Sözleşmeli öğretmenlik atama tercihleri ne zaman başlıyor? MEB öğretmen atama takvimi

MEB tarafından düzenlenen sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçları 25 Şubat 12.00 itibariyle açıklandı. Mülakatları başarıyla tamamlayan adaylar atama tercihlerinin ne zaman başlayacağını araştırmaya şimdiden başladı. Peki adayların heyecanla beklediği sözleşmeli öğretmenlik atama tercihleri ne zaman yapılacak? İşte Sözleşmeli öğretmenlik atama sonuçlarının ilan edileceği tarih...

Sözleşmeli öğretmenlik atama tercihleri ne zaman başlıyor? MEB öğretmen atama takvimi
Sözleşmeli öğretmenlik atama tercihleri ne zaman başlıyor? MEB öğretmen atama takvimi
GİRİŞ 26.02.2020 10:31 GÜNCELLEME 26.02.2020 13:05

Geçtiğimiz günlerde Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un 20 bin ek öğretmen ataması müjdesi vermesinin ardından öğretmen adayları oldukça heyecanlanmıştı. Sözleşmeli öğretmenlik mülakatlarına giren adaylar sonuçların ne zaman ilan edileceğini, öğretmenlik atama yerlerinin nasıl belirleneceğini araştırmaya başlamıştı. Beklenen sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçları MEB tarafından 25 Şubat’ta açıklandı. Mülakatları başarıyla tamamlayan adaylar ise sözleşmeli öğretmenlik atama tercihlerinin ne zaman başlayacağını araştırıyor. İşte öğretmen adaylarının sözleşmeli öğretmenlik ataması hakkında merak ettiği detaylar!

 

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK ATAMA TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Mart ayından itibaren Türkiye'nin dört bir yanında  20 bin sözleşmeli öğretmen ders başı yapacak. Sözleşmeli öğretmenlik mülakatlarını başarıyla tamamlayan adaylar için öğretmenlik atama tercihleri 9-13 Mart 2020 tarihleri arasında yapılacak.

ATAMA TERCİHLERİ NE ZAMAN SONUÇLANACAK?

Sözleşmeli öğretmenlik için mülakatları başarıyla tamamlayan ve atama başvurusunu yapan adaylar için atama sonuçları  18 Mart’ta açıklanacak.

 

ATAMA TERCİHLERİ NASIL YAPILACAK?

Sözlü sınavda 60 ve üzerinde puan alan adaylar, en fazla 40 (kırk) eğitim kurumunu elektronik ortamda tercih edebilecektir.

Tercihler, aynı il ve/veya farklı illerde bulunan eğitim kurumları arasından istenilen öncelikte yapılabilecektir.

Tercihler herhangi bir il veya ilçe millî eğitim müdürlüğüne onaylatılacaktır.

Adaylar il veya ilçe millî eğitim müdürlüğünce başvuruları onaylanmadıkça tercih değişikliği yapabilecektir.

Adaylar tercih dışı seçenek olarak;

“Tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına atanmak istemiyorum.”

“Tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına atanmak istiyorum.” seçeneklerinden birini mutlaka işaretleyecektir.

Tercihlerine atanamayan adaylardan “9.5.2.” seçeneğini işaretleyenler, ilan edilen kontenjanlardan boş kalan eğitim kurumlarına bilgisayar kurasıyla atanmak üzere değerlendirmeye alınacaktır.

Talim ve Terbiye Kurulu kararı gereğince, bilişim teknolojileri alanına atanmak üzere başvuruda bulunan adaylardan; bilgisayar ve öğretim teknolojileri öğretmenliği, matematik-bilgisayar bölümü, istatistik ve bilgisayar bilimleri, bilgisayar teknolojisi bölümü/bilgisayar teknolojisi ve bilişim sistemleri bölümü, bilgi teknolojileri bölümü mezunları ile yönetim bilişim sistemleri bölüm mezunları mesleki ve teknik orta öğretim kurumları dışındaki eğitim kurumlarını tercih edecektir.

20 BİN EK ÖĞRETMEN ATAMASI GELİYOR

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk geçtiğimiz günlerde 20 bin ek öğretmen ataması yapılacağını duyurmuştu. Eğitim sistemine dair yeniliklerin de yapılacağını duyuran Selçuk, 2019’un 3. çeyreğinden itibaren ekonomide olan iyileşmeye dikkat çekti ve atama kararının bu gelişmelerden sonra alındığını belirtti. Ayrıca yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a teşekkür eden Milli Eğitim Bakanı Selçuk “ Bu dönem inşallah 20 bin ek atama daha gelecek, yani 20 bini ilan etmiştik, bir 20 bin daha gelecek. Bunların zaten belli dönemleri var. Süreç başlatılacak ve uygun dönemde, bu yıl içinde tekrar bir 20 bin daha atama olacak.” dedi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP'deki para kulesi skandalında maskeleri düşürecek çağrı: Eğer Kaftancıoğlu konuşursa...
İsmail Saymaz: Bir binayı almayı beceremeyenlere iktidarı teslim ederler mi?