KYK burs başvurusu ne zaman (2019): Şimdi başvuru için geri sayım başladı!

Eğitim ve öğrenim hayatı boyunca Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu'ndan maddi bakımdan destek almak arayışında olan kişilerin dört gözle beklediği 2019 KYK burs ve kredi başvuruları ne zaman başlayacak? Özellikle bulundukları şehirden farklı bir yerde üniversite eğitimi alacak Türkiye'nin dört bir tarafından öğrencilerin iple çekerek sorgulama konusu haline getirdiği KYK burs ve kredi başvuruları nasıl yapılır, burs ne kadar verilecek? Lisans eğitimi görmeye hazırlanan öğrencilerin son günlerde tüm gelişmeleri yakından takip ettiği KYK burs ve geri ödemeli burs başvurularının başlama ve bitme tarihleri hakkında açıklama geldi mi?

KYK burs başvurusu ne zaman (2019): Şimdi başvuru için geri sayım başladı!
KYK burs başvurusu ne zaman (2019): Şimdi başvuru için geri sayım başladı!
GİRİŞ 31.08.2019 22:07 GÜNCELLEME 31.08.2019 22:07
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Bütün bir yıl boyunca hayalini kurdukları ve hedefledikleri üniversiteye yerleşmek adına can atan öğrenciler, YKS (Yüksek Öğretim Kurumlar Sınavı) sonuçlarını dört gözle beklemeye koyulurken diğer taraftan da KYK burs ve öğrenim kredisi başvurularının ne zaman başlayacağı bilgisine ulaşmak istiyor. Üniversite öğrenimine devam ettikleri süre zarfında Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu'ndan parasal anlamda yardım alabilmek amacıyla başvuruların nasıl yapıldığına ve gerekli koşulların / şartların neler olduğuna yönelik yönelik sorgulamalar da hız kesmeden devam ediyor. Peki, YKS'den aldıkları puanlar ve yapılan tercihlere göre üniversite eğitimi alacak öğrencilerin yakın mercek altına aldığı 2019 2020 KYK burs ve geri ödemeli burs başvuruları ne zaman başlayacak? Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde her yıl lisans, ön lisans, yüksek lisans ve master öğrenimini sürdüren öğrencilere maddi bakımdan önemli ölçüde kolaylıklar sağlanan KYK burs ve öğrenim kredisi başvuruları nasıl yapılır, verilecek burs ücreti ne kadar kaç TL olacak?

 

 

2019 2020 KYK BURS ve GERİ ÖDEMELİ BURS BAŞVURULARI NE ZAMAN? KYK BURS BAŞVURU TARİHİ...

Gençlik ve Spor Bakanlığı KYK Burs ve Geri Ödemeli Burs başvurularının ne zaman ve hangi tarihte başlayacağı hususunda şu an için henüz resmi bir duyuru gerçekleştirilmedi. Ancak genel itibariyle KYK Burs ve Geri Ödemeli Burs başvuruları üniversite yerleştirmelerinin yapılmasının akabinde başlanıyor. Geçtiğimiz yıla bakıldığında ise başvuruların Ekim ayında başladığı görülmektedir...

 

 

2019 2020 KYK BURS ve GERİ ÖDEMELİ BURS BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

İlk etapta öğrencilerin KYK Burs ve Geri Ödemeli Burs başvuru işlemini gerçekleştirebilmesi için bir e-Devlet şifresine sahip olmaları lazım gelmektedir. Şayet e-Devlet şifreniz hali hazırda bulunmuyorsa size en yakın PTT şubesinde de kolaylıkla edinebilirsiniz.

2019 KYK burs ve geri ödemeli burs ve öğrenim kredisi başvuruları, kyk.gsb.gov.tr resmi internet sitesinden kabul edilmektedir. KYK Burs ve öğrenim kredisi başvuru işleminde bulunan kişilerden yalnızca öncelik belgesi istenilmektedir. Diğer beyan edilen bilgilere yönelik tüm kontroller ilgili kamu kurum-kuruluşlarından web ortamında yahut manyetik ortamda alınarak gerçekleştirilmektedir. Talep edilen belgeler başvuru indeks sayfasında ve kyk.gsb.gov.tr resmi internet sitesinde duyurulmaktadır.

KYK Burs ve Geri Ödemeli Burs başvuru esnasında öğrenciden ekonomik, sosyal ve eğitim durumuna yönelik çeşitli bilgiler istenmekte ve doğru/eksiksiz biçimde yanıtlanması gereken bu bilgiler kamu kurumlarından elde edilen veriler ile beraber karşılaştırılarak birbiriyle uyuşup uyuşmadığı kontrol edilmektedir. Gerçekleştirilen bu değerlendirmenin akabinde bütçe durumuna göre belirlenen sayıda üniversite öğrencisine burs imkanı sağlanmakta, durumu mevzuata uygun diğer bütün öğrencilere de öğrenim kredisi olanağı verilmektedir.

2019 KYK BURS VE GERİ ÖDEMELİ BURS KİMLERE VERİLİR?

*Lisans ve önlisans öğrencileri,

*Master ve Yüksek Lisans öğrencileri.

*Kurum ve Kuruluş Kanunu gereği olarak Yönetim Kurulu tarafından verilen karara ve uygun olana göre; Amatör milli sporcu öğrenciler,

*ÖSYM sınavı sonucunda, puanın ham olması durumunda ilk 100’e giren öğrenciler,

*2 yıllık önlisans okuduktan sonra ara vermeden DGS ile lisansa 3. sınıftan itibaren başlayan öğrencilere (hazırlık veya intibak sınıflarına burs verilmez)

2019 KYK BURS VE GERİ ÖDEMELİ BURS NEDEN KESİLİR?

-Kesin hüküm doğrultusunda mahkum olması,

-Okuduğu öğretim kurulundan; uzaklaştırma alması, ayrılması ve çıkarılması,

-Okuduğu kurumun kapatılacak olması,

-İzin alma, kayıt dondurma veya vazgeçme,

-Öğretim kurulu değiştirilmesi sırasında, değiştirilen okulda 1 sene başarısız olması veya ara verilmesi durumlarıdır.

-Kurumun yurtlarınca süresiz uzaklaştırma,

-Öğrencinin başarısız olması,

-Sağlık sorunları nedeni ile okuduğu kuruma devam edememesi,

2019 2020 KYK BURS VE KREDİ ÜCRETLERİ NE KADAR KAÇ TL OLDU?

*Lisans ve önlisans bölümlerinde okuyan öğrenciler 2019 yılında 470 TL'den 500 TL'ye,

*Yüksek lisans bölümlerinde okuyan öğrenciler 2018 yılında 940 TL'den 1000 TL'ye,

*Doktora bölümlerinde okuyan öğrenciler 2018 yılında 1.410 TL'den 1500 TL'ye yükseldi.

YORUMLAR 3
  • nada kıllavi 4 yıl önce Şikayet Et
    Kyk yurdu istiyorum
    Cevapla
  • 3rumuz 4 yıl önce Şikayet Et
    çıkmadı mı :(
    Cevapla
  • admin 4 yıl önce Şikayet Et
    istemekle olmuyo knk
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Haftaya damga vuran pozisyonun VAR kayıtları açıklandı
TUSAŞ Genel Müdürü Kotil: KAAN 2028'de yerli motorla uçmazsa başımız belaya girer