2019 Öğretmenler günü ne zaman? Kasım ayının hangi günü kutlanacak?

Birçok ülkede farklı tarihlerde kutlanan Öğretmenler Günü için Türkiye’de de geri sayım başladı. 17 milyondan fazla öğrenci tarafından heyecanla beklenen özel gün için hediyelik eşyalar da raflarda yerini almaya başladı. Peki, 2019 Öğretmenler Günü Türkiye’de ne zaman kutlanacak? Kasım ayının kaçına denk geliyor?

2019 Öğretmenler günü ne zaman? Kasım ayının hangi günü kutlanacak?
2019 Öğretmenler günü ne zaman? Kasım ayının hangi günü kutlanacak?
GİRİŞ 19.11.2019 16:39 GÜNCELLEME 19.11.2019 16:39
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Öğretmenler günü 24 Kasım pazar gününe denk geliyor. Bugüne özel öğrenciler öğretmenlerine şiirler okuyacak güzel sözler söyleyecek ve hediyeler verecek. 2019 yılı itibariyle öğretmenler gününün hafta sonuna denk gelmesi sebebiyle 22 Kasım okullarda törenler düzenlenecek ve bugünde kutlanabilecek.

 

TÜRKİYE ÖĞRETMENLER GÜNÜ'NÜ NEDEN 24 KASIM'DA KUTLUYOR?

Öğretmenler Günü ülkemizde 1981 yılından beri 24 Kasım'da kutlanır. Öğretmenler gününün Türkiye'de 24 Kasım'da kutlanmasının nedeni; Türkiye Cumhuriyeti devletinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün "Millet Mektepleri’nin Başöğretmenliği"ni kabul ettiği gündür. 

 

ÖĞRETMENLER GÜNÜ'NÜN AMACI NEDİR?

Öğretmenler Günü’nün amacı; öğretmenin toplumdaki yeri, rolü, önemi ve değerini anlamak, öğretmeni bulunması gereken yüce yerine oturtmaktır. Öğretmenler arasındaki bağı kuvvetlendirmek, öğrencileri ile aralarındaki sevgi, saygı ve dayanışmayı güçlendirmektir. Emekli olan öğretmenleri saygıyla anmak ve yeni atanmış öğretmenlere mesleklerinin bilincine varmalarını sağlamaktır. İşte Öğretmenler Günü, bu fedakâr öğretmenlerimizin kıymetini bir kez daha düşünüp anlamamızı sağlayan önemli bir gündür.

Öğretmenlerimize duyduğumuz saygı, sevgi ve şükranlarımızı dile getirmek için bu günü fırsat bilmeli ve bu duygularla, onların ellerini öpmeliyiz. Okulu bitirip hayata atıldığımız zaman, bizi bu günlere hazırlayan öğretmenlerimizi hatırlamak, ziyaret etmek ya da bir telefon, kart veya mektupla hatırlarını sormak onlar için en büyük ve en değerli armağan olacaktır.

ÖĞRETMENLER GÜNÜ DİĞER ÜLKELERDE HANGİ TARİHLERDE

Kendi kültürel ve tarihi özelliklerine, okul tatil günlerine göre çeşitli ülkelerde farklı tarihler Öğretmenler Günü olarak belirlenmiştir. Örneğin 12 Arap ülkesinde (Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri, Cezayir, Fas, Katar, Libya, Mısır, Suudi Arabistan, Tunus, Umman, Ürdün, Yemen) her yıl 28 Şubat günü, Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır. Azerbaycan‘da her sene 5 Ekim günü Uluslararası Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır. Öğretmenler Gününün tatil olup olmadığı da ülkesine göre değişir.

YORUMLAR 3
  • Rzk 4 yıl önce Şikayet Et
    Mudurumuz harika bir insan.ogretmenler gununu kutluyorum herkesin.
    Cevapla
  • öğretmenlik 4 yıl önce Şikayet Et
    hiç bir meslek yok ki öğretmenlik kadar değerli ve insana dokunur olsun. her 24 kasımda öğretmenlere bir maaş ikramiye verilecekse bile bunu Ak Parti yapmalı. diğerlerinin teklifiyle olacak iş değil. Öğretmenlik meslek kanunu bir an önce çıkarılmalı
    Cevapla
  • Kontrol 4 yıl önce Şikayet Et
    Haberi kontrol edin. O tarihte okulda öğrenci yok. 25 Kasım Pazartesi kutlanabilir.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsmail Saymaz: Bir binayı almayı beceremeyenlere iktidarı teslim ederler mi?
Irak'la uzlaşma sağlandı, PKK'ya en büyük darbe geliyor! 40 km. derinliğe inilerek...