İstanbul'da burs veren şirketler, dernekler, vakıtflar ve iş adamları!

2018 - 2019 eğitim öğretiminin başlamasına sayılı günler kala üniversite öğrenci İstanbul sınırları içerisinde burs veren şirketleri, kurumları, dernek ve vakıfları araştırmaya başladı. Peki bu sene karşılıksız burs verenlerin listesin açıklandı mı? İşte konuyla ilgili tüm merak edilenler...

İstanbul'da burs veren şirketler, dernekler, vakıtflar ve iş adamları!
İstanbul'da burs veren şirketler, dernekler, vakıtflar ve iş adamları!
GİRİŞ 12.09.2018 16:56 GÜNCELLEME 12.09.2018 16:56

İstanbul'da neresi burs veriyor, 2018-2019 İstanbul'da burs veren dernekler vakıflar kurumlar listesi belli oldu. Milyonlarca üniversite öğrencinin merakla beklediği YKS yerleştirme sonuçları açıkladı. Öğrenciler şimdi de yurt ve burs için çalışmalara başladı. Öğrenci potansiyelinin çok yoğun olduğu, birçok üniversitenin bulunduğu İstanbul'da hangi vakıf, kurum ve dernekler burs veriyor, sizler için derledik. İşte İstanbul'daki karşılıksız burs veren kuruluşların başvuruları ile ilgili tüm detayları bu haberimizde bulabilirsiniz.

HACI ÖMER SABANCI VAKFI

 

 

31 yıldır 24 bini aşkın öğrenciye burs veren vakıf, her yıl bir taban puan belirliyor. Bu yılın puanları henüz belirlenmemiş ama vakfın amacı hem başarılı hem dar gelirli öğrencilerin yüzünü güldürmek… Burs başvuruları 15 Eylül ile 15 Ekim arasında yapılıyor. Kasım ayı sonunda kazananların isimleri açıklanıyor. Vakıf, bursu, yükseköğrenim süresince her yıl 9 aylık bir süre için ve geri ödeme yükümlülüğü ile veriyor. Geri ödeme ise, okulunu bitirip, bir işe giren öğrenciden tam bir yıl sonra 24 ay taksitli olarak alınıyor. 

TOPLUM GÖNÜLLÜLERİ VAKFI

TOG’un koşulları diğer vakıflardan oldukça farklı… En önemli koşul, haftada en az 4 saat herhangi bir toplumsal sorumluluk projesinde gönüllü olarak yer almak… Türkiye’deki 60 üniversitede ağ kuran TOG’un diğer kriteri akademik başarı… Bursun devamlılığı için öğrencinin başarı devamlılığı esas alınıyor. Ortalama 130 milyon lira burs veriliyor. Geri ödemesi yok. 

İSTANBUL SANAYİ ODASI VAKFI

Eylül’de başvurular alınıyor. Karşılıksız olarak veriliyor. Dilekçe ile başvuru yapılıyor, uygun adaya burs veriliyor.

İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ

1 yılı 3.5 not ortalaması ile bitiren öğrenci, sonraki yılı başarı bursuyla okuyor. Yarışmalarda Türkiye’yi temsil edip derece alanlara spor bursu veriliyor.

21. YÜZYIL ANADOLU VAKFI MAHMUTBEY

21.Yüzyıl Anadolu Vakfı Mahmutbey Yolu cad.No:53 Şirinevler 

A. NİHAT GÖKYİĞİT EĞİTİM SAĞ. KÜLTÜR SAN. VAKFI

A.Nihat Gökyiğit Eğitim Sağ. Kültürtür.San. Vakfı Tekfen Sitesi 80600 Etiler
 
 ABDÜLKADİR ERİS EĞİTİM VAKFI

Adres:Abdülkadir Eriş Eğitim Ve Sos.Y Vakfı Cumhuriyet cad. No:27 K:4 Taksim

ABDURRAHMAN BİLİMLİ KÜLTÜRTÜR SA. SOS. VAKFI

Abdurrahman Bilimli Eğitim Kültürtür.Sağ.Sos.H Vakfı Davutpaşa cad.Yıldız sok. No:3 Topkapı

ADEM ÇELİK BEYKENT VAKFI

Adem Çelik Beykent Eğitim Vakfı Gürpınar E-5 ayrımı Beylikdüzü

İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ (İ.T.Ü.)

Makina Mühendisliği Bölümü,İşletme veya Endüstri Mühendisliği Bölümü,Bilgisayar Mühendisliği Bölümü,İnşaat Mühendisliği Bölümü,

ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ (O.D.T.Ü.)

Makina Mühendisliği Bölümü, Endüstri Mühendisliği Bölümü, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü, ktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü,

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ (B.Ü.)

Makina Mühendisliği Bölümü, Endüstri Mühendisliği Bölümü, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü,İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü,

GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ (G.S.Ü)

Bilgisayar Mühendisliği Bölümü, Endüstri Mühendisliği Bölümü öğrencilerini kapsamaktadır. Yukarıdaki öğrencilerden lisansüstüne devam edenlerin bursları devam ettirilir.

Koşulları:  Burslar karşılıksız olup, herhangi bir hizmet veya yükümlülük gerektirmez.Öğrencinin son sınıfta olması ve alt sınıftan dersi bulunmaması gerekir. Burs alan öğrenci, düzenli bir öğrenci yaşamının gereklerini yerine getirmeyi, okuluna derslerini aksatmadan devam etmeyi kabul eder. Öğrenimin aksatılması halinde burs iptal edilir; ancak, resmi belgelere dayanan hastalık veya mazeretler sebebiyle öğrenimin aksaması halinde, burs verme süresinin uzatılıp uzatılmamasına karar verme yetkisi Alarko Eğitim-Kültür Vakfı’na aittir. Alarko Eğitim-Kültür Vakfı gerekli gördüğü hallerde verdiği bursu hiçbir sebep göstermeksizin iptal etme hakkına sahiptir.

DARENDİLİLER EĞİTİM VAKFI

Burs Başvurusu İstenilen Evraklar .Burs Başvuru Formu 2.Okulu yeni kazananlar için Üniversite Yerleştirme Sınav Sonuç Belgesinin Fotokopisi 3.Ara sınıflar için transcript (not çizelgesi) ve Öğrenci Belgesi, 4.Bağlı olduğu nufus dairesince düzenlenecek olan “Aile Nüfus Bildirgesi Formu” 5.Gelir beyanı ile ilgili olarak; Anne ve/veya baba çalışıyorsa işyerinden onaylı maaş ya da ücret bodrosu Anne ve/veya baba tacir, çiftçi, sanayici, serbest meslek sahibi veya esnaf ise Vergi Levhasının fotokopisi Muafiyete tabi meslek grupları, bu durumlarını ilgili belediyeler, meslek odaları veya vergiden muaf olduğuna dair vergi numarası ile belirtilen kartın ilgili kuruluşlarca tasdikli fotokopisi, Emekliler için aylıklarını aldıkları Sosyal Güvenlik kurumundan onaylı maaşlarını gösterir belge, Baba çalışmıyor ve/veya anne ev hanımı ise Emekli Sandığı Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) ve Bağ-Kur’a bağlı olmadıklarını gösterir kurumca onaylı belgeler. 6.Öğrencinin oturduğu ev kira ise kira kontratı, lojman ise lojman belgesi 7.Okuyan kardeş varsa okudukları okullardan alacakları öğrenci belgeleri 8.Bursa başvuran öğrencinin ailesinin ikametgah ettiği yeri gösteren anne veya baba adına düzenlenmiş ikametgah belgesi 9.Forma yapıştırılmak üzere 1 adet vesikalık fotoğraf 10.Nüfus cüzdan fotokopisi

DR. ALİ MÜMTAZ GÜRSOY VAKFI

Dr. Ali Mümtaz Gürsoy Okut Vakfı Dr. Ali Mümtaz Gürsoy Okut Vakfı İl: Istanbul Telefon: (216) 348 75 40 Adres: Kırtasiyeci Sok. Ekşioğlu İşhanı No:11 K:2 D:48 Kadıköy / Istanbul

ENSAR VAKFI Ensar Vakfı BURS ÇALIŞMALARI

Ensar Vakfı, kuruluşundan bugüne kadar çeşitli üniversitelerde okuyan öğrencilere her ay karşılıksız burs verme faaliyetini sürdüregelmiştir. Burs alacak öğrencilerin seçiminde; Başarılı olmak ve maddi imkansızlık içinde olmak gibi şartlar ön planda tutulmaktadır.Ayrıca Yüksek Lisans ve Doktora yapan öğrencilere de karşılıksız burs verilmektedir.

TÜRK PETROL VAKFI TÜRKİYE MİLLİ KÜLTÜR VAKFI BİRLİK VAKFI

Karşılsız Burs Veren kurumlar ile ilgili bilgiler genel genel haber sitelerinde yayınlana bilgiler örnek alınarak hazırlanmıştır.

Not: Yeni Eğitim ve Öğretim yılında Burs Veren Kurumlara ait güncel bilgileri ilgili kurumun resmi web sayfasından edinebilirsiniz.

BURS VEREN ŞİRKETLER

Nuh Çimento Sanayi Vakfı

Taşkent Vakfı

İstek vakfı

Galatasaray Eğitim Vakfı

21'inci Yüzyıl Eğitim ve Kültür Vakfı

Milli Eğitim Bakanlığı

İş Dünyası Vakfı

Sağlık ve Eğitim vakfı

İzzet Baysal Vakfı

Teknik Eğitim vakfı

Türk Anadolu Vakfı

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi
Merkez Bankası anketi açıkladı: İşte yıl sonu dolar ve enflasyon tahmini