2019 E Okul sınav sonuçları! VBS - Veli Bilgilendirme Sistemi not durumu

e-Okul giriş sayfasında 14 Kasım itibariyle 1.dönem sınav sonuçları açıklandı. MEB Veli Bilgilendirme Sistemi aracılığıyla aileler not ve devamsızlık durumu sorgulayabilecek.

2019 E Okul sınav sonuçları! VBS - Veli Bilgilendirme Sistemi not durumu
2019 E Okul sınav sonuçları! VBS - Veli Bilgilendirme Sistemi not durumu
GİRİŞ 15.11.2019 09:43 GÜNCELLEME 15.11.2019 09:43
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi sitesi olan e-Okul giriş sayfasında sınav sonuçları, sözlü puanları ve devamsızlık durumları açıklandı. Veli Bilgilendirme Sistemine erişim sağlayan öğrenciler ve veliler 1.döneme ait tüm sonuçları e Okul VBS'de sorgulayabiliyor.

E OKUL GİRİŞ SAYFASINDA SINAV SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

Velilerin ve öğrencilerin merakla beklediği 1.dönem sınav sonuçları açıklandı. 7 Kasım perşembe günü itibariyle eokulyd.meb.gov.tr internet adresi üzerinden e okul giriş sayfasına ulaştıktan sonra “VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ” yazan bölümde yer alan "Resimdeki Rakamlar""Öğrenci TC Kimlik Numarası""Öğrenci Okul Numarası" yazan boşlukları doldurmanız ve “Giriş” butonuna tıklamanız gerekiyor.

Başarıl bir şekilde giriş sağladıktan sonra not durumu bölümünde birinci dönem sınav sonuçları ve sözlü sonuçlarını öğrenebilirsiniz.

E Okul Sınav Sonuçları

VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ (VBS) GİRMEK İÇİN...

 

Öğrencilerin eğitim-öğretim dönemlerine ilişkin duyuru, ders programı, sınav, ödev, proje, performans, sınav notları, karne gibi okul bilgilerini öğrenebildikleri e-okul sistemi her geçen gün yapılan güncellemelerle daha kapsamlı bir hale gelmiştir. E-okul sistemine giriş yapmak isteyen öğrenci veya veliler ilk olarak okul yönetimiyle irtibata geçmesi gerekir. Sisteme giriş şifrelerini ve kayıt işlemlerini sadece okul yönetimi yapmaktadır. E-okul sistemiyle ilgili olarak görevli bulunan müdür yardımcısına başvuruda bulunmak suretiyle veli bilgilendirme sistemine ait giriş bilgiler alınır.

 

E-OKUL SİSTEMİNDE BAŞKA HANGİ BİLGİLER YER ALIYOR?

E-Okul sisteminde öğrenciye ait şu bilgilere ulaşabilirsiniz;

Devamsızlık, Not Bilgisi, Öğrencinin Yazılı ve Sözlü Sınav Sonuçları, Performans Ödevi Sonuçları, Haftalık Ders Programı, Sınav Tarihleri, Aldığı Belgeler, Okuduğu Kitaplar,  Yıl Sonu Notları, Davranış Notları, Diploma notu, Nakil Durumu, Pansiyon Zaman Çizelgesi, Pansiyon yemek Menüsü, Pansiyon Devamsızlık Bilgisi ve Pansiyon İzin Bilgilerine ulaşabilirsiniz.

E-OKUL MOBİL UYGULAMALARI

e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi'ne sadece bilgisayar üzerinden değil, aynı zamanda Android ve iOS platformlardan da takip edebilirsiniz. Cihazınızın işletim sistemine ait olan uygulama mağazasından e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi uygulamasını cihazınıza indirebilir ve aynı işlemleri mobil platformlardan da takip edebilirsiniz.

(Android kullanıcıları için)

(iOS kullanıcıları için)

Veli Bilgilendirme Sistemi yenilendi. Resmi site üzerinden yapılan açıklamada “Yenilenen tasarımımız ile artık e-okul mobil uyumlu çok daha özgün ve yenilikçi bir görünüme sahip.” duyurusu yapıldı.

E - OKUL DEVAMSIZLIK ÖĞRENME

Veliler e-Okul sistemine https://eokulyd.meb.gov.tr/ adresinden giriş yaparak devamsızlık bilgilerine ulaşabilir. Hastalık vb. durumların devamsızlığa nasıl girildiği büyük bir önem taşır. Devamsızlık bilgilerinde yanlışlık söz konusu olursa itiraz okul henüz kapanmadan yapılmalıdır. 

Ortaokul Devamsızlık Hakkı;

Ortaokul yani 5.sınıf, 6.sınıf, 7.sınıf, 8.sınıf öğrencileri için devamsızlık hakkı yoktur. 20 günden fazla devamsızlığı olan öğrenciler okulu geçebilmesi için Şube Öğretmenler Kurulu‘ndan geçer onayı alması gerekir. Öğrenci kuruldaki karar göre devamsızlık hakkını dolduran öğrenci okulu geçebilir ya da sınıf tekrarı yapabilir.

Lisede Devamsızlık Hakkı;

Lisede özürsüz devamsızlık hakkı hakkı 10 gündür. Lisede özürlü devamsızlık hakkı ise 20 gündür. Milli Eğitim Bakanlığı yönetmeliğine göre; özürlü ve özürsüz devamsızlık toplamda 30 günü geçmeyecektir. Otuz günü geçen öğrenci sınıf tekrarı yapabilir.

YORUMLAR 25
  • hasan kacar 4 yıl önce Şikayet Et
    e okul
    Cevapla
  • Dıljiyan 4 yıl önce Şikayet Et
    Sınav sonuçlarım
    Cevapla
  • Murat 4 yıl önce Şikayet Et
    Ben dekatılmayı istyorum
    Cevapla
  • riza 4 yıl önce Şikayet Et
    Hic begenmedim
    Cevapla
  • hatice 4 yıl önce Şikayet Et
    harika çok beyendim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul için deprem uyarısı! En riskli 5 ilçe...
Seçim için hazırlıklar tamam! İlk önce o şehirlerin sonuçları gelecek