapla
  • efe 5 yıl önce Şikayet Et
    okula gitmemize gerek yokmu yani okuldan kayıt yaptırmasakta oluyormu
    Cevapla
  • rana 5 yıl önce Şikayet Et
    okula kesın gıtmemız gerek
    Cevapla
  • Ayşenur 5 yıl önce Şikayet Et
    evet öyle sanırım
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Turgut Altınok, Mansur Yavaş'ın Londra'da PKK destekçisiyle görüşmesine tepki gösterdi
Biden ve eski ABD başkanlarının katılacağı bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı