20 bin Sözleşmeli öğretmen atama sonuçları! Milli Eğitim Bakanlığı açıklaması...

Öğretmen adaylarının 2019 yılı itibariyle heyecanla beklediği 20 bin öğretmen ataması için son güne gelindi. MEB - Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Şubat ayında açıklanacak olan sözleşmeli öğretmen ataması için son açıklamalar geldi. Peki atamalar saat kaçta belli olacak? Bu sene alım yapılacak branşlar neler? İşte tüm merak edilen sorular...

20 bin Sözleşmeli öğretmen atama sonuçları! Milli Eğitim Bakanlığı açıklaması...
20 bin Sözleşmeli öğretmen atama sonuçları! Milli Eğitim Bakanlığı açıklaması...
GİRİŞ 08.02.2019 10:26 GÜNCELLEME 08.02.2019 10:26
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Sözleşmeli öğretmen atama sonuçları 08 Şubat cuma günü itibariyle Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanıyor. Günlerdir atamayla ilgili son gelişmeleri takip eden öğretmen adayları için heyecanlı bekleyiş sona eriyor. Şubat ayı öğretmen ataması MEB tarafından duyurulacak. 28 Ocak - 1 Şubat 2019 tarihleri arasında sözleşmeli öğretmenlik tercih işlemlerini tamamlayanları ilgilendiren atama sonuçları için resmi açıklama bekleniyor.

 

 

20 bin öğretmen ataması belli olur olmaz güvenlik soruşturması ve akabinde atama kararnamelerinin il ve ilçelere gönderilmesi ile yeni atanan öğretmenler görevlerine başlayacak. Gerekli şartları tamamlayıp kadrolu öğretmen olduktan sonra, 2 yıl daha çalışırlarsa yer değiştirme isteğinde bulunabilecek. Belirlenen şartlar önümüzdeki günlerde netlik kazanacak.

20 BİN SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN ATAMASI SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

 

 

08 Şubat cuma günü itibariyle öğretmen alım sonuçları MEB tarafından açıklanır açıklanma www.atama.meb.gov.tr adresinde TC Kimlik numarası girilerek öğrenebilecek. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un katılımıyla bugün saat 10.00’da MEB Başöğretmen Salonu’nda atama sonuçları için toplantı gerçekleştirilecek." Bir önceki sürecin yaşanması durumunda tam listenin saat 13.00'te MEB'in sayfasında olması bekleniyor.

Sözleşmeli Öğretmen Atama Sonuçları (2019)

SÜREÇ BUGÜN TAMAMLANIYOR

Atamaların sonuçlarının erişime açılmasının ardından sözleşmeli öğretmenlik atama süreci tamamlanmış olacak. Sınavlar, sözlü mülakatlar, itiraz süreci ve tercih işlemlerinin tamamlanmasıyla birlikte atamalarda sona gelinmişti.

ÖĞRETMENLER NE ZAMAN KADROYA GEÇECEK?

Sözleşmeli olarak atanan öğretmenlerin en çok merak ettiği soru ise kadrolu olup, olmayacakları. Mevcut düzenlemeye göre sözleşmeli öğretmenler, 4 yıl sonra kadrolu öğretmen olacaklar.

Yani 4+2 yıl kalmak zorundalar. Yalnız bu sürenin 3+1 şeklinde değiştirileceği Cumhurbaşkanı tarafından açıklanmıştı. Fakat henüz konuyla ilgili düzenleme yapılmış değil. Yapılırsa 3 yıl sonra kadrolu öğretmen olacaklar ve üstüne 1 yıl çalışıp yer değiştirebilecekler.

HANGİ BRANŞTA KAÇ ÖĞRETMEN ALINACAK?

Ataması yapılacak 20 bin öğretmen için branşlara göre dağılım belli oldu. Buna göre en fazla atama 3 bin 47 ile sınıf öğretmenliğinde olacak. Bu branşın dışında Sınıf öğretmeni 3 bin 47 kişi, İngilizce öğretmeni 2 bin 38, Din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni 1.910, Okul öncesi öğretmeni 1.601, İlköğretim matematik öğretmeni 1.401, Türkçe öğretmeni 1.093, Rehberlik öğretmeni 1.056, Özel eğitim öğretmeni 1.002, Fen bilimleri/fen ve teknoloji öğretmeni 919, Beden eğitimi öğretmeni 845 kişi istihdam edilecek.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN MAAŞLARI NE KADAR?

Milli Eğitim Bakanlığı'nın 20.000 Sözleşmeli Öğretmen atamasında en çok merak edilen konulardan biri ise net maaş ve ek ders ücretleri oldu. Şubat sonu Mart başı gibi göreve başlaması planlanan 20 bin sözleşmeli öğretmenin net maaşı Ocak zammı ve enflasyon farkı ile birlikte yaklaşık 3.822,67 TL olacak. Sözleşmeli öğretmenlerin ek ders ücretleri ise SGK kesintisinden dolayı ders başı 12.63 TL olarak ödenecek.

Sözleşmeli Öğretmen Maaşları

YORUMLAR 7
  • Aday 5 yıl önce Şikayet Et
    Bakanım seçimden önce sizden 40.000 öğretmen atama müjdesi bekliyoruz
    Cevapla
  • melik 5 yıl önce Şikayet Et
    m e bakanı demişki ek atamayı cumhurbaşkanı açıklayacakmış. doğruysa SEÇİM öncesi alınacak tarihi açıklayacaktır.mayıs gibi başvurular alınır ağustos sonu gibi atama yapılır
    Cevapla
  • erol erol 5 yıl önce Şikayet Et
    görevde olan sözleşmeli öğretmenlere kadroları verilmesi lazım. doğu doldu yeni atamalar hep batıya yapılmakta ortada haksızlık var.
    Cevapla
  • TurQuaZ 5 yıl önce Şikayet Et
    Bir tane özel eğitim öğretmenine ihtiyacımız var. Tercihlerinizi bekliyoruz.
    Cevapla
  • Faruk 5 yıl önce Şikayet Et
    Atama sonuçları için çok heyecanlıyım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Abdülkadir Selvi'den ilginç iddia! Özel'in Erdoğan'a teklifi bu olacak
MÜSİAD Başkanı Asmalı'dan İsrail iddialarına sert tepki: 'Manipülasyon yapılıyor'